Visos dienos

„Sultys ir pienas“ – prancūziškos gastronomijos diena - 2024

„Sultys ir pienas” – tai jau antrą kartą vykstanti prancūziškos gastronomijos diena Klaipėdoje, skirta natūraliesiems vynams, Bretanės regiono vynuogynams ir Prancūzijos sūrių įvairovei. 

Birželio 22d. Klaipėdos kultūros fabrike laukiami visi, kuriems įdomu pažinti prancūziškų ūkių kultūrą, mėgautis „skaniu”, lengvu ir įkvepiančiu bendravimu, patirti naujų skonių atradimų džiaugsmą. 

Visa diena nuo 12 iki 18 val. bus skiriama degustacijoms ir gyvam bendravimui su iš Prancūzijos atvykusiais vyndariais, taikančiais biodinaminės žemdirbystės principus bei natūralios fermentacijos metodus. Turėsime galimybės paragauti daugiau nei 20 skirtingų vynų rūšių iš 7 Vakarų Prancūzijos vynų ūkių. Taip pat skanausime kruopščiai parinktus sūrius, idealiai derančius su degustuojamais vynais, kuriuos iš Beillevaire sūrinės į Klaipėdą jau antrą kartą specialiai veža Jean-Philippe Rougier, galintis papasakoti viską apie prancūziškus sūrius! 

19 val. Gurmanų dieną vainikuos dramatiška komedija filmo “Sous le ciel d'Alice" (“Po Alisos dangum") peržiūra Kultūros fabriko kino salėje, į kurią kviečiame kartu su Prancūzų institutu Lietuvoje. 

Prancūziškos gastronomijos dieną kviesime pasimėgauti bretoniškais, grikių miltų „MiamMiam Crêpes“ tiesiai iš prancūziško maisto vagonėlio!

18
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Liepa
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.