Visos dienos

Pirmoji prancūziškos gastronomijos diena Klaipėdoje

Nuo 12 iki 18 val.  degustacijos ir gyvas bendravimas su iš Prancūzijos atvykusiais vyndariais,  taikančiais biodinaminės žemdirbystės principus bei natūralios fermentacijos metodus.

Marie Carroget ir Nicolas Suteau kvies iš arčiau pažvelgti į natūraliai gaminamų prancūziškų vynų pasaulį, lydės vynų degustacijos kelionėje ir dalinsis savo patirtimis apie natūraliais būdais išgaunamą išskirtinę vynų kokybę.

Ragausime daugiau nei 20 skirtingų vynų rūšių iš 7 Vakarų Prancūzijos vynų ūkių. Taip pat skanausime kruopščiai parinktus sūrius, idealiai derančius su degustuojamais vynais, kuriuos iš Beillevaire sūrinės į Klaipėdą specialiai veža Jean-Philippe Rougier, galintis papasakoti viską apie prancūziškus sūrius!

Sūrio ir vyno akordai skambės pokalbių, malonios aplinkos ir geros draugijos fone – degustacijos salėje su kiekvienam vyno gamintojui skirtu atskiru stalu.

Visos dienos įspūdžius užtvirtins Sturia ikrai, kurie atvyks tiesiai iš Akvitanijos (Aquitaine) regiono, o gurmanų dieną vainikuos 18 val. filmo "Délicieux" ("Gardumynas") peržiūra Kultūros fabriko kino salėje, į kurią kviečiame kartu su Prancūzų institutu Lietuvoje.

Priešais terasą veiks „MiamMiam“ maisto vagonėlis, siūlantis pasistiprinti grikių miltų lietiniais crêpes bei skrebučiais su sūriu, ir mūsų draugai - „Kavos Architektai”, kurie susirinkusiems gurmanams paruoš mini kruasanų ir ypatingos jų kavos!

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.