Visos dienos

Magiškas LIŪTAS KARALIUS ir jo pasaulis...

Įspūdingas gyvo garso teatralizuotas koncertas

Žymūs lietuvių aktoriai ir dainininkai Oneida Kunsunga, Simonas Storpirštis, Deivis Norvilas, gyvo garso grupė kartu su styginiais instrumentais, Vilnius Voices choras, šou elementai, gražiausios Eltono Johno ir Hanso Zimmerio dainos iš broadway miuziklo, animacinio filmo „Liūtas Karalius“ – visa tai jau ketvirtadienį vyksiančioje premjeroje, Palangos koncertų salėje.

 „Pasiruošimas pasirodymams vyksta labai intensyviai ir reikalauja labai daug pastangų ir begalės repeticijų, kadangi šiuose pasirodymuose bus atskleidžiamos ne tik liūto karaliaus dainų galingumas, bet ir pristatomos jos nauju, įspūdingu būdu. Kiekvienas garsas, kiekvienas judesys, kiekvienas žodis perduoda didžiulį emocinį krūvį, kuris tiesiog užburia. Koncertas neturintis amžiaus ribų – skirtas suaugusiems ir šeimoms. Tad labai visus kviečiu atvykti, pamatyti ir įvertinti“,- sako Deivis Norvilas.

Dainininkės bei aktorės Oneidos Kunsungos namuose dainos iš „Liūto karaliaus“ filmuko vienu metu skambėjo praktiškai be sustojimo – Oneida su nuo pat vaikystės mylima muzika supažindino ir savo tuomet trimetę dukrą Gilę, kuriai ši be galo patiko.
„Esu absoliuti „Liūto karaliaus“ gerbėja, visi šeimoje žavimės šia muzika. Ir visiškai neseniai į Lietuvą buvo atvykęs prof. Derek Barnes pas kurį lankiau vokalo pamokas, papasakojau jam apie „Liūto karaliaus“ dainų teatralizuotą projektą, atlikau dainą iš šio miuziklo, ir didžiausiai mano nuostabai paaiškėjo, kad Derekas yra atsakingas už muzikinių kūrinių paruošimą „Liūtas karalius“ miuziklui Londone! Iš profesoriaus  sulaukiau komplimentų ir kvietimo atvykti į Londoną,  į miuziklo „Liūtas karalius“ atranką. Man tai didelis įvertinimas ir padrąsinimas tęsti tai ką darau.“,- atvirauja Oneida.

 Koncerto režisierius ir atlikėjas Simonas Storpirštis džiaugiasi, kad šis ilgai lauktas koncertas pagaliau virsta į vieną didelį kūrinį, kuriame telpa didinga muzika ir gilus pranešimas apie meilę, draugystę ir ištikimybę. „Istorija mus moko vertinti ir saugoti mūsų artimuosius, rūpintis jais ir būti jiems palaikymo šaltiniu. Jis primena, kad kartais gyvenime mes turime išdrįsti kovoti už tai, kas mums brangu, ir niekada nepamiršti savo širdies norų.“.

 „Oskaru“ apdovanotas kino muzikos legendos Hanso Zimmerio garso takelis jau 27 metus formuoja pasaulinio pasisekimo sulaukusį animacinį filmuką „Liūtas karalius“ – afrikietiškus ritmus ir garsus derina su monumentaliomis, epiškomis melodijomis. Istoriją papildo nesenstantys sero Eltono Džono kūriniai „Hakuna Matata“, „Circle of Life“ ir „Can You Feel the Love Tonight“, o šių dviejų muzikos genijų duetas sukuria unikalią, įkvepiančią patirtį įvairaus amžiaus klausytojams. 

Koncerto režisierius: Simonas Storpirštis
Koncerto choreografė: Evelina Kauklienė
Kostiumų dailininkė: Živilė Morkūnaitė
Šviesų ir scenografijos dailininkai: Paulius Varonenka ir Pijus Vasiliauskas

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.