Visos dienos

"Bach - Auerbach" Duo Andersson

2023 m. gegužės 29 d. 19 val.
Vilniaus rotušės Didžioji salė

Duo Andersson – tai vieni ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos muzikų: smuikininkė Julija Ivanovaitė ir pianistas Paulius Andersson. Tarptautinių konkursų laureatai, nuolat garsinantys Lietuvos vardą svetur, siekia publikai pristatyti retai atliekamus klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kūrinius. „Tikime, jog įdomios, praturtinančios muzikos, kuri sulaukia mažiau dėmesio, yra daug – tereikia jos paieškoti“,- sako atlikėjai. „Europa Vilniui“ muzikos festivaliui duetas pristatys programą „BACH - AUERBACH“.
Programoje skambės baroko genijaus Johanno Sebastiano Bacho ir vienos sėkmingiausių šių laikų muzikių Leros Auerbach kūryba. Laikomas vienu svarbiausių visų laikų kompozitorių, Bachas ir jo muzika turėjo didžiulę įtaką Vakarų klasikinei kultūrai. Auerbach – šiuolaikinė kompozitorė, besiremianti įvairiomis muzikos tradicijomis ir kurianti savo unikalų stilių, kuriame galime rasti nemažai J. S. Bacho muzikos inspiruotų pavyzdžių – parafrazių, citatų. Abu kompozitoriai yra žinomi dėl sudėtingų faktūrų ir kruopštaus dėmesio detalėms, kurdami kūrinius, kuriuos reikia atidžiai išklausyti ir analizuoti.
Koncerto metu klausytojai bus kviečiami pasinerti į magišką atmosferą ir mėgautis išskirtinio grožio muzika.

Paulius Andersson – vienas perspektyviausių Lietuvos jaunosios kartos pianistų. Kilęs iš žinomos pianistų dinastijos, koncertinę veiklą Paulius pradėjo būdamas 5-erių metų. P. Andersson yra pelnęs penkiolikos tarptautinių konkursų apdovanojimus, dešimtyje jų – I-ąsias premijas ir Grand Prix, o tarptautiniame pianistų forume „Beszczady bez granic“ (Lenkija) buvo apdovanotas pagrindiniu prizu – Auksinio Parnaso laureato titulu.
Pianistas yra surengęs koncertus JAV, Indonezijos, Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Vokietijos, Danijos, Suomijos, Švedijos, Olandijos, Prancūzijos, Ispanijos, Slovakijos, Gruzijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos koncertų salėse, tai pat skambinęs prestižiniuose Lietuvos (Pažaislio, Kristupo, Bistrampolio, M. K. Čiurlionio muzikos ir kt.) bei užsienio festivaliuose. 2005 m. P. Andersson atstovavo Lietuvą Japonijoje dalyvaudamas pasaulinės parodos EXPO koncertuose.
Paulius nuolat koncertuoja kaip solistas su žymiausiais Lietuvos ir Europos orkestrais: Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos nacionalinės filharmonijos simfoniniu orkestru, Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, Čenstahova filharmonijos simfoniniu orkestru, Stalowa Wola filharmonijos simfoniniu orkestru, Lvovo Muzikos akademijos simfoniniu orkestru, Kutaisi simfoniniu orkestru, Bresto teatro simfoniniu orkestru ir kitais.
P. Andersson aktyviai propaguoja lietuvišką muziką, skatina kompozitorius kurti naujus, specialiai pianistui dedikuotus kūrinius.

Julija Ivanovaitė – lietuvių jaunosios kartos smuikininkė ir altininkė, prestižinių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, kaip solistė nuolat koncertuojanti su Lietuvos Nacionaliniu simfoniniu orkestru, Latvijos Nacionaliniu simfoniniu orkestru, Lietuvos kameriniu orkestru, Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ir kitais kolektyvais.
Nuo 2011-ųjų metų J. Ivanovaitė yra Naujų idėjų kamerinio orkestro (meno vadovas – Gediminas Gelgotas) narė. Kartu su ansambliu Julija koncertuoja žymiose koncertų salėse – Leipzigo Gewandhaus (Vokietija), Sankt Peterburgo filharmonijoje (Rusija), St. Martin-in-the-Fields (Londonas, D. Britanija), bei festivaliuose – „Vilniaus Festivalis“, „Gaida“, „Usedomer Musikfestival” (Vokietija, Lenkija), „Toulon Music Festival“ (Prancūzija), „Ventura Music Festival” (Kalifornija, JAV) ir kituose.
Kartu su NIKO J. Ivanovaitė yra koncertavusi Jo Šventenybei Dalai Lamai ir Popiežiui Pranciškui, 2017 m. atstovavo Lietuvą pasaulinėje EXPO parodoje Astanoje, Kazachstane, o 2022 m. – EXPO parodoje Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emiratuose.
Julija Ivanovaitė ir Paulius Andersson kartu koncertuoja nuo 2014 metų. 2022 m. duetas apdovanotas diplomu ir publikos prizu Tarptautiniame Stasio Vainiūno kamerinių ansamblių konkurse.

Festivalio organizatorius - Vilniaus rotušė
Partneris - Vilniaus savivaldybė
Informacinis partneris - JCDecaux

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.