Visos dienos

Šiaurietiško džiazo spalvos "Scandinavia in Jazz"

2023 m. balandžio 30 d. 18 val.
Vilniaus rotušės Didžioji salė

Muzikinė pašvaistė „Scandinavia in Jazz“

„Muzikos pasaulyje aktualiausias dalykas yra emocijų perteikimas publikai“ – savo kūrybinį credo atveria suomių dirigentė Marjo Riihimäki, kuri su jaunosios kartos suomių soliste, dainininke ir kompozitore Maja Mannila bei Kauno bigbendu (vyr. dirigentas Tomas Botyrius) pristatys programą „Scandinavia in Jazz“. Šiaurietišką džiazo tradiciją dvi suomių menininkės organiškai jungia su viso pasaulio skambesiu, savo muzikinėmis veiklomis aprėpdamos muzikos stilių ir žanrų įvairovę. Stipri šios programos dalyvių pusė – improvizacinė žaismė ir nuoširdumas, kurių dėka neriama į džiazo, klasikinės muzikos bei suomių liaudies muzikos pasaulius.
„Scandinavia in Jazz“ – koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ inicijuota programa yra ciklo „...In Jazz“ dalis. Koncertai skambės Kauno kino centre „Romuva“, Skandinavijos dienų kontekste balandžio 29 dieną, o Vilniaus rotušėje, balandžio 30 dieną su šia programa pasitiksime tarptautinę džiazo dieną.

Kauno bigbendas (Vyr. dirigentas Tomas Botyrius)
Marjo Riihimäki (dirigentė, Suomija)
Maja Mannila (vokalas)

Marjo Riihimäki (Suomija) baigė orkestro dirigavimo magistrantūros studijas Sibelijaus akademijoje, Helsinkio menų universitete. Studijos Marjo vedė ir Joensu universiteto Savonlinoje, Natalio universiteto Durbane (Pietų Afrika), Jyväskylä universitetų keliais. Jos gyvenimas ir ugdymasis buvo ir yra nukreiptos į dirigavimą bei daugiakultūrinę muzikinę panoramą. Marjo nuo vaikystės supo muzika ir teatras, nes tai buvo svarbiausi šeimos pomėgiai. Mokyklos metais Marjo dainavo choruose, grojo muzikiniame teatre, pučiamųjų ir simfoniniame orkestruose. Ilgus metus Marjo pati kūrė aranžuotes, grojo klarnetu interaktyviajame teatre. Marjo Riihimäki yra ne tik aktyviai koncertuojanti, bet ir edukuojanti pedagogė, dėstanti dirigavimo kursuose, dirbanti su bigbendais, chorais, pučiamųjų ir skirtingais skirtingais orkestrais bei ansambliais. Kaip kviestinė dirigentė Marjo rengė programas su Pori, Joensuu miestų orkestrais, Oulu simfoniniu bei Mikkeli styginiu orkestru. Dėl savo įvairiapusės skirtingų žanrų patirties, muzikinių stilių pojūčių ir aukštos kokybės siekių, be klasikinės muzikos, dirigentei ne svetima yra pramoginės muzikos kryptis. Mikkeli muzikos festivalyje ji dirbo su džiazo dainininke Elena Mindru ir Mikkeli styginių orkestru, kuriuose persipina skirtingi art-rock, džiazo ir suomių liaudies muzikos pasauliai.
Maja Mannila (Suomija) – jauna džiazo/soul dainininkė, pianistė ir kompozitorė, užaugusi muzikantų šeimoje. Kartu su savo grupe ji atlieka savo dainas anglų kalba derindama r'n'b, soul, džiazas ir gospel. Mannila siekia koncertuoti ir įrašyti savo kūrinius kaip solo atlikėja ir kaip Maja Mannila Trio tarptautiniu mastu. Majos talentą jau spėjo pastebėti ir pripažinti džiazo meistrai – anglų būgnininkas Richardas Spavenas bei dainininkas Anthony Strong, pakvietę Mają koncertuoti su jais.
Šiaurietišką džiazo tradiciją dvi suomių menininkės organiškai jungia su viso pasaulio skambesiu, savo muzikinėmis veiklomis aprėpdamos muzikos stilių ir žanrų įvairovę. Stipri šios programos dalyvių pusė – improvizacinė žaismė ir nuoširdumas, kurių dėka neriama į džiazo, klasikinės muzikos bei suomių liaudies muzikos pasaulius. Programoje skambės Maja Mannilos, žymaus džiazo virtuozo, kompozitoriaus,  jau kartą koncertavusio su Kauno bigbendu Jukka Linkola ir kt. autorių kūriniai.
Scandinavia in Jazz“ – koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ inicijuota programa yra ciklo „...In Jazz“ dalis.

Balandžio 29 dieną 18 val. suomių ir Kauno bigbendo tandemą bus galima išgirsti Kauno kino centre „Romuva“, kiekvienais metais organizuojamo renginių ciklo „Skandinavijos dienos Kaune“ metu. Vilniaus rotušėje, balandžio 30 dieną su šia programa pasitiksime tarptautinę džiazo dieną.

Festivalio organizatorius - Vilniaus rotušė
Partneris - Vilniaus savivaldybė
Informacinis partneris - JCDecaux

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.