Visos dienos

Yuge Kurt dailės paroda - ANTI/FRAGILITY

Gegužės 11 d., ketvirtadienį, 20 val. Dūmų fabrike (Dūmų g. 5, Vilnius) atidaroma unikali menininkės Yuge Kurt paroda „ANTI/FRAGILITY“, jungianti meną, dirbtinio intelekto technologijas ir muziką. 

Paroda ANTI/FRAGILITY – tai unikali galimybė pamatyti meno ir technologijos sąskambį. Parodoje skleidžiasi daugiasluoksnis pasakojimas apie tai, kas yra trapus atsparumas. Darbai skatina kelti klausimus: kada galima sau leisti būti atspariais? O kada trapiais? Ir kaip ilgai? Išgyvenamas neapibrėžtumas gali asocijuotis su stresu, nestabilumu, vertybių kaita ar, atvirkščiai, brandinti tikslą ir aiškumą.

Gigantiško dydžio akvarelėse trapus atsparumas yra tai, kas veržiasi, įvairiais pavidalais – nebaigta forma, keistu ritmu, tuščiomis dėmėmis, ribotu koloritu ir skaidrumu... Akvarelės technika ypatinga tuo, kad darbuose visada išlieka nenuspėjamumo momentas.

„Liedama akvarelę turiu būti tvirta, nes nėra jokio konkretaus žinojimo, koks bus galutinis vaizdas. Patys potėpiai turi būti trapūs ir skaidrūs.“ Yuge Kurt

Parodos eksponatus sudaro trys sluoksniai:

I - Didelio formato akvarelės – tai tapymas mintimis ir jausmais.Čia svarbu pasitikti istoriją ir sekti ją toliau.

II - Skaitmeniniame sluoksnyje, mes gyvename čia ir dabar. AI – tai kvietimas sugerti kitokio pasaulio detales.

III - Muzikinis sluoksnis – užburiantys garsai ir spalvoti vaizdai galingoje erdvėje tai pats gražiausias ir efektyviausias derinys.

Unikali paroda provokuos paleisti kontrolę ir leistis į jausmų kelionę. Visi archetipiniai momentai yra atpažįstami kiekvieno iš mūsų patirtyse. Todėl neatsitiktinai kūrinių pavadinimai prasideda žodžiais: TAS JAUSMAS, KAI...

Yuge Kurt – menininkė ir UX dizainerė, gimusi Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje įgijo magistro laipsnį. Nuo 2000 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė, dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. 

Nauju startu vadina 2018-uosius, kai pradėjo aktyviai lieti akvarelės technika, kurią papildė unikaliomis grafinėmis detalėmis. Nauja raiškos forma virto lekiančiomis kompozicijomis. Unikali 20-ies metų patirtis skaitmeninėje terpėje leido kūrybiniams tikslams pasitelkti praplėstą realybę. Tokiu būdu kompozicijos yra dviejų tarsi dvigubos: šiapus ir anapus / čia ir ten...

Menininkei svarbu eksperimentuoti su tradicinės akvarelės technika ir naujomis skaitmeninėmis galimybėmis. Tai nauja raiška, nauja patirtis žiūrovui.

Yuge Kurt paroda „ANTI/FRAGILITY“ Dūmų fabrike vyks nuo gegužės 11 d. iki birželio 11 d. Parodos lankymas nemokamas. Parodos atidarymo renginį vainikuos Nato Kuno gyvo garso koncertas. Aprangos kodas: smart casual, spalva juoda.

Paroda yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis. Sužinokite daugiau www.700vilnius.lt

Renginio nuoroda: https://fb.me/e/U0q7P796 

Parodos rengėjas: kultūrinė erdvė Dūmų Fabrikas.
Rėmėjai: Linkedist.
Partneriai: Vilnius 700.

Renginio komanda:
Kuratorė – Kotryna Kurt
Kompozitorius – Natas Kunas
Technologijos – Deividas Matačiūnas 
Tekstai – Raimonda Kriaučiūnaitė ir ChatGPT
Parodos asistentė – Gabija Kurkulytė 

Instagram: @yugekurt
Svetainė: www.yugekurt.com
Email: yugekurt@gmail.com

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.