Visos dienos

„Erik Satie. Kūryba ir gyvenimas“: pirmasis koncertas iš „Susitikimų“ ciklo

Balandžio 12 d. 18 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosiosios bibliotekos (Trakų g. 10) Didžiojoje salėje vyks pirmasis koncertas iš „Susitikimų“ ciklo – „Erik Satie. Kūryba ir gyvenimas“.Programos autorės ir atlikėjos – pianistė, Hamburgo aukštosios muzikos ir teatro mokyklos profesorė Raminta Lampsatytė ir dainininkė Agnė Sabulytė.

-------------

„Susitikimai“ – tai serija koncertų, dedikuotų retai ar dar neskambėjusiai kompozitorių kūrybai Lietuvoje, kurią parengė pianistė, Hamburgo aukštosios muzikos ir teatro mokyklos profesorė Raminta Lampsatytė ir dainininkė Agnė Sabulytė. Muzikinių susitikimų cikle bus pristatoma amerikiečių klasikinės muzikos kompozitoriaus ir rašytojo, geriausiai žinomo dėl savo meninių dainų – Ned Rorem, prancūzų kompozitoriaus ir pianisto, vieno iš XX amžiaus pirmojo ketvirčio Europos muzikos reformatorių Erik Satie kūryba ir gyvenimas, folkloro ir akademinės muzikos sintezė Benjamino Britteno, Luciano Berio ir Judithos Weir kompozicijose bei japonų muzikos lobynas. Tai nebaigtinė serija koncertų, ateity planuojama įtraukti ir pristatyti kitus mažai žinomus kūrėjus Lietuvos žiūrovui.

I susitikimas. Erik Satie. Kūryba ir gyvenimas.
Balandžio 12 d. 18 val.

II susitikimas. Lietuvos išeivijos kompozitoriai. Kūryba ir gyvenimas.
Birželio 7 d. 18 val.

III susitikimas. Benjamin Britten, Judith Weir ir Luciano Berio. Liaudies dainos.
Rugsėjo 27 d. 18 val.

IV susitikimas. Ned Rorem. Kūryba ir gyvenimas.
Spalio 23 d. 18 val.

V susitikimas. Japonų muzika.
Lapkričio 29 d. 18 val.

-------------

Prof. Raminta Lampsatytė yra pianistė, muzikologė, pedagogė, Hamburgo aukštosios muzikos ir teatro mokyklos profesorė; veda meistriškumo klases Niujorke, Paryžiuje, Londone, Milane, Montepulciano, Bolonijoje, Greve in Chianti, Stambule, Berlyne, Hamburge, Vienoje, Santjage (Čilėje), Belo Horizonte (Brazilijoje), Pekine, Nanjing ir Ningbo (Kinijoje), Singapūre ir kitur. Yra nuolatinė prestižinių muzikos konkursų Hamburge, Drezdene, Miunchene ir Singapūre žiuri narė; dirbo su tokiais žymiais solistais kaip Samuel Ramey, Carolyn Grace James, Algirdas Brazis, Lilija Šukytė, Irena Milkevičiūtė, Kiwan Sim, Dorothea Röschmann, Evelyn Herlitzius, Aleksandra Kuržak, Angela Denoke, Ingrid Kremling Metropolitan operoje; Thomas J. Mayer La Scaloje; Vilija Mozūraitytė Drezdene; Benjamin Bruns, Alexander Pereira, Janina Baechle, Zoriana Kushpler ir Daniel Behle Vienos valstybinėje operoje ir kt.

Agnė Sabulytė - dainininkė, aktorė, kūrybinių projektų sumanytoja ir iniciatorė, dainų tekstų ir muzikos autorė. 2009 m. apdovanota auksiniu scenos kryžiumi debiuto nominacijoje už sukurtą Izadoros vaidmenį mono spektaklyje-opera „Izadora“, rež. Agnius Jankevičius, komp. Jonas Sakalauskas. Agnė Sabulytė inicijavo lietuvių kompozitorių mono-operų sukūrimus, parengė vaidmenų kitose šiuolaikinėse lietuvių kompozitorių operose, dramos spektakliuose, Vilniaus tango teatre ir kt. Nuo 2019 m. inicijavo ir įgyvendino partizanų dainų, lietuvių liaudies dainų naujus įrašus bei atlikimus, įrašė naują latvių kompozitoriaus Boriss Rezniks dainos „Bunda jau Baltija“ interpretaciją. 2020 m. -2021 m. vystė lietuvių ir japonų kultūrinį-muzikinį bendradarbiavimą, įrašė japoniškų ir lietuviškų dainų kartu su japonų ambasadoriaus Lietuvoje Shiro Yamasaki žmona Yuko Yamasaki, dalyvavo Lietuvos - Japonijos draugystei skirtuose koncertuose. 2021-2022 dėmesys – lietuvių liaudies, kitų tautų liaudies dainoms ir originalios kūrybos įrašams, albumo išleidimui. Taip pat 2022 m. menininkė leidosi į pažintį su performanso žanru: dalyvavo atnaujintame menininkės Monikos Dirsytės performanse “True not True” kartu su tapytoju, performansistu Evaldu Jansu ir aktoriumi Matu Dirginčiumi, šiuolaikinio meno mugėje “ArtVilnius’22” pristatė bendrą darbą- performansą “Ašies kodas” su Monika Dirsyte.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.