Visos dienos

Gamtotyros vasaros stovykla "Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta 2023"

Patyriminė stovykla „Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta" – tai stovykla, kurioje pagrindinis mokytojas yra Gamta ir pažinimo principas remiasi lauko ugdymu. Ši stovykla skirta 8-15 m. amžiaus vaikams, kuriems patinka atradimai, iššūkiai, aktyvus laisvalaikis gamtoje, baidarės, žygiai, kūryba, žvejyba, sportas. Čia vaikai susilieja ir pasineria į gamtą, išmoksta į ją įsiklausyti ir skaityti jos siunčiamus ženklus, taip pat išmoksta atsipalaiduoti, atranda taiką viduje, su savimi pačiu, su gamta ir pasauliu. Pati stovykla įsikūrusi Adomaitynės zoobotanikos parke, kur padeda pasirūpinti teritorijoje gyvenančiais gyvūnais bei paukščiais. Stovyklos metu laukia daug nepamirštamų ekspedicijų, iš kurių viena trunka net dvi dienas, leidžiantis dideliu plaustu ir baidarėmis į tikrą negyvenamą salą! Keliaujam po Krekenavos regioninį parką. Keliaujame į mišką, kur išmokstame orientuotis. Visos stovyklos metu išmokstame išgyvenimo gamtoje gudrybių ir susidraugaujam su ja.Tai vieta, kur visi susiranda naujų draugų, o tapusius numylėtiniais gyvūnėlius bet kada galėsite ir ateityje aplankyti, atvežti jiems lauktuvių.
Stovyklos vadovai: stovyklos metu 24/7 su vaikais užsiima bei kartu būna patyrę vadovai – patys zoobotanikos “Adomaitynės” parko įkūrėjai, “Extreme RUN LT” ekstremalaus bėgimo su kliūtimis organizatoriai, įvairių edukacijų apie gamtą mokiniams vedėjai Gytis ir Dovilė Gaubiai, kurie turi skirtingus gebėjimus skirtingose srityse ir taip gali suteikti Jūsų vaikui visapusiškas žinias – tiek teorines, tiek praktines sveikos gyvensenos, sporto, gamtos pažinimo ir kt. srityse. Jiems talkina kompetentinga, apmokyta savanorių komanda, kuri kartu lydi viso stovyklavimo metu.Stovyklos vieta: zoobotanikos parkas „Adomaitynė“. Tai parkas, esantis pamiškėje, kur rytais žadins ne automobilių burzgimas, o paukščių čiulbėjimas. Parke susipynę mini zoo, botanikos sodas ir aktyvaus poilsio žaidimų aikštelė. Parke gyvena įvairūs egzotiniai paukščiai, laisvėje ganosi triušiai, danieliai ir kt. gyvūnai. O kur dar „mega“ kirvio svaidymo dartai, didžiulis labirintas „500 žingsnių“ ir begalė kitų pramogų... Plačiau: https://www.facebook.com/adomaitynePamainos:
1.pamaina - liepos 03 - 08 ( 8- 15 m.) „Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta“
2. pamaina - liepos 10 - 15 ( 8 - 15 m.) „Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta“
3. pamaina - liepos 17 - 22 ( 8 - 15 m.) „Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta“
4. pamaina - liepos 24 - 29 ( 8 - 15 m.) „Jaunojo atradėjo ekspedicija upe ir laukine gamta“Arba pasirinktinai vienos dienos stovykla nuo 8 iki 20 val. Dienas pasirenkate registruojantis iš anksto suderinus telefonu +37067586066. Tai puiki proga tiek vaikui, tiek tėveliams susiplanuoti vasaros atostogas. Dienos veiklos programa derinama kartu su pamainos veikla.
Visas veiksmas vyksta lauke, gryname ir tyrame ore, toli nuo miesto, vienkiemyje, pamiškėje. Išmoksime elgtis ir orientuotis miške, žaisime aktyvius sportinius žaidimus, rungtyniausime, pažindinsimės su gamta, išmoksime atpažinti medžius, augalus, gyvūnus, o vakarais, prie laužo, ir naktipiečių gardžių nepamiršime, kad miegelis saldesnis būtų. O kur dar kitos pramogos - kas vakarą vis kitos! Vakarėliai, diskotekos, karaoke ir kt. Žaidimų aikštelė, batutai, labirintai, triušių kaimelis ir begalę kitų pramogų...
Stovyklos programa (veiklos, reikalui esant, gali keistis, iš vaikų “išspaudžiant maksimumą”):
Pirmadienis: pažindinimasis su stovyklavimo aplinka. Vadovai su kiekvienu vaiku susipažįsta atskirai, o vadovas, asmeninių užsiėmimų metu, siekiant pažinti vaiką ir atskleisti jo sugebėjimus, tuo pačiu ir sau išsikelia tikslus. Mokinamės koordinacijos, drausmės, instruktažas apie rytdienos ekspedicija upe ir ką būtina žinoti jos metu. Išmokinama taisyklingai šaudyti iš pneumatinio (orinio) šautuvo. Edukacinis smagus žaidimas „KEŠAS“, kur stovyklautojai išmoksta dirbti komandomis, sudarinėti žemėlapius, orientacija ir strategijų kūrimas.
Antradienis ir trečiadienis: EKSPEDICIJA UPE plaustu „Odisėja“ ir baidarėmis į negyvenamą salą - dviejų dienų kelionė upe į Krekenavos regioninį parką su nakvyne saloje, kur mes mėgaujamės upės tėkme, jos iššūkiais, gyva gamta, ramybe ir aktyviu poilsiu. Aplankome lankytinas vietas, pilis ir piliakalnius bei kitus kultūrinius objektus, visos kelionės metu mokinamės, tyrinėjame ir pažindinamės su supančia gamta, jos ypatumais. Vakarinė programa pagal vaikų fizinio aktyvumo lygį, tačiau laužas ir vakarinė dalis prie laužo visada kaip įstatymas  Šios ekspedicijos yra pilnas aprašymas puslapyje: https://www.facebook.com/photo/?fbid=106878355619349&set=a.106608278979690
Ketvirtadienis: apmokoma, kaip naudotis tikrais kompasais, jų pagalba vyksta lobio paieškos. Vaikai gauna lapus su užduotimis, kurias įveikę randa lobį. Po pietų laukia 5 km žygis mišriu mišku po lankytinas vietas, kelionė gervių raisto link– imituojamas pasiklydimas, kurio metu mokoma skauto pagrindų bei kaip išgyventi šioje situacijoje. Po vakarienės jungiam sceną, koncertinę aparatūrą iiiiiir – dainos, šokiai, estrada!!! Kitaip tariant, ketvirtadienio vakaras – tai karaokė vakaras, diskoteka, norintys ir gebantys gali ir didžėjauti. Visiška laisvė reikštis vaikų gebėjimams. Laužas, zefyrai.......
Penktadienis: lengva programa, leidžiama kiek atsipūsti nuo įspūdžių ir emocijų pliūpsnio, lengvos įdomios veiklos, priklausomai nuo oro sąlygų. Tai būna ekspedicija į mišką tobulinti skauto įgūdžius, kur visi be išimties privalo įsirengti palapines, mokoma, kaip elgtis sutikus laukinius gyvūnus. Aktyvi pramoga, dažniausiai miške, visiem paaugliam puikiai žinomas žaidimas - pramoga su lazeriniais šautuvais „LAZER MAD“ . Vakarop edukacinis pažintinis žaidimas „GENTYS“, kur visi persikūnija i senovės baltų laikus. Grįžę atsipučiam ir 23val išsiruošiam su šypsenom į NAKTINĮ ŽYGĮ mišku, kuris trunka nuo dviejų iki penkių valandų (priklausomai nuo vaikų ištvermės)
Šeštadienis: paskutinė popietė stovykloje, kurios metu skubama apsikeisti kontaktais su naujais draugais, grilis, stalo žaidimai, atviri pašnekesiai su vadovais, refleksijos, lagaminų pakavimasis.
Tai pažintinė, patyriminė gamtotyros stovykla, kurios metu vaikai ugdo ir puoselėja meilę bei rūpestį gamtai, aplinkosaugai, gilina bendrąsias ir įgyja naujų žinių apie mus supančią aplinką. Potyriai, išliekantys širdyje dar ilgam, ir vis primenantys, kokios neįtikėtinai gražios vietovės supa mus čia, Lietuvoje.Stovyklos tikslas – kiekvienam stovyklaujančiam vaikui atverti naujas galimybes, tobulinti kritinio mąstymo įgūdžius, stiprinti greitą mąstymą, orientaciją aplinkoje, ugdyti pasitikėjimą savimi, įrodant, kad nėra nieko neįmanomo, tereikia tik įdėti pastangų, ugdyti žmogiškąsias vertybes.Gyvenimo stovykloje ypatumai - miegosime erdviose palapinėse, o esant giedram orui, norintys galės apsistoti viešbutyje „Po žvaigžde“- gryname ore po atviru dangumi.Maistas: Stovyklautojus maitins didelę patirtį turinčios mūsų šeimininkutės – sveikas, sotus, ekologiškas, daržovės ir vaisiai iš vietinių ūkininkų ūkių, na, o paįvairinimui - kareiviškas ir laukinis maistas, kurį mėgsta VISI. Valgom sočiai ir stipriai, kad turėtume jėgų aktyviai visur dalyvauti. Stovyklautojo gimtadienį būtinai atšvęsim ir paminėsim tikrai netradiciškai, kas paliks ilgam atminty, o iš mūsų pusės - tortas bei gimtadienio staigmena!Dienos ritmas:
08:30 budinamės
09:00 pusryčiai
09:30 pasirūpinimas „mažaisiais“ (gyvūnų šėrimas)
10:30 dienos tikslų iškėlimas
11:00 priešpiečiai
11:30 aktyvūs žaidimai lauke / edukacijos / žygiai / ekskursijos
13:00 pietūs
13:20 laikas sau (laisvas laikas be įpareigojimų – kas nori - skaito, žaidžia, snūsteli, šnekučiuojasi su draugais. Jokio telefono ar planšetės!)
14:00 suplanuotos veiklos vykdymas
16:30 pavakariai ( dažniausiai gamtoje, nes dar nespėję sugrįžti į stovyklą)
19:30 vakarienė
20:00 pokalbis su „namais“: „Valio, gavom telefoną!“ (galima pasiimti savo telefoną ir paskambinti tėvams) – atsižvelgiant į veiklas ir užimtumą, todėl laikas yra orientacinis ir gali skirtis
20:30 – 23:00 vakaro renginiai ( karaokė, diskotekos, žaidimai)
21:00 laužas (kepam ant laužo zefyrus, picas ir visą, ką sugalvojam)
23:00 pasiruošimas miegui
23:15 „Labanakt vaikučiams“ išskyrus ketvirtadienį, kai yra numatytas didysis naktinis žygis į mišką, tada einama miegoti grįžus..*Jeigu yra suplanuota visos dienos išvyka ( baidarėmis, pažintinė ekskursija - edukacija ir pan.) laikas tik orientacinis ir derinamasi pagal galimybes.Atvykdamas į stovyklą vaikas privalo turėti: medicininę pažymą iš gydytojo, leidžiančią vaikui dalyvauti stovykloje; higienos reikmenys, pleistrus nuo nuospaudų, vaistus nuo savo ligų, priemonės nuo uodų ir erkių; miegmaišis, turistinis kilimėlis, pagalvėlė, rankšluostis; kepurė nuo saulės, pakankamai rūbų bei avalynę visam stovyklavimo laikotarpiui - šiltam, vėsiam, lietingam orui bei PRIVALOMA žygiui į mišką ( ilgarankoviai marškinėliai ir džemperis, kelnės, patogi uždara avalynė, kepuraitė), žibintuvėlis, galintis šviesti ne trumpiau kaip 3 valandas, gertuvė. Primygtinai rekomenduojama įdėti kelias pamainas rūbų, kad, reikalui esant, vaikas turėtų kuo pakeisti sušlapusius rūbus. Antradienio-trečiadienio ekspedicijai, atsižvelgus į vaikų norus, leidžiama jiems turėti savo palapines, tačiau tėvai įsipareigoja, kad jos yra atitinkančios visus saugumo reikalavimus.Telefonai ir kitos ryšio priemonės bus ribojami ir leidžiama naudotis tik nustatytu laiku arba esant būtinybei. Kitas laikas galimas tik esant rimtoms priežastims, kurios suderinamos su tėvais ar globėjais.Stovykloje dalyvaujant tos pačios šeimos dviems ir daugiau vaikų - taikoma 10 % nuolaida, dėl kurios susisiekite tel. +37067586066 arba el. p.: stovykla.adomaityne@gmail.com ir tikrai sutarsim.Į kainą įskaičiuoti 5 pilnaverčiai sveikai subalansuoti maitinimai per dieną, daržovės ir vaisiai tik iš ekologiškų ūkių! Stovyklos metu Jūsų vaikas apdraudžiamas nuo nelaimingų atsitikimų, nepriklausomai nuo to, ar jis stovyklaus dieną ar pamainą, tad papildomai jums jau nebereikės tuo rūpintis - mes pasirūpinsime viskuo už Jus!Stovyklos metu mes pasirūpinsime Jūsų vaiko draudimu, į kurį įskaičiuota viskas, net erkių įkandimas dar kelias dienas ir po stovyklos

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.