Visos dienos

RY X - European Tour 2023

Australų muzikos grynuolis RY X grįžta į Vilnių ir skelbia koncertų turą Baltijos šalyse

Kokios geros naujienos! Jis grįžta! Mūsų pamiltas veikėjas su barzda ir skrybėle RY X kitų metų pavasarį grįžta į Vilnių. Panašu, kad mūsų sostinę RY X įsimylėjo, o gražūs santykiai su „8 Days A Week” tai tik užtvirtina. Vilnių RY X savo koncertų planuose pažymėjo jau trečią kartą. Sostinę ir koncertų salę „Compensa“ RY X su muzikantų grupe aplankys 2023 m. kovo 22 d. Prieš tai suplanuoti dar du pasirodymai Taline ir Rygoje – ten RY X iki šiol dar niekada nebuvo, o norėjo. Pasirodymas Taline vyks jau patikrintoje „Noblessneri Valukoda“ erdvėje, o Rygoje jo laukia puiki „Hanzas Perons“ koncertų salė.

Mes RY X jau gerai pažįstam. Du kartus sostinėje surengęs pasirodymus po atviru dangumi, šįkart RY X, kurio tikrasis vardas Ry Cumingas, dovanos savo magiją ankstyvą pavasarį po stogu. Tai bus dar vienas toks trijų koncertų turas Baltijos šalyse, kurį organizuoja „8 Days A Week”. Paskutinis geras pavyzdys – norvegų muzikos grupė „Kings of Convenience“. Ko gero, nėra kito tokio artisto, kuris taip natūraliai plaukioja muzikos elemente ir pakelia ją virš žemės. Jo ryšys su mūsų sostine taip pat ypatingas. Jis savas, tikras estetas, gyvų pasirodymų profesionalas, neišsemiamas muzikos šaltinis ir šiaip geras personažas.


Pirmieji bilietai į šį pasirodymą kaip visada pigesni. Tiesa, tam reikia specialaus kodo. Parašyk žinutę feisbuke muzikos agentūrai „8 Days A Week“ arba adresu www.8dw.lt ir gauk specialų nuolaidos kodą. Pats kodas galioja 48 valandas – nuo spalio 26 d. 10 val. iki spalio 28 dienos 10 val. ryto. Bilietų su kodu kiekis ribotas! Žanro klasika - pigiausių bilietų užteks greičiausiems. Paskubėk, sutaupyk ir turėk gražiausią potyrį pavasarį savo kišenėje. O ko čia delsti?

Apie RY X

RY X į Vilnių grįžta tikrai ne šiaip sau. Australas pristatys naujausią savo albumą mistišku pavadinimu „Blood Moon“. Tai nepaprastas, atviras ir įvairiapusis rinkinys. 13-koje kūrinių jis ieško ryšio su gamta, savimi, kitais ir vertina santykius, patirtus per daugybę metų. „Manau, kad santykis su mylimuoju sukuria naują visatą. Albume daug nuoširdžių ir neapdirbtų pokalbių. Tai ne apie asmenis, o jausmus ir meilės sąvoką“, – svajingai kalba RY X. Nauji kūriniai atspindi jo paties suvokimą apie save kaip menininką, kuris nuolat mokosi, auga ir su kiekvienais metais sukuria vis daugiau grožio.

Albumo pavadinimas žymi tamsių ir šviesių minčių susidūrimą bei buvimą dabartyje. „Blood Moon“ telpa meilė, džiaugsmas, sielvartas ir skausmas. Vietinėje australų kultūroje „kruvinas mėnulis“ reiškia savęs stebėjimo laiką, kai reikia gilintis į vidinę tamsą ir joje ieškoti atsakymų. Tai neabejotinai giliausias ir tamsiausias šio artisto darbas iki šiol. Pasak „Clash“ muzikos žurnalo, „Blood Moon“ yra įrodymas to, kaip meilė formuoja mus kaip žmonės. RY X muzika yra ritualo, maldos, tyrinėjimo, paleidimo ir atsinaujinimo pavyzdys.

Nors nagrinėja universalias temas – meilę, netektį, susižavėjimą, širdgėlą, Ry Cumingas sėkmingai vengia klišių. Kiekvienas žodis ir frazė albume turi prasmę. Albumą australas prodiusavo ir sukūrė savo studijoje Topangos bendruomenėje, įsikūrusioje giliai Santa Monikos kalnuose. Jis gyvena paprastą ir tikrai ne vartotojišką gyvenimą, kuris jam primena vaikystę ir leidžia įsikvėpti kasdien. Beje, RY X turi labai griežtą darbo režimą – dirba visa dieną, o leidžiantis saulei klaidžioja po kalnus ir tęsia kūrybą iki pat nakties. Tai vienišas procesas, bet toks būtinas šiam atlikėjui. Nors vieną naują kūrinį australas įrašė su geru draugu ir Islandijos elektroninės muzikos pasidižiavimu Ólafuru Arnalds. Dar viena įdomi detalė – RY X šiemet kolaboravo net su pačiu Drake’u, o kadaise sukūrė oficialų remiksą Rihannai.

Jau nuo 17 metų, kai tyrinėjo Kosta Riką, Nikaragvą ir Panamą, RY X įsiliejo į kiekvienos šalies kultūrą, naršė bangose ir rašė muziką. Tuo metu dar negalvojo, kad muzika bus jo gyvenimo tikslas ir džiaugsmas tūkstančiams klausytojų. Tai buvo gryna jo būties išraiška ir natūralus procesas. Muzika jam yra instinktas, ateinantis iš vidaus. RY X, kuris užaugo mažame kaimelyje be interneto Australijos pakraštyje prie vandenyno, klausėsi tėčio plokštelių ir išbandė kiekvieną namų instrumentą. Muziką jis įvardija kaip dar vieną elementą, tokį pat svarbų jam kaip oras ar vanduo: „Klausimas, kurį visada užduodu sau – kaip mano muzika verčia mane jaustis? Jei jaučiu, kad kažkas skamba nesąžiningai, to atsisakau.“ Jo menui gyvybiškai svarbus yra instrumentų ir teksto grynumas, kuris persmelkia sielą. Kiekvienas kūrinys turi atspindėti tai, kas jo viduje ir tai ištransliuoti garsų pavidalu.


Gyvi jo pasirodymai užburia ir leidžia sulėtinti kvėpavimą. Jam ploja atsistojusios prestižinės „Royal Albert Hall“, „Konzerthaus“ salės, Nobelio taikos premijos ceremonijos svečiai ir kiti melomanai. Kai RY X į sceną žengia su orkestru, visi nuščiūva ir patiria tikrą magiją. Pamatyti jo pasirodymą šiandien yra tikra privilegija ir būtinybė. Nuo paskutinės viešnagės Vilniuje jis savo fanų skaičių pasididino kelioliką kartų, dar paaugo, išleido daug naujos muzikos ir sėkmingai skrodžia pasaulį toliau.

Nepraleisk šio koncerto! Vėl vyks magija. RY X tai bus jau trečioji viešnagė Vilniuje ir tai yra nuostabu. Šis artistas visada čia laukiamas, mylimas ir niekada nesikartoja. RY X kiekvieną dieną atranda save iš naujo per kūrybą, kurią dovanoja pasauliui.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.