Visos dienos

50 | Į GYLĮ, Į PASAULĮ || MUZIKOS RUDUO’22

ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS ANSAMBLIS „SYNAESTHESIS“

Artūras Kažimėkas – bosinis klarnetas
Simonas Kaupinis – tūba
Arnas Kmieliauskas – violončelė
Donatas Butkevičius – kontrabosas
Marta Finkelštein – fortepijonas

Per pusę šimtmečio lietuvių muzika neabejotinai plėtėsi skirtingomis estetinėmis, raiškos būdų ir formų kryptimis, nacionalinę tapatybę derino su pasaulinėmis šiuolaikinės muzikos įtakomis. Tuo pačiu kompozitoriai ieškojo ir tebeieško naujų kelių klausytojų link. Vis daugiau jų kuria, savo kūrinius pristato skirtingose šalyse ir taip šiuolaikinė lietuvių muzika vis plačiau sklinda per pasaulį. Baigiamasis festivalio koncertas skirtas būtent tam – dėmesį atkreipti į mūsų kūrėjų muzikos gilumą ir platumas.

Šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ pristato valandos trukmės patyriminį koncertą, kurio centre – kompozitorės Žibuoklės Martinaitytės kūrinys „Hado zona“ kameriniam ansambliui ir elektronikai, o jo koncepciją erdvėje pratęsia menininkės Akvilės Anglickaitės šviesos instaliacija.

Mokslininkai tiriantys vandenyną, jo zonas skaido pagal gylį ir šviesos skvarbos lygį. Per penkias zonas leidžiantis į povandenines gelmes, tamsa palaipsniui stiprėja. Hado zona yra vandenyse, esančiuose žemiau 6000 metrų gylio, ir tai – tamsiausia žmogui žinoma ir iki galo nepažini erdvė. Kūrinyje per garsų ir vaizdų dėmenis atsiskleis palaipsnio nėrimo į vandenyno gelmes pojūtis.

Kompozitorė – Žibuoklė Martinaitytė
Erdvinio sprendimo kūrėja – Akvilė Anglickaitė
Šviesos dailininkas – Valdas Latonas
Garso režisierius – Roberto Becerra

_________________

INFORMACIJA

Durys atidaromos: 16:30 val.
Viso renginio metu veikia: 50 | VITRINA (Lietuvos šiuolaikinės muzikos albumai ir leidiniai)
Prieš renginį – 17:00 val. – festivalio pokalbis
Koncerto trukmė: ~1 val. 15 min.

 _________________

K V I E Č I A M E :

17:00 val. | Festivalio pokalbis 

ŽVILGSNIS IŠ KITŲ PERSPEKTYVŲ: KUO ESAME ĮDOMŪS, KUO GALIME NUSTEBINTI?

Dalyvauja: kompozitorė Žibuoklė Martinaitytė, „Synaesthesis“ vadovė Marta Finkelštein ir Lietuvos muzikos informacijos centro vadovė Radvilė Buivydienė. Moderuoja Julijus Grickevičius.

_________________
_________________

Šiuolaikinės lietuvių muzikos festivalis „Muzikos ruduo“
50 METŲ ATRASTI
2022 m. spalio 7–15 d.

Festivalis „Muzikos ruduo“ šiais metais mini 50 metų jubiliejų ir klausytojus kviečia apžvelgti – atrasti, prisiminti, reaktualizuoti, išryškinti – 50 lietuvių muzikos metų. Tuo laikotarpiu, kai prasidėjo festivalis, šiuolaikinė lietuvių muzika pradėjo žengti ryškiu modernėjimo keliu. Per visą šį laikotarpį ją augino įvairios kompozitorių kartos, kūrybiniai požiūriai, meninės raiškos priemonės, aktualizuojamos temos ir problematikos. Ji augino nacionalinės premijos laureatus, plėtė horizontus. Per šiuos metus kartu patyrė ir ramius, ir tektoninių lūžių laikotarpius. Išryškindamas skirtingus diskursus, festivalis siūlo įvairiapusę lietuvių šiuolaikinės muzikos, kūrėjų ir procesų atodangą, antropologinį žvilgsnį į 50 praėjusių metų, per dabartį, ateities link.

Organizuoja: viešoji įstaiga „Muzikos ruduo“

Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė

Strateginis partneris: Lietuvos kompozitorių sąjunga

Partneriai: Energetikos ir technikos muziejus, Vilniaus rotušė, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Klaipėdos koncertų salė, Lietuvos ansamblių tinklas, šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ ir viešoji įstaiga „Šiuolaikinė ausis“, Lietuvos simfoninis pučiamųjų orkestras, Lietuvos muzikos informacijos centras, kultūros inovacijų agentūra „Meno genas“, „Audioforma“

Informaciniai partneriai: LRT, VOXART.lt

_________________
Plačiau: www.muzikosruduo.lt

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.