Visos dienos

Šokio ekskursija-spektaklis PAKOPA PO PAKOPOS

Spektaklis - ekskursija po tarpukario Žaliakalnį – tai performatyvus įvykis, tiesiogiai įtraukiantis Žaliakalnio bendruomenės narius jaunuosius ir profesionalius menininkus, supažindinantis su gyvąja Žaliakalnio gyventojų atmintimi ir istorija. Tai bendras šokio trupės ULNA ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” projektas, Kauno ląstelės – Žaliakalnio – pjūvis, estetinėmis priemonėmis, istoriniais ir dokumentiniais metodais atskleidžiantis visą jo grožį. Tad kas sieja tarpukario Lietuvos sostinę ir Europos kultūros sostinę?

Ekskursija prasidės nuo tarpukario Kauno simboliu laikomų legendinių Kauko laiptų. Pasak architektūros istorikės J. Kančienės, tarpukaryje tai buvo gražiausi laiptai Lietuvoje. Legenda pasakoja, jog čia esą karaliaująs Kaukas – lietuvių mitų herojus, toks nedidelis vyrukas. Šioje kelionėje pasitelkus šokį, teatrą ir muziką, žiūrovai bus supažindinti su tarpukario Žaliakalnio aktualijomis ir pamatys, kaip šis rajonas atrodo šiandien, patirs jo kismą.

Čia žiūrovas ne tik stebi vizualų kūrinio pastatymą, bet pats tampa įtraukiuoju dalyviu ausinių pagalba. Spektaklyje skambantys balsai, aktorių įgarsintos istorijos, susiliejančios su muzika, perkels dalyvius į kitą erdvę, panardins juos į kelionę pakopa po pakopos laiko laiptais – nuo tarpukario iki šių dienų.

Trukmė: 1 val. 40 min.
Kaina 20 eur (nuolaidos senjorams, studentams, moksleiviams)
Bilietai: https://bit.ly/3PCDABM
Bilietus platina kakava.lt
Renginio pradžia: Žemaičių g. kalno papėdėje esantis fontanėlis (Kauko laiptų apačioje)

Idėjos autorė, režisierė: Indrė Puišytė–Šidlauskienė.
Choreografija: Indrė Puišytė–Šidlauskienė ir šokėjai.
Dramaturgė: Lina Laura Švedaitė.
Kompozitorius, garso režisierius : Kristijonas Lučinskas. Scenografas: Simonas Šidlauskas ir Kauno dailės gimanazijos mokiniai, Kostiumų dailininkė: Radvilė Kisieliūtė ir Kauno menų kolegijos studentės,Kaukų kostiumus kūrė: Aistė Ramunaitė ir Rita Kazokaitė.
Šokėjai: Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, Ema Senkuvienė, Andrius Stakelė, Juozas Veiverys, Indrė Puišytė Šidlauskienė. Jaunieji šokėjai: Indrė Ivanauskytė, Jūratė Koreivaitė, Miglė Keblaitytė, Medeinė Rainytė, Justina Kuršinaitė, Nomeda Kniuraitė, Akvilė Vaičiukynaitė, šokio trupės ULNA jaunieji šokėjai, Miko Petrausko scenos menų mokyklos auklėtiniai, Kauno šokio teatro AURA studijos vaikai, Žaliakalnio senjorų choras GAIDA. Žaliakalnio senjoros.
Projekto sukūrimą finansavo: Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybė.
Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo: ULNA, Kauno dailės gimnazija, Kauno kolegijos Menų ir Ugdymo fakultetas, Kauno šokio teatras „Aura”, Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykla, Pelėdų kava, Unikalus paveldas, Galerija „Žemuogių pievelė”, Kavinė „Kaukita”, Kauno vandenys, Dias Forte, Walls Have Ears, Šiuolaikinio šokio asociacija.
Informaciniai partneriai: Kauno Turizmo Informacijos Centras, Kauno diena, 370.
19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.