Visos dienos

Šokio spektaklis „Yet Another Day in Paradise“

„Yet Another Day in Paradise“(lt. Dar viena diena rojuje)

Šokio spektaklisIdėjos autorius, choreografas – Lukas Karvelis
Šokėjai – Lukas Karvelis, Benoit Couchot (Prancūzija)
Scenografija – Luka Žiobakaitė
Muzika – Gabrielė Dikčiūtė
Dramaturgija – Sigita Ivaškaitė
Šviesos – Edgaras Varkulevičius
Vaizdinė medžiaga – Aura Skulskytė
Prodiuseris – Be kompanijos

„Yet Another Day in Paradise“ scenoje rojumi tampa atviros refleksijos pripildyta queerness sala herojų gyvenime. Kai realybė tavęs nepriima tokio, koks esi, imi kurti savąją būtį.

Ir taip, kasdieną ją kuri savyje ir aplink, išardydamas ir perdėliodamas akcentus...Perdėliodamas pagal? Santykius su artimiausiais ir susidūrimus su jais, nuo vaikystės kuriančius nepatogumo, nepritapimo ir nesaugumo jausmą. Prisiminkime, kaip lengvai gali paveikti paprasti komentarai iš šalies, formuojantys ir lipdantys suvokimą ir savivertę dar tada, kai nelabai aišku, kodėl, kas ir kada galima tik mergaitėms, o kada – tik berniukams. Rojus čia – mūsų pačių pastatyta užuovėja, už kurios saugu tik fiziškai, nes emocinių išgyvenimų aidams barikados neegzistuoja.Būtent kūnas ir jo potyris, savas ir kito kūniškumas, priimtas ir atstumas buvimas, atviras vienišumas ir apgaulinga pilnatvė priešais kitą veržiasi į pirmąjį planą. O jame – skaudžios ir jautrios kūnu pasakojamos istorijos. Kūnų, siekiančių komforto ir tapsmo savimi, kol aplinka atsisako juos priimti ir su jais sutikti.

Lukas Karvelis – nepriklausomas šokio menininkas, 2019 m. baigęs prestižinę Codarts šokio akademiją Nyderlanduose. Iki šiandien jau yra bendradarbiavęs su Anouk van Dijk, Falku Richteriu, Marina Mascarell, Joseph‘u Simonu ir Antonin Comestaz‘u, Dunja Jocic bei tokiais teatrais, kaip Göteborgs Operans Danskompani (Švedija), Miuncheno teatras (Vokietija) ir kt.Paties L. Karvelio choreografiniai darbai jau rodyti Nyderlanduose, Vokietijoje, Brazilijoje, Izraelyje, Turkijoje, Švedijoje ir gimtojoje Lietuvoje. Savo kūriniuose jis siekia atrasti esminius taškus, kuriuose mūsų kūnai keičiasi, judėdami tolyn nuo traumų visuomenėje, link pačių savęs. Greta atlikėjo ir choreografo darbų, L. Karvelis vysto ir judesio tyrinėjimo praktiką, analizuojančią laisvo kritimo koncepciją, leidžiančią šokėjui patirti nesvarumo būseną.

Benoit Couchot gimė ir augo Prancūzijoje, o su judesiu susipažino septynerių, per Baskų tautinį šokį. Aistra judesio tobulinimui ir pasirodymams priešais publiką, nuvedė B. Couchot į studijas Codarts šokių akademijoje Roterdame. 2017 m. atlikėjas susidomėjo choreografija ir sukūrė savo pirmąjį solinį darbą „Mutiko ala Neska“, susilaukusį sėkmės konkursuose bei apkeliavusį įvairius tarptautinius festivalius, Vokietiją, Braziliją ir kt.Prisijungęs prie trupės TanzMainz, B. Couchot dirbo su tokiais choreografais, kaip Roy Assaf ir Victor Quijada. Visgi 2019 m. pasirinko laisvai samdomo šokėjo kelią ir šiuo metu gastroliuoja su trupės Kor‘Sia spektakliais, tuo pat metu kurdamas skirtingus darbus visoje Europoje.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.