Visos dienos

„ConTempo“ 2022: „L'absolu“ | Boris Gibé /„Les Choses de Rien“ (Prancūzija)

Unikalus, nenuspėjamas, paliečiantis giliausias žmogaus sielos gelmes – taip kritikų yra apibūdinamas pasauliniu mastu abejingų nepalikęs metafizinis cirko ir šokio spektaklis „L'absolu

Akrobatinis pasirodymas „L’absolu“ yra poetinis šuolis į mūsų sielą. Tai pasirodymas, kuris, keliaujant iš imanencijos į transcendenciją, iš vidaus į išorę, iš tikrovės į vaizduotę, grąžina emocijas į mūsų gyvenimo centrą. Intensyviame ir svaiginančio pavojaus kupiname pasirodyme žmogaus išgyvenimai, troškimai ir būties klausimai susilieja su netikėtais akrobatikos, nostalgiškos muzikos ir optinių iliuzijų elementais.

Grakščiu judesiu atlikėjas B. Gibé prisiliečia prie vidinių gelmių ir įkūnija nuolatinę žmogaus kovą su savimi, kurioje netrūksta tragedijos, transformacijų, begalybės ir absoliutumo paieškų. Išskirtiniu spektaklio akcentu tampa specialiai spektakliui kūrėjo ir inžinierių komandos sukurta 12 metrų aukščio metalinė konstrukcija „Silo“ su specialiomis vietomis žiūrovams. Joje veikėjo ir žiūrovų fizinė ir emocinė patirtis pakylėjama į aukštesnį lygį. Judėdamas siloso formos bokšte, atlikėjas lyg panyra į transcendenciją, o žiūrovams kuriama unikali galimybė sekti veikėjo likimą iš viršaus.

∙∙
Bilietai: bit.ly/Labsolu_bilietai
Veiksmo vieta: Steigiamojo Seimo aikštė, Kaunas
Spektaklio trukmė: 70 min.
∙∙
Boris Gibé – egzistencializmo filosofijos įkvėptas prancūzų akrobatas. Menininkas nuo 2004 m. dirba su savo įkurta trupe „Les Choses de Rien“ ir eksperimentuoja su šiuolaikinio šokio ir cirko išraiškomis. B. Gibé kūrybiniai tyrinėjimai sukasi aplink pasaulio suvokimą ir žmogaus, įsprausto į absurdiškus rėmus, būseną. Jo kūryboje formuojamas intymus mikrokosmas pažadina žiūrovų vizualinius, juslinius ir emocinius įspūdžius ir siūlo naują žiūros kampą.
Autorius: Boris Gibé
Atlikėjas: Aimé Rauzier
Dramaturgė: Elsa Dourdet
Choreografai: Samuel Lefeuvre ir Florencia Demestri
Techninė komanda: Quentin Alart, Florian Wenger
Scenografai: Clara Gay-Bellile ir Charles Bédin
Tekstilės ir kostiumų dailininkė: Sandrine Rozier
Šviesų dizaineris: Romain de Lagarde
Garso režisierius: Olivier Pfeiffer
Kūryba: „Les Choses de Rien”, bendradarbiaujant su Si par Hasard
„Silo“ bokšto kūrėjai: Clara Gay-Bellile & Charles Bédin, Quentin Alart, Clément Delage, Florian Wenger, Jorn Roesing, Richard Rivers, Alain Frerot, Alexis Auffray, Armande Jammes, Bertrand Duval, Clara Charlie, Gael Richard, Gerard Naque, Ikram, John Carroll, Marinette Julien, Sarah Pecout, Suzanne Pechenart, Samuel Bodin, Tiziano Lavoratornovi, Ulysse LacosteSpektaklio pristatymą „ConTempo“ festivalyje remia Prancūzų institutas, Prancūzijos Haute regionas ir Prancūzų institutas Lietuvoje.
∙∙
ConTempo festivalis – Kaunas 2022 programos dalis. Visa festivalio programa: www.contempofestival.lt
Festivalio abonementai: bit.ly/ConTempoAbonementas
∙∙

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.