Visos dienos

Migrantas (patyriminė ekskursija po Klaipėdos senąsias kareivines)

Migrantas“ – tai istorinė ekskursija su muzikos ir garso sprendimais po buvusias Klaipėdos senąsias kareivines, kuriose šiandien įsikūręs Klaipėdos universitetas. Laiko mašina sugrįšime į XX amžiaus istorijos verpetus, stabtelsime migrantų likimų kryžkelėse. Stebėtojų nebus, visi tapsime dalyviais, lagamine nešančiais savo naują tapatybę, nežinomo žmogaus istoriją, namų ilgesį ir valios pastangą išlikti tarp svetimų. Nebylūs kareivinių pastatai primins laiką, kai jose šeimininkavo Vokietijos, Prancūzijos, Lietuvos, Sovietų Sąjungos kariai, mosuojantys taikos ar karo vėliavas.

Bilietais prekiauja  WWW.BILIETAI.LT

Patyriminė ekskursija kurta pagal vaidybinį švedų „Kelionės laiku“ (Time travel) metodą, kuriam Klaipėdos universiteto kūrybinė grupė pritaikė audio sprendimus , garsu ir muzika sukurdami autentišką išgyvenimo potyrį. Ekskursijos dalyviams kalbėti nereikės, tik atlikti nesudėtingą veiksmą su lagamine paruoštu daiktu.Migrantų kultūrinę ir kalbinę įvairovę įgarsino Klaipėdoje gyvenantys ar trumpam apsistoję italai, prancūzai, ukrainiečiai, rusakalbiai, žydai, dzūkai, žemaičiai, aukštaičiai, lietuvininkai, vokiečiai. Vakarų Lietuvos gyventojų padovanoti seni lagaminai šioje migrantų kelionėje pratęs savo istoriją kaip nebylūs pasakotojai.
Kūrybinė komanda, sukūrusi ekskursiją, viliasi, kad XX a. skaudžios migracijos istorijos išliks mūsų atmintyje, kaip žmogaus sąmoningumą auginanti kelionė.

Vieta: Herkaus Manto g. 84 Klaipėdos universiteto miestelis (susitinkame pastato su laikrodžiu ir bokšteliu viduje)

Trukmė: 90 min (+ 15 min. instrukcija)

Daugiau apie projektą, dalyvius ir atsiliepimus Facebook paskyroje „Migrantas – istorinė ekskursija“

(atvykus automobiliu jį palikti parkavimo aikštelėje prie prekybos centro "Studlendas"

Norintiems užsakyti ekskursiją grupei sutartiniu laiku taikoma nuolaida, o grupės organizatoriui dalyvavimas nemokamas (susiekite atskirai). Dalyvių minimalus skaičius 22, maksimalus – 27

Kontaktaimigrantas.ku@gmail.com Facebook messenger: Migrantas – istorinė ekskursija. Tel. nr. pasiteirauti: +370 46 398648 (tik skambinti)  galite įsigyti tik internetu (NETRUKUS BUS PREKYBOJE)Svarbi informacija dalyviams, kai

VĖLUOJATE. Vėluojantiesiems įsijungti į kelionę techniškai nebebus įmanoma. Visi dalyviai jau pirmomis susitikimo minutėmis bus supažinti su patyriminės ekskursijos taisyklėmis, išbandys ausinių garsą. Geriau atvykite anksčiau!

PASIKEITĖ PLANAI. Perleiskite bilietą draugui. Tai svarbu, nes kiekvienas dalyvis yra svarbi ekskursijos grandis, t. y. realus veikėjas, turintis savo vaidmenį ir lagamino istoriją. Perleisdami vietą kitam, užtikrinsite „Kelionės laiku“ vientisumą.

SVARSTOTE DĖL AMŽIAUSE. kskursijoje istorinės temos gali būti pernelyg sudėtingos jaunesnio amžiaus vaikams. Organizatoriai rekomenduoja* patyriminę ekskursiją jaunimui nuo 14–15 metų ir vyresniems.*Kiekviena šeima / pedagogas geriausiai pažįsta savo vaikus ir jų sukauptas patirtis bei žinias.Kai svarstote, ar vaiko amžius tinkamas, visuomet galite pasikonsultuoti su ekskursijos rengėjais. SUGEDO ORAS. Esant lietingam ar nepalankiam orui, renginys nukeliamas į kitą dieną arba grąžinami pinigai už bilietus. Konkrečiais atvejais sekite informaciją bilietai.lt arba Facebook paskyroje „Migrantas – istorinė ekskursija“.

Rengėjas: Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas

Kūrėjai: dr. Raimonda Nabažaitė ׀ projekto vadovė, koncepcijos autorė

Milda Kontrimė ׀ bendrautorė, pedagogė

Rima Čerapė ׀ bendrautorė, edukatorė

Sondra Simana ׀ scenarijaus teksto autorė Kristijonas Lučinskas ׀ garso režisierius

Mikalojus Urbonas ׀ pagrindinio veikėjo balsas

Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.