Visos dienos

Šokio spektaklis me two / Savoj krūvoj ┌┘Dance performance me two / We, the Clique

┌┘┌┘ Šokio spektaklis me two / Savoj krūvoj (anglų kalba) ┌┘┌┘

Artėja „Audra“. Svarbiausias „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos festivalis.

Vilniaus miesto šokio teatro Low Air spektaklis „Me two / Savoj Krūvoj“ gimė iš Low Air mokyklos mokinių ir trupės choreografų noro sukurti spektaklį ir kalbėti apie jų (paauglių) pasaulį – ne suaugusiojo, o paauglių kalba. Kūrybiniame procese tarp paauglių ir šokio teatro profesionalų išryškėjo intymios ir dažnu atveju „nepatogios” istorijos, skirtingi požiūriai į jas, keliantys klausimus, o kur yra ribos tarp dviejų kartų pasaulių, kodėl jautrūs pasakojimai dažnai lieka nutylėti ar neišgirsti. Ir kodėl, dažnu atveju pradėjus pasakoti istoriją ir išgirdus tylų „man irgi taip buvo“, mes retai norime vienas kitą palaikyti.

Ir dėl karantininių metų, ir dėl specifikos šis šokio spektaklis ir kartu visas projektas išgyveno spektaklio kūrimo procesui neįprastas stadijas. Tiek nuotolinės dirbtuvės, neįprasti šokėjams namų darbai, analizės, tiek nuolat nukeliamos premjeros formos ir datos. Visa tai šį spektaklį šlifavo, brandino ir augino iki šios dienos.

„Me two“ iškeliauja į pasaulį ir pradeda savarankišką savo gyvavimo etapą. Pradeda atsiverdamas pokalbiams, paskutiniams „pratimams“ ir dar girdimiems ar matomiems viso proceso fragmentams. Šis etapas yra svarbus jauniems kūrėjams tiek kaip vieno proceso pabaigos ir kito pradžios taškas, tiek ir kaip susidūrimas su artimiausiais žiūrovais, pašnekovais ir kitais paaugliais. Tarytum riboje, kur peržengi iš „paauglystės“ į „suaugusiųjų“ pasaulį, iš auginamojo į savarankiškumo statusą, iš nuoskaudos ir vienatvės į bendrumo ir palaikymo būseną.

Tu irgi… esi to viduje.

Projektas, prasidėjęs nuo jaunų šokančių paauglių noro sukurti kūrinį, choreografės Airidos Gudaitės ir kūrybinės komandos dėka virsta į apčiuopiamą kūną, o gal jausmą. Noras papasakoti retai ištransliuojamą savo pasaulį virsta kvietimu pabūti paauglio galvoje, o gal jo kambaryje. Tarytum jį išgirsti ar pasikalbėti.

Ši erdvė atvira visiems tyrinėti, kalbėti ir kalbėtis. Tiek prieš spektaklį, tiek spektaklio metu. Tiek su kitu, tiek su savimi. Ir nebijoti, o kartais išdrįsti ištarti „aš irgi“.

„me two / Savoj krūvoj“ apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausias 2021 metų spektaklis vaikams ir jaunimui.

IDĖJOS AUTORĖ, CHOREOGRAFĖ Airida Gudaitė | BENDRAAUTORIAI, ŠOKĖJAI Greta Snitkutė, Arminas Kazanavičius, Rokas Bugys, Ugnė Laurinavičiūtė, Grėtė Vosyliūtė, Elena Milaknytė, Beatričė Šaltenytė, Emilija Giedraitytė, Barbora Mickutė, Aura Šriubšaitė, Saulė Bučiūnaitė, Smiltė Kavoliūnaitė | REŽISIERIUS Jonas Tertelis | KOMPOZITORĖ Agnė Matulevičiūtė | SCENOGRAFAI Renata Valčik, Emilis Šeputis | APŠVIETIMO DAILININKAS Julius Kuršis | GARSO REŽISIERIUS: Ignas Juzokas

Produkcija: Vilniaus miesto šokio teatras Low Air
Premjera: 2021
Trukmė: 60 min
N12

Procesas internete: savojkruvoj.lt ir lowair.lt

Registracija į spektaklį (įėjimas laisvas): https://lowair.lt/teatras/savoj-kruvoj/

┌┘┌┘Daugiau informacijos apie festivalį: www.audrafestival.lt
┌┘┌┘┌┘┌┘

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.