Visos dienos

DIZAINO SAVAITĖ ‘22 KAUNAS

DIZAINO SAVAITĖ ‘22 KAUNAS

#ĮŽVALGOS

DIZAINO SAVAITĖ – jau septynioliktus metus iš eilės vyksiantis vienintelis tokio masto dizaino festivalis Lietuvoje. 2022 m. gegužės 23 – 29 dienomis net šeši Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Alytus, Telšiai ir Anykščiai – pasiners į dizaino fiestą.

2022 metų Dizaino savaitės tema – įžvalgos, o spalva – ryški oranžinė. Šių metų tema kviečia atskleisti kilusias idėjas su džiaugsmu, kurį suteikia kažko naujo atradimas, galimybė su aistra dalintis savo įžvalgomis ir tikslais. Siekdami praplėsti dizaino sąvoką, organizatoriai kviečia suteikti erdvės ne tik estetikai ir performatyvumui, tačiau ir įžvalgiam funkcionalumui bei ateities sprendimams - kartu kuriant sąmoningai vartojančią visuomenę.

PROGRAMA

Renginiai

Gegužės 23 d. 21:00 – 22:30 Kauno kino centras „Romuva“, Laisvės al. 54.
Filmas Martinas Margiela“ apie 1957 m. Belgijoje gimusį dizainerį, kuris iki pat 2008 m., niekada nedavė nei vieno interviu. Unikalaus, dizaino istoriją pakeitusio menininko istoriją galite išvysti pirkdami bilietus internetiniame Kauno kino centro „Romuva“ puslapyje.

Gegužės 26 d. 19:00–21:00 „HOLAS“, Savanorių pr. 168

Nauji namai interjerui „HOLAS“ kviečia drauge atverti duris. Salono atidarymo proga, centre įsikūrę interjero salonai „Ease“, „Evadeco“, „Jaukumas“, „Hovden“, „Veneks boutique“ kviečia visus, kuriems interjero dizainas yra patapęs neatskiriama gyvenimo dalis, susipažinti su visiems pažįstamų prekinių ženklų naujausiomis kolekcijomis bei pasisemti įkvėpimo savo projektams. Nuoroda į registracijos formą galite rasti Facebook platformoje esančiame Dizaino savaitės puslapyje, įvykių skiltyje, Holas renginyje.

Gegužės 26 d. 10:00–16:00 „LONAS“, Savanorių pr. 290

„LONO“ miego prekių ekspertai rengia ekskursiją į komforto gaminių gamyklą. Dalyviai yra kviečiami aplankyti patalpų, susipažintii su naudojamomis medžiagomis bei lovų ir čiužinių gamybos procesu.

Būtina registracija. Registracijos formą dizaineriams galite rasti Facebook platformoje esančiame Dizaino savaitės puslapyje, įvykių skiltyje.
Renginio dienotvarkė:
10:00 – susitikimas su dalyviais Kaune, Savanorių pr. 290, „LONO“ salone.
11:00 – išvykimas užsakytu autobusu į Jonavą.
12:00-14:00 – ekskursija po gamybines patalpas.
14:30 – skanios „LONO“ vaišės, pietūs
15:30-16:00 – grįžimas į Kauną užsakytu autobusu.

Nuoroda į registracijos formą: https://forms.gle/uFENZWSGEdMJWmtPA

Gegužės 26 d. 10:00 – 18:00 „HOLAS“, Savanorių pr. 168 „Ease.Mano namų stilius salonas

Visi įsirenginėjantys naują būstą ar norintys atsinaujinti jau pabodusį, seną interjerą yra kviečiami atvykti į „Ease. Mano namų stilius“ salono organizuojamą atvirą konsultaciją su interjero dizaineriu. Konsultacijos metu bus galimybė gauti atsakymus į rūpimus klausimus bei begalę patarimų susijusių su dizainu ir funkcionalumu.

Gegužės 26 d. 18:00 – 23:00 „DesignLibrary Kaunas“, K. Baršausko g. 59 Kaunas

„DesignLibrary Kaunas“ ir Lietuvos kultūros ministerijos rengiama paroda pristato mažosios ir nepriklausomos leidybos sferą. Ekspoziciją sudaro dvi dalys: Lietuvos kultūros ministerijos kuruojamo knygos meno konkurso, pagrindinės premijos laimėtojų-knygų retrospektyva 1992-2021 ir „DesignLibrary Kaunas“ nepriklausomos leidybos leidinių rinkinys iš tarptautinio archyvo. Parodos atidarymas ir susitikimas su knygos meno konkurso menininkais - gegužės 26 d. 18 val. Aplankyti ekspoziciją bus galima iki birželio 15 d.

Ekspozicijos

Gegužės 25–28 d. „PLEIADES Lighting dirbtuvės, Raudondvario 101 a, Kaunas

PLEIADES Lighting kviečia į dirbtuves, kuriose gimsta rankomis gaminami sietynai, šviestuvai ir kitoks interjero dekoras.  Kiekvienas PLEIADES Lighting sukurtas objektas yra vienetinis ir apjungia klasiką su šiuolaikiniu dizainu. Dirbtuvėse galima pasigrožėti naujausias kūriniais, kurie yra visiška naujovė – vienetiniai šviestuvai, ieškantys savo savininkų.

Gegužės 23–29 d. „Meno materija”, Griunvaldo d. 8, Kaunas

Vienetinių sietynų ekspozicija ­– „PLEIADES Lighting“ komandos rankų darbo šviestuvų paroda. Kiekvienas, po žvaigždyno vardu pasislėpusio ženklo, šviestuvas gaminamas ir apdirbamas rankomis. Daugiausia pagal individualius užsakymus kuriantys dizaineriai šį kartą pačiame Kauno centre pristatys unikalius darbus, kuriuos galima ir įsigyti.

Gegužės 23–29 d. „LONAS“ salonas, Prekybos centras 290, Savanorių pr. 290, Kaunas

Išskirtinio koncepto paroda, kurioje susilieja menas ir sapnai – tai „LONAS“ x Fėjos Namų kolaboracija, įkvėpta Vincento van Gogo ir sukurtą bendradarbiaujant su van Gogo muziejumi Amsterdame. „Saulėgrąžos“, „Laukas su aguonomis“, „Migdolų žiedai“ ir daug kitų žymiausių tapytojo paveikslų interpretacijų nuguls miegamojo tekstilėje ir įkvėps magiškiems sapnams. 

Gegužės 23–28 d. „Finų medis“, Savanorių pr. 175, II a., Kaunas

Salone bus pristatomos „EGGER“ (Austrija) ir „UNILIN“ (Belgija) medžiagos baldų gamybai ir interjerams – laminuotos medžio drožlių plokštės, stalviršiai, medžio dulkių plokštės, aukšto slėgio laminatai ir t.t. Taip pat bus galimybė susipažinti su 2022 metų naujienomis: nauja „EGGER“ kompaktinių laminatų–stalviršių kolekcija bei „EGGER“ ir „UNILIN“ matiniais medžio dekorais, kuriuos ypač sunku atskirti nuo medžio.

Gegužės 23–29 d. Mazgas Interjero erdvė, Uosio g., Kaunas

Modernių baldų, šviestuvų bei išskirtinių interjero detalių ir aksesuarų parduotuvėje Kaune Dizaino savaitės metu pristatoma unikali daugelį Europos muziejų aplankiusi paroda.  Elric Petit, Gregoire Jeanmonod ir Augustin Scott de Martinville Big-Game dizaino studijos įkūrėjai, vadovaudamiesi šūkiu "iš konfrontacijos gimsta progresas", sukūrė netikėtas baldų kolekcijas. Taigi pačiame ekspozicijos centre –  tradicinio baldų dizaino taisykles laužantys „BOLD” foteliai ir kėdės. 

Dizainerių vitrinos gegužės 23–29 d.:

 Kauno apylinkės teismasLaisvės al. 103, Kaunas

Apkabinanti kėdė “BODY”– objektas iš dizainerės Rasos Balaišės nuolat pildomos JAUSMŲ DIZAINO kolekcijos. Baldas ir žaislas, patogus krėslas ir paprasta kėdė, antropomorfinė sužmoginanti užuomina ir tuo pačiu negyva materiali išraiška: objektas ir subjektas, funkcija ir emocija.

 glasses on”, Laisvės al. 30, Kaunas

Vilniaus dailės akademijos, Kauno fakulteto Dizaino katedros II kurso studentų sukurti šviestuvai. Ekspozicijoje pristatomi kurso vadovo doc. Egidijaus Valentinavičiaus studentų šviestuvai: Nato Darulio - „Elipse“, Herkaus Kuisio - „S-Light“, Gabijos Pranckevičiūtės - „Orb“ ir Gusto Černiausko, Nedos Riabkaitės, Giedrės Kučinskaitės bei Alvydės Pečiulaitytės šviestuvai.

 Vision Express, Laisvės al. 99, Kaunas

Baldai sukurti pritaikant SNC frezavimo technologiją. VDA Kauno faukulteto, Dizaino katedros studentai laisvai pasirinkdami baldo paskirtį: kėdę, stalą, kabyklą, kūrė estetine baldo formą ir dalyvavo baldo gamybos procese. Vitrinoje galėsite išvysti doc. Renato Šukio studento Simo Petrausko kėdę „ZigZag“, Justino Spirgio kėdę „BELTFEL2“ ir Mildos Gečaitės kabyklą „Eglutė“.

Viešbutis „Moxy Kaunas Center”, Maironio g. 19, Kaunas

Kauno apygardos prokuratūros, Kauno apylinkės prokuratūra, Maironio g. 30, Kaunas

Kauno apygardos prokuratūra, Laisvės al. 32, Kaunas

Dizaino studijų programos baigiamųjų darbų paroda, kurioje išvysite Kauno kolegijos Menų akademijos, Dizaino studijos Interjero ir baldų dizaino, bei Grafinio dizaino specializacijų studentų projektus bei perspektyvas.

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.