Visos dienos

Brit Floyd „Pink Floyd Show“

Įspūdingi vaizdo ir apšvietimo efektai, keliolikos muzikantų grupė ir daugybė kelis dešimtmečius žinomų legendinės britų grupės „Pink Floyd“ dainų. Visa tai lapkričio 18-ąją žiūrovų lauks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Čia naujo pasaulinio turo koncertą surengs geriausiu pasaulyje pripažįstamas „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“, į kurį pernai Vilniuje buvo išgraibstyti visi bilietai.

Pasaulyje nerasite roko muzikos gerbėjo, kuris nežinotų „Money“, „Time“, „Another Brick In The Wall Part 2“, „Wish You Were Here“ ir daugybės kitų visą muzikos pasaulį sudrebinusių „Pink Floyd“ dainų.

Šios muzikos vieta roko elite – neginčijama. 1965-aisiais susibūrusios britų grupės albumai parduoti daugiau nei 250 milijonų egzempliorių tiražu – daugiau nei AC/DC, „The Rolling Stones“ ar „Queen“.

Grupės albumas „The Dark Side Of The Moon“ – vienas geriausiai parduodamų visų laikų įrašų, JAV perkamiausių albumų topuose praleidęs net 741 savaitę. Konceptualus albumas „The Wall“ tapo roko gerbėjams puikiai žinomo muzikinio filmo pagrindu.

Roką ir psichodelinę muziką su filosofinėmis ir politinėmis temomis suderinusi grupė koncertavo didžiausiuose pasaulio stadionuose ir arenose. Jos nariai Rogeris Watersas, Dave’as Gilmouras ir Nickas Masonas – tikros roko ikonos, kurių kiekvieną žingsnį melomanai seka ir šiandien.

2014-ųjų rudenį išleistas paskutinis studijinis „Pink Floyd“ albumas „The Endless River“ tapo vienu geriausiai perkamų įrašų daugelyje šalių, nors didžioji dalis jame skambančių kūrinių – instrumentiniai. Gili, poetiška, sudėtinga, tačiau didžiules žiūrovų minias pakerėjusi grupės muzika – nepavaldi madoms.

1994-ųjų spalį pasaulinį koncertų turą baigusi grupė daugiau neberengė gastrolių ir nebekūrė naujų dainų. 2005-aisiais koncerte „Live 8” įvyko paskutinis oficialus „Pink Floyd“ pasirodymas. Tada po ilgos pertraukos susibūrė klasikinė grupės sudėtis – Davidas Gilmouras, Rogeris Watersas, Nickas Masonas ir Richardas Wrightas.

Po kiek laiko dainininkas Davidas Gilmouras pareiškė, kad „Pink Floyd“ daugiau nebekoncertuos. 2008-aisiais mirus klavišininkui Richardui Wrightui, buvo palaidotos ir paskutinės gerbėjų viltys, kad grupė atsikurs. 2014-aisiais išleistas albumas „The Endless River“ buvo skirtas jo atminimui.

Tačiau norinčiųjų gyvai pajusti „Pink Floyd“ muzikos grožį ir pritrenkiančią pasirodymų dvasią netrūksta. Šiandien tokią galimybę suteikia „Brit Floyd“ – kolektyvas, kuris koncertuose stengiasi kuo tiksliau atkurti „Pink Floyd“ muziką, estetiką ir atmosferą.

Daugiau nei 10 muzikos virtuozų scenoje iki smulkmenų tiksliai perteikia „Pink Floyd“ dainų skambesį, be to, kiekvieną kūrinį lydi specialios vaizdo projekcijos ir apšvietimo spektaklis, atkartojantis geriausias pačių „Pink Floyd“ scenines idėjas.

2011-aisiais Liverpulyje debiutavusi grupė jau penkerius metus sulaukia didelio melomanų dėmesio. Grupė kasmet surengia naują pasaulinį turą – jau dabar jos pasirodymai planuojami 2017-iesiems.

Grupę „Facebook“ tinkle jau seka per 400 tūkstančių gerbėjų, į jos įspūdingus pasirodymus parduota per milijoną bilietų. Susižavėti „Brit Floyd“ jau spėjo ir lietuviai – užpernai grupės šou drebino Kauno „Žalgirio“ areną, o pernai į koncertą Vilniuje buvo iš anksto parduoti visi bilietai.

Net 146 pasirodymų pasaulinį turą pernai surengusi grupė šįmet į Europą grįžta su nauja gastrolių programa „Space And Time Continuum“.

Šiuose koncertuose grupė atliks geriausias per 50 „Pink Floyd“ karjeros metų sukurtas dainas – iš tokių roko klasika tapusių albumų kaip „The Dark Side Of The Moon“, „Wish You Were Here“, „Animals“, „The Wall“ ir „The Division Bell“.

Koncerto puošmena taps kūrinys „Echoes“ – įspūdinga 23 minučių kompozicija, kuri gyvai atliekama itin retai.

Kaip įprasta, turui ruošiamos naujos dekoracijos ir vaizdo projekcijos – grupė didžiuodamasi skelbia, kad į naujojo šou rengimą investuota per milijoną JAV dolerių.

„Tai bus stipriausias ir įspūdingiausias mūsų šou per visą istoriją. Yra tiek daug puikių „Pink Floyd“ kūrinių, kad nekantraujame į programą įtraukti dar negrotus, tačiau būtinai atliksime ir visas labiausiai mėgstamas dainas“, – skelbdamas apie būsimą koncertą Kaune, sako grupės lyderis Damianas Darlingtonas.

„Tai tobulas roko šou“, – „Brit Floyd“ fenomeną apibūdina JAV leidinys „Los Angeles Times“.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.