Visos dienos

Romantinė komedija „Kitais metais, tuo pačiu laiku“

Renginių organizatorius „LAIMINGI ŽMONĖS“ pristato: 2-jų dalių romantinę komediją "KITAIS METAIS, TUO PAČIU LAIKU".

Kūrybinė grupė:
Režisierius ARVYDAS LEBELIŪNAS puikius aktorinius vaidmenis įkūnyti pakvietė išskirtinį aktorių duetą: ALDONĄ BENDORIŪTĘ ir ALEKSĄ KAZANAVIČIŲ. Scenografiją spektakliui sukūrė ypatingu estetizmu ir harmoninga švara savo kūryboje pasižymintis ARTŪRAS ŠIMONIS ir šviesų dailininkas VLADAS ŠERSTOBOJEVAS. Kelis dešimtmečius spektaklyje aprėpiančio laikmečio kostiumus aktoriams sukūrė garsi rūbų dizainerė JULIJA, po pertraukos, su dviguba jėga grįžtanti į teatro sceną. Jos sukurti išraiškingos stilistikos, subtilių atspalvių kostiumai pakylės ir papildys aktorių kuriamus personažus. Spektaklyje skamba praėjusio amžiaus šešto-aštunto dešimtmečio populiariosios muzikos kūriniai.

Apie ką spektaklis:
Labai protingi žmonės sako: gyvenime atsitiktinumų nebūna, viskas dėsninga - kiekvienas veiksmas turi savo pasekmes, už kiekvieną klaidą tenka sumokėti. Mažiau protingi, bet daug laimingesni, nesako nieko – tiesiog gyvena savo gyvenimus, intuityviai rinkdamiesi tarp gėrio ir blogio, klysdami ir klupdami. Ir kartais paaiškėja, kad tie protingesnieji iš tiesų ne ką gudresni: nes žmogiškosios klaidos gali pasirodyti ne tokios jau ir pražūtingos, o „teisingas gyvenimas“ – anaiptol ne toks jau ir gelbstintis.

Pjesės herojai Džeimsas ir Dorisė – jauni, tačiau jau senokai sukūrę šeimas, susilaukę vaikų, gyvenantys ramiai ir saugiai, staiga ima ir pabunda vienoje viešbučio lovoje... Kas juodu į tą lovą suguldė – akimirkos susižavėjimas, nuotykio troškulys ar tiesiog kankinama viešbučio vienišystė, ne taip jau ir svarbu. Daug svarbiau tai, kas vyksta po to... Žinoma, nusidėjėliai, graužiami sąžinės, skubiai atsisveikina – bet prieš tai pusiau juokais susitaria dėl vieno sprendimo, kaip paaiškės laikui bėgant, pakeisiančio visą jų gyvenimą: susitikti dar kartą, toje pačioje vietoje ir tuo pačiu laiku.

Bernardo Sleido pjesė „Kitais metais, tuo pačiu laiku“ pirmąkart rampų šviesą išvydo 1975 m. Brodvėjuje. Nuo to laiko ji taip ir neapleido scenos – pjesė išvesta į gerą pusšimtį kalbų ir iki šiol statoma visame pasaulyje. Kur jos sėkmės paslaptis? Viskas lyg ir labai paprasta, jokių ypatingų naujovių ar atradimų – tačiau pjesė akivaizdžiai skiriasi nuo įprastinės brodvėjiškos dramaturgijos: iš jos skliste sklinda švelnumas, supratimas ir žmogiškoji atjauta. Kažkas labai jautraus, šilto ir atpažįstamo – kai norisi tuo pačiu metu ir šypsotis, ir švelniai liūdėti, ir pritariamai linkčioti galva: laimingu žmogumi tapti nėra taip jau paprasta. To reikia mokytis, tam reikia daugybės pastangų ir laiko. Kai kuriems – viso gyvenimo.


29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.