Visos dienos

UNRAVEL/užburianti gitaros garso tėkmė

xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"
xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml"
xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">Spalio 13 dieną kviečiameį Vilnių, Šv. Kotrynos bažnyčią, kur koncertuos gitaristas ir kompozitorius iš Anglijos Peter-Jack Rainbird. 

Tai unikalus solo gitaristas, atliekantis savo sukurtą muziką, gimusią iš gamtos tekmės ir įsiklausymo į ją. Tai subtili, meditatyvinė ir daugiasluoksne harmonija skambanti muzika elektrinei gitarai, kurią pats kompozitorius ir atlikėjas apibūdina kaip garso tėkmė (“Sound-Escape”).

Peter-Jack groja senovine elektrine gitara ir unikaliais rankų darbo pedalais, kurdamas galingus emocinius peizažus savo muzikoje. Jo kūrybos įkvėpimo šaltinis – gamta, jos garsai, garsų tėkmė ir įsiklausymas į mus supančią erdvę. Taip gitaristui gimsta kompozicijos, besiklausant vandenyno garsų, paukščių ar vėjo. 

Lietuvos publikai Peter-Jack Rainbird pristatys vieną iš savo albumų “Unravel” ir keletą naujos kūrybos kūrinių. Pats atlikėjas “Unravel” muziką apibūdina kaip bet kurios pasaulio dalelės ryšį su visuma ir savo prigimties ištakų atskleidimą. 

“Unravel” instrumentinio albumo muzika perneša klausytojus į stulbinantį garso ir tylos tyrinėjimą. Ji idealiai tinka meditacijai, jogai, giliam atsipalaidavimui ir nusiraminimui. Ši muzika atspindi ramią gražios Britų Kolumbijos Apsaugos salos, kuriame buvo įrašytas albumas, dvasią.

Peter-Jack groja ir dirba kartu su žymiais pasaulio muzikantais, tokiais kaip Tony Levin (Peter Gabriel), Pete Lockett (Massive Attack, Björk), Bob Lanois (U2) ir daugeliu kitų. Peter-Jack groja kaip pagrindinis scenos atlikėjas bei koncertuoja Wanderlust festivaliuose Š. Amerikoje, Australijoje ir Naujoje Zelandijoje, taip pat yra kviečiamas į įvarius tarptautinius gitaros festivalius. Jis yra pasirašęs sutartis su Sounds True bei Warner Brothers ir yra priskiriamas 1% populiariausių įrašus leidžiančių muzikantų, kuriuos pripažįsta Amerikos įrašų kompanijos. 

Peter-Jack koncertavo ir turėjo galimybę kalbėti Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke, grojo Jo Didenybei Tibeto Dalai Lamai ir yra vienintelis tarptautinis ne amerikiečių kilmės atlikėjas, dalyvaujantis Wanderlust festivalyje. 

Wanderlust įkūrėjas Sean Hoess apie Peter-Jack atsiliepia taip: “Peter-Jack Rainbird yra vienas iš unikaliausių ir nepaprastų šiandienos muzikantų. Jo nuostabi kūryba pelnė tarptautinį žinomumą ir pripažinimą. Tai vienas iš talentingiausų ir svarbiausių mūsų laikmečio muzikantų.” 

Leidybos kompanijos Sounds True įkūrėjas Tami Simon teigia, kad “Peter-Jack Rainbird ne tik įvaldė tradicinį atlikimą, tačiau pakėlė jį į visiškai kitą lygį, pridėdamas savo išskirtinį braižą ir savo kūrybine jėga bei balsu palikdamas amžiną pėdsaką kuriant visiškai naują muzikos stilių, kuriame susipina įvairios technikos bei stiliai, ir kuris yra savitas ir būdingas tik jam pačiam.”

Po debiutinio instrumentinio albumo “Unravel” išleidimo, Monroe Instituto (JAV) rezidencinių programų instruktorius Paul Elder buvo taip sužavėtas galingo šios muzikos poveikio, kad 2014 m. Peter-Jack Rainbird kartu su Monroe Products taip pat išleido ir šio albumo versiją su binauriniais garsiais bei Hemi-Sync® technologija pavadinimu “It Dreams in Me”. Paul Elder apie Peter-Jack muziką atsiliepia taip: “Jo muzikos ir atlikimo vizija atrodo sunkiai suprantama. Nustebintas, aš stoviu pravira burna, pakerėtas jo muzikinio genialumo stebuklo /.../ Peter-Jack atstovauja geriausia, ką gali pasiūlyti muzikos industrija. Tai atskleidžia, koks autentiškas ir tikras yra Peter-Jack”. 

Šiuo metu Peter-Jack Rainbird atlieka muziką, susijusią su nauju, ruošiamu išleisti instrumentiniu albumu “Transmission” ir dainų albumu “Release”. 

Bilietus galima įsigyti https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/unravel-uzburianti-gitaros-garso-tekme-260240/

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.