Visos dienos

Protesto festivalis

Paveikslų galerija, K. Donelaičio g. 16, Kaune,

Rugsėjo mėnesį švenčiame laisvę viešai reikšti nuomonę ir teises į miestą. Kartu ir ginkluojamės – idėjomis ir tekstais, būgnais ir plakatais. Nes piliečių laisves ir teises ginti reikia nuolat. Protesto festivalis kviečia miestiečius įsitraukti į veiklas ir gauti uždegančios protesto energijos užtaisą.

Atviri sambos būgnų ir Forumo teatro užsiėmimai, protesto plakato dirbtuvės – ne tik nauji įgūdžiai ir saviraiškos laisvė. Tai – puiki proga rasti bendraminčių, burtis ir solidarizuotis.

Festivalio dirbtuvių dalyviams, apsilankiusiems net keliuose skirtinguose užsiėmimuose, bus įteiktas garbingas protestuotojo ženklelis ir naudinga protestuotojo atmintinė.

Festivalio renginiai vyks Paveikslų galerijos vasaros paviljone – kritinės Kauno minties rezidencijoje. Ją įsteigti paskatino mieste paaštrėję
konfliktai tarp piliečių ir miesto valdžios dėl viešųjų miesto erdvių: Vienybės aikštės, Ąžuolyno rekonstrukcijos, masinio brandžių medžių
kirtimo.

PROTESTO FESTIVALIO RENGINIAI:

Rugsėjo 15 d., šeštadienį, 11.00–13.00 val. Protesto plakato dirbtuvės ŽYGIUOJANTYS TEKSTAI 1

Dirbtuvių dalyviai ne tik susipažins su protesto plakato istorija, bet ir patys imsis darbo – išbandys praktinius triukus, kaip sukomponuoti tekstą, vaizdus bei spalvas ir mikliai pagaminti bei padauginti plakatą. Dalyvių mintys ir idėjos dirbtuvių pabaigoje virs veiksmui paruoštais plakatais.

Dirbtuves ves Saulė Igarytė – jauna dizainerė, vizualios komunikacijos mokslus baigusi Jungtinėje Karalystėje, įgytas žinias taikanti ir jomis besidalijanti gimtajame Kaune.

Rugsėjo 18 d., antradienį, 19.00–20.00 val. ATVIRI SAMBOS BŪGNŲ UŽSIĖMIMAI

Tarptautinė sambos grupė „Bombo Feminista“ (Feministinis būgnas) kviečia mokytis sambos ritmų, susipažinti su Lotynų Amerikos muzika
ir sužinoti, kaip pulsuojantys būgnai gali padėti solidarizuotis ir telktis prieš įvairias neteisybės formas. Kviečiame visas ir visus prisijungti prie atvirų „Bombo Feminista“ repeticijų-pamokų. Sužinosite, kaip atrodo ir skamba skirtingi sambos kolektyvo būgnai, kaip grodamos susikalbame ir ką reiškia skirtingi maestro rodomi ženklai. Išmoksime keletą pagrindinių sambos ritminių elementų, lavinsime tarpusavio susiklausymą ir išbandysime naujas solidarumo formas.

Rugsėjo 19, 25, 26 ir 28 d., 18.00–19.30 val. ATVIROS FORUMO TEATRO DIRBTUVĖS

Drauge susibūrusi grupė kurs interaktyvų spektaklį / diskusiją. Tema – viešosios miesto erdvės ir čia kylantys konfliktai tarp piliečių ir valdžios ar verslo interesų. Kam priklauso miesto aikštės ir parkai? Ar miestiečiai gali kurti savo miestą, išsaugoti tai, kas jiems svarbu? Diskutuosime ir apie praėjusios vasaros konfliktą Kaune– masinius brandžių medžių kirtimus.

Forumo teatro principas padeda atkurti tikrus įvykius ir situacijas, modeliuoti juos iš naujo, apžvelgti iš įvairiausių perspektyvų. Dirbtuvėse
labai svarbios asmeninės dalyvių patirtys – jos virsta naujais scenarijais, kuriuos plėtojame visi kartu.

Dirbtuvių vadovas – Kauno miesto kamerinio teatro aktorius Vytautas Gasiliūnas.

Rugsėjo 27 d., ketvirtadienį, 18.00–20.00 val. Protesto plakato dirbtuvės ŽYGIUOJANTYS TEKSTAI 2

Mes kalbam. Rėkiam. Dejuojam. Galvojam. Norim pasakyti. O kartais – tylėti. Ar plakatas gali būti vienu metu tylintis ir rėkiantis? Menininkai Auksė Petrulienė ir Darius Petrulis atskleis savo autorinę techniką ir padės pasigaminti originalios konstrukcijos plakatą – armoniką. Sulankstytas ir beveik neužimantis vietos jis tyliai lauks savo išsiskleidimo valandos.

Dirbtuvių metu – puiki proga apžiūrėti parodą „Nukirstas miestas – persodintas žmogus“ Paveikslų galerijoje kartu su jos kuratore Aukse Petruliene.

Visi festivalio renginiai nemokami. Suteikiamos užsiėmimuose reikalingos priemonės ir medžiagos. Pageidautina registracija el. paštu: galerija.besienu@gmail.com

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.