Visos dienos

Tarptautinio muzikinės aranžuotės konkurso-festivalio „APEX“ finalas

Atlikėjai
KAUNO STYGINIŲ KVARTETAS
Karolina Beinarytė-Palekauskienė (I smuikas)
Aistė Mikutytė (II smuikas)
Eglė Lapinskė (altas)
Saulius Bartulis (violončelė)

KAUNO FORTEPIJONINIS TRIO
Lina Krėpštaitė (fortepijonas)
Indrė Andruškevičiūtė (smuikas)
Asta Krištaponienė (violončelė)

ŠV. KRISTUPO MEDINIŲ PUČIAMŲJŲ INSTRUMENTŲ KVINTETAS
Giedrius Gelgotas (fleita)
Ugnius Dičiūnas (obojus)
Andrius Žiūra (klarnetas)
Paulius Lukauskas (valtorna)
Andrius Puplauskis (fagotas)

Programoje - naujos aranžuotės kameriniams ansambliams, laureatų apdovanojimai.

Vis dažniau savo programoms atlikėjai ieško originalių sprendimų ir kaip tai pačiai kompozicijai suteikti daugiau spalvų, naujo skambesio. Aranžuotės meistrai bendradarbiauja su muzikantais, o dažniausiai – ir patys atlikėjai yra kūrybiški, neriantys į naujoves, netikėtus eksperimentams. Aranžuoti galima viską – nuo liaudies dainos, akademinės, senosios muzikos iki populiariosios, džiazo, šiuolaikinės ir t. t. Šis konkursas yra itin demokratiškas, nes jame pakviesti dalyvauti įvairaus amžiaus atlikėjai, kompozitoriai, aranžuotojai.

Pirmasis festivalis-konkursas Lietuvoje APEX (lot. k. ž. „viršūnė“) sumanytas kaip muzikinės aranžuotės fiesta, iš kurios tikimasi atverti jau sukurtų, tačiau kitaip skambančių kompozicijų, grožį ir tokiu būdu – pasiekti tobulo skambesio aukštumas, o kolektyvus nudžiuginti nauju repertuaru. Konkursui-festivaliui pasirinkti trys kameriniai ansambliai. Tai – styginių kvartetas, fortepijoninis trio ir medinių pučiamųjų kvintetas. Jiems konkurso dalyviai parengs aranžuotes, kurias atliks Kauno styginių kvartetas, Kauno fortepijoninis trio ir Šv. Kristupo medinių pučiamųjų instrumentų kvintetas.

Ko tikimės konkurso finale? Turbūt pirmiausiai – išgirsti naujos, įdomios muzikos kameriniams ansambliams. Tikimės – pažįstamų melodijų ir kūrinių atgimimo netikėtų muzikos stilių šviesoje ir tiesiog – geros „medžiagos“ būsimosioms ansamblių programoms, klausytojams. Taip pat maloniai praleisto laiko ir intrigos, džiugesio, kada bus apdovanoti geriausių aranžuočių autoriai. Kviečiame į naujų atradimų kelionę, kuri prasidės nuo Kauno valstybinės filharmonijos, o vėliau pasklis pasaulio koncertų salėse.

Koncerto orgnazitorius – VšĮ „Iš Arti“
Koncerto partneris – KĮ Kauno valstybinė filharmonija
Daugiau apie renginį www.apex-lt.art

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.