Visos dienos

Sirenos'18. Stalčiai (She she pop)

Kartu su Goethe's institutu Vilniuje pristatomame spektaklyje „Stalčiai“ vokiečių teatro kolektyvo „She she pop“ narės, užaugusios Vakarų Vokietijoje, scenoje susitinka su moterimis iš Rytų Vokietijos, kad atidarytų ir „pasiraustų“ vieni kitų stalčiuose. Praėjus dvidešimčiai metų po Berlyno sienos griūties, šios dvi skirtingų socialinių aplinkybių suformuotos grupės galiausiai nutarė pabandyti viena prie kitos priartėti ir užmegzti dialogą. Kiekviena iš savo „stalčiaus“ trauks prisiminimus, autobiografines detales, laiškus, dienoraščių ištraukas, nuotraukas bei kitus asmeninius liudijimus, kurie kartu su literatūra, politiniais tekstais ir muzika kartu aus spektaklio sceninį audinį. 

„Stalčiai“ – tai labai asmeniška jo kūrėjų istorija apie Rytų ir Vakarų Vokietijos padalijimą, bei kokią žymę šis pjūvis yra palikęs šios šalies gyventojų pasąmonėje, bei kokiomis formomis jo padariniai vis dar jaučiami šiandien. Šeši aktoriai scenoje sėdi poromis prie stalo, veiksmo erdvė primena socialinį klubą arba archyvą. Tai lyg porų terapijos seansas, kurio metu mėginama iš naujo vienas kitą pažinti ir suprasti, idant pavyktų sukurti tvirtus santykius. Kas tu? Kaip tapai tuo, kas esi šiandien, sėdinti priešais mane?

Veiksmui scenoje peraugant į polifoninį dialogą, „She she pop“ ir jų kolegos iš rytų drauge kuria bendrą pasakojimą, kuriame, atliepiant sistemą, kurioje šiandien gyvename, gali jausti įtrūkius, nesusipratimus, netikslumus ir trūkstamas grandis.

SHE SHE POP kolektyvas susikūrė 90-aisiais Giesseno taikomojo teatro studijų institute. Šio kolektyvo dauguma yra moterys, o jų darbo specifika išimtinai kolektyvinė. Atlikėjos tuo pačiu yra ir spektaklių idėjos autorės, dramaturgės, aktorės, režisierės, dažnai – scenografės ir kitų spektaklyje naudojamų medijų autorės. Jų pačių biografijos yra vienas iš elementų, tačiau ne kūrinio tikslas – per save jos siekia pažinti pasaulį, o ne pasauliui pristatyti save. „She she pop“ – tai intensyviai eksperimentuojantis, šiuolaikinį pasaulį analizuojantis teatro kolektyvas, kuriam scena – tai visų pirma dialogo vieta, kurioje tikrinamos visuomenės sistemos ir išbandomi socialiniai ritualai.

Trukmė – 1 val. 10 min.
Kalba - vokiečių (su lietuviškais titrais)

Koncepcijos autoriai – kolektyvas „She she pop“
Sukurta bendradarbiaujant su Sebastian Bark, Johanna Freiburg, Barbara Gronau, Annett Gröschner, Fanni Halmburger, Alexandra Lachmann, Katharina Lorenz, Lisa Lucassen, Mieke Matzke, Peggy Mädler, Ilia Papatheodorou, Wenke Seemann, Berit Stumpf ir Nina Tecklenburg.
Dramaturgijos konsultantė – Kaja Jakstat
Scenografė – Sandra Fox
Kostiumų dailininkė – Lea Søvsø
Šviesos dailininkas – Sven Nichterlein
Garso režisierius – Florian Fischer
Video projekcijų autoriai: Sandra Fox ir Branka Pavlovix su „She she pop“

Spektaklio pristatymą remia Goethe's institutas Vilniuje

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.