Visos dienos

Edmundo Kartano tapybos paroda „Paslapties beieškant“

Visus Kauno miesto gyventojus ir Kauno miesto svečius, kviečiame aplankyti tapytojo Edmundo Kartano parodą „Paslapties beieškant.“ Parodos lankytojai laukiami Verslo Parke AUŠRA (adresas: Vytauto pr. 23) darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.  Paroda veiks iki spalio 31 d. Parodą dovanoja Verslo Parkas AUŠRA ir VšĮ „Gabrielės meno galerija“.

_________

Tapytojo Edmundo Kartano personalinė paroda „PASLAPTIES BEIEŠKANT“.

Jaunos kartos tapytojas Edmundas Kartanas gimė 1973 metais Šiauliuose. Nuo 2003 metų gyveno Kaune, šiuo metu gyvena ir kuria Kauno rajone Vandžiogaloje. Tapyba ir piešimu tapytojas E. Kartanas domėjosi nuo pat vaikystės. E. Kartanas abstrakcionisto tapytojo Antano Obcarsko suaugusiųjų dailininkų grupės dalyvis. Tapytojas E. Kartanas rengia ne tik personalines parodas, bet ir dalyvauja grupinėse parodose. E. Kartanas savo kūryboje pasirinko abstrakčios tapybos stilistiką bei koloristinę ir tematinę įvairovę.  Tapytojas savo mintis ir svarstymus išreiškia per potėpius, liniją, spalvą. Nuo 2015 metų autorius bendradarbiauja su VšĮ „Gabrielės meno galerija“.

Parodoje pristatomi tapytojo kūriniai, sukurti 2017-2018 metų laikotarpiu. Tapytojo kolekciją jau sudaro apie šimtas kūrinių. Trečiojoje personalinėje E. Kartano parodoje „PASLAPTIES BEIEŠKANT“ tapytojas pristato  14 paveikslų: „Seno žvejo valtis“, „Atspindžiai“, „Laiptai“, „Prošvaistės“, „Gelmės“, „Upelis“, „Tarp“, „Miško paslaptys“, „Beieškant“, „Sapnas“, „Gaivalas“, „Namelis prie krioklio“, „Aš išeisiu parūkyti“, „Katės deimantai arba komplikuota meilė“. Kiekviename tapytojo E. Kartano darbo abstrakčioji stilistika slepia tam tikrą paslaptį,  kiekvienas darbas turi savąją sukūrimo istoriją. Tapytojo savo abstrakčiajame pasakojime persipina įvairovė: nuo subtilios detalės iki spalvinės, formų įvairovės, ekspresyvios ir netikėtos koloristinės dinamikos. Dažnas tapybos darbas atspindi tam tikrą būseną, kuri reiškiama per gamtinę detalę, architektūros fragmentą, situacijos ar detalės pamatymą neįprastu rakursu, kasdienybės detalės sureikšminimas ar susimbolinimas. Tiek savo ankstesniuose kūriniuose, tiek parodoje  eksponuojamuose  yra svarbūs ženklai ir simboliai, kurie kartkartėmis pasikartoja ir kuria stiprų emocinį santykį su savuoju žiūrovu.

Kalbėdamas apie savo parodą teigia: „Vaikystės vaizduotėje kurdavau visokias istorijas, kurios leisdavo nuekeliauti į perskaitytas knygas, matytus filmus, ar į savo išgalvotą pasaulį, kuriame galėdavai turėti ar įminti paslaptį. Augant tos paslaptys po truputį nykdavo, buitis, įsipareigojimai, suvalgydavo energiją ir laiką leidžiantį gryžti į tą vaikystės būseną. Pradėjęs tapyti vis labiau ir labiau leidžiu sau gryžti į tą vaikystės būseną, pasijunti kūrėju, kuris kuria istoriją ir ieško paslapties, į kurios ieškojimai, galiu pakviesti ir žiūrovą, kuris per savo matymo lauką, spalvų priėmimą, gali taip pat ieškoti savo paslapties. Tai labai geras jausmas, kai Tavo darbas sukelia kažkam, kažkokias emocijas, nukelia į kažkokią būseną ar atvirkščiai pažadina iš buities ir rutinos.“

Visi 14 parodoje eksponuojamų E. Kartano tapybos darbų yra vieningi savo stilistika, išraiškingu pasakojimu, jungiančiu realybę ir  fantaziją, liniją ir jos tęsinius, kontūrą, vaizdinį ir šešėlius, spalvą ir jos subtilius niuansus, meninę tiesą ir kūrybos paslaptį. Visa tai yra pažymėta meninės individualybės ženklu.  Paroda veiks iki spalio pabaigos. Parodos rengėjai VšĮ „Gabrielės meno galerija ir Verslo Parkas AUŠRA.     

Menotyrininkė Gabrielė Kuizinaitė

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.