Visos dienos

Miesto festivalis „MAMA vasara“

Įspūdingą skaičių Lietuvos atlikėjų suburs naujas festivalis „M.A.M.A. vasara“. Vilniaus miesto muzikos festivalyje pasirodys net 17 žinomiausių muzikantų

Ketvirtadienio rytą M.A.M.A. muzikinių apdovanojimų organizatoriai paskelbė intriguojančią naujieną. Nuo šiol Vilniuje planuojama surengti kasmetinį festivalį „M.A.M.A. vasara“, kuriame pasirodys muzikinių apdovanojimų nugalėtojai ir laureatai. 

Į Vilniaus centre viešbutyje „Kempinski Hotel“ surengtą spaudos konferenciją susirinko miesto festivalio organizatoriai bei keletas jame pasirodysiančių atlikėjų, tarp kurių – Donny Montell, Erica Jennings, grupės BIX oficialus puslapis lyderis Saulius Urbonavičius – Samas bei Radistai DJ‘s. 

Pasak asociacijos, organizuojančius muzikinius apdovanojimus M.A.M.A., pirmininko Martynas Tyla nuo šiol dalis apdovanojimų keliasi ir į Vilnių. 

„Ilgai svarstėme festivalio idėją, tačiau tik dabar tam ryžomės. Džiaugiamės, kad Vilniaus miestas turės savo festivalį, kuriame pasirodys įspūdingas kiekis Lietuvos atlikėjų. Panašu, kad tai bus vienintelis miesto festivalis, subursiantis tiek šalies atlikėjų po vienu stogu“, – džiaugėsi M. Tyla. 

Į konferenciją negalėjęs atvykti, tačiau vaizdo įrašu pasveikinęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius taip pat džiaugėsi šia iniciatyva. 

„Labai džiaugiuosi, kad festivalis „M.A.M.A. vasara“ renkasi Vilnių. Miestą, kuriame visą laiką pilna kultūros ir kuriame gera organizuoti naujus festivalius. Labai tikiuosi, kad šios bendros jėgos su „Live Nation“ kurs puikų įvykį miestiečiams ir miesto svečiams, todėl tikrai kviečiu visus vilniečius rugpjūčio 30 d., vasaros pačioje pabaigoje, susirinkti ir pasiklausyti geriausių Lietuvoje muzikos atlikėjų“, – sveikinime kalbėjo R. Šimašius. 

„Esame laimingi galėdami prisidėti prie naujo festivalio rengimo ir mūsų šalies atlikėjų bei grupių populiarinimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tikime, kad įspūdingais pasirodymais publiką nustebinsiantis festivalis „M.A.M.A. vasara“ taps tikru Vilniaus miesto festivaliu, kuris kasmet sutrauks daugybę atlikėjų ir žiūrovų“, – sakė didžiausio Baltijos šalių koncertų rengėjo „Live Nation Lietuva“ vadovas Deividas Afarjanc. 

Festivalyje pasirodysiantis dainininkas D. Montvydas pristatymo metu džiaugėsi, kad būsimas festivalis dedikuotas būtent lietuviams atlikėjams. 

„Labai džiaugiuosi, kad galėsiu pasirodyti šiame festivalyje. Miesto vaibas, vasaros pabaiga. Tikrai, manau, kad tai nerealus įvykis. Labai gerbiu sprendimą daryti lietuvių festivalį, šį kartą visas dėmesys bus būtent jiems“, – džiaugėsi garsus vyras. 

Išskirtinį pasirodymą planuojanti surengti Erica Jennings taip pat neslėpė susižavėjimo nauju festivaliu. 

„Esu didelė festivalių gerbėja. Būtent festivaliuose mačiau vienus geriausių koncertų savo gyvenime. Man labai patinka idėja, kad šiame festivalyje dalyvaus daugybė mūsų šalies scenos atstovų. Kaip atlikėjai, man yra svarbu pristatyti savo kūrybą kuo įvairesnei publikai“, – sakė E. Jennings. 

DJ duetas Radistai juokavo, kad juos įkalbinti pasirodyti naujame festivalyje nebuvo lengva. 

„Mus ilgai įkalbinėjo čia pasirodyti, o ir vienos dainos kaina bus apvali. Kiek žinau, turėsime dvigubai dugiau laiko už kitus – Donny žada perdainuoti mūsų kūrinius“, – šmaikštavo Radistai. 

Organizatoriai atskleidė ir rugpjūčio 30 d. vyksiančio festivalio atlikėjų sąrašą. Festivalis įvyks pačioje Vilniaus širdyje, Kalnų parke. Čia bus galima pasiklausyti: Donny Montell, Jazzu, Daddy Was A Milkman, Radistų, Leon Somov & Highly Sedated, GJan, Freaks On Floor, Mesijaus, Beatrich, Lino Adomaičio, Ericos Jennings, Antikvarinių Kašpirovskio dantų, Bix, Monique, Jurgos, Vido Bareikio bei Iglės.

Bilietus į „M.A.M.A. vasara“ festivalį jau galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose ir internetu: www.bilietai.lt. Pirmieji bilietai kainuos tik nuo 17 Eur.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.