Visos dienos

Viva Zarzuela

NURIA GARCIA (sopranas, Ispanija)

EGLĖ STRUMSKYTĖ (sopranas)

MANUEL DE DIEGO (tenoras, Ispanija)

CARLOS ARAGON (fortepijonas, Ispanija)

Alberto Ginastera, Eduard Toldrà, Enrique Granados, Joaquín Rodrigo, José Serrano, Pablo Sorozábal, Manuel Fernández Caballero, Federico Moreno Torroba, Isaac Albéniz Manuel Penella

Meilė, aistra, drama, poetinė lyrika, komiški epizodai - tai ispaniškų operečių, vadinamų sarsuelomis, itin įvairus ir platus emocijų bei nuotaikų pasaulis. Taigi, tegyvuoja sarsuela! Viva Zarzuela!

NURIA GARCIA ARRES yra tarptautinio Teresa Berganza dainavimo konkurso laureatė. Ji dažnai dainuoja Karališkame Madrido sarsuelos teatre bei Didžiajame Barselonos teatre „Liceu“. Jos repertuaras apima operų, operečių, miuziklų bei ispanų tradicinės sarsuelos žanrus.

Dainininko MANUELIO DE DIEGO karjera įgavo pagreitį po pergalių tarptautiniuose dainininkų konkursuose. Sėkmė jį lydėjo VI Ispanijos nacionaliniame Abarano sarsuelų konkurse. Šiuo metu M. De Diego yra vienas žymiausių jaunosios kartos operos ir sarsuelos atlikėjų Andalūzijoje. Jis reguliariai pasirodo Malagos Cervanteso teatre ir Madrido sarsuelos teatre.

EGLĖ STRUMSKYTĖ mokosi dainavimo pas LNOBT solistę Juliją Stupnianek, nuolat tobulina repertuarą su žymia Lietuvos pianiste - koncertmeistere Žaneta Noreikiene, yra studijavusi ir dramą. Solistė koncertavo Lietuvos nacionalinėje, Kauno, Minsko, Helsinkio, Rygos filharmonijose, bendradarbiavo su

dirigentais - Vytautu Lukočiumi, Donatu Katkumi, pianistais - Birute Asevičiūte, Romualdu Lukošiu, Rimantu Jurkoniu, Linu Dužinsku, Ole Christianu Haagenrudu, Sarah Tysman, Agnes Wolf, Carlosu Aragonu, dainavusi kartu su Charlesu Castronovo, Erwinu Schrottu, Manueliu de Diego. Lilija Gubaidulina, Asta Krikščiūnaite, Viktoru Gerasimovu.

Neabejotina, kad šiandien CARLOSAS ARAGONAS yra laikomas vienu universaliausių muzikantų Ispanijos muzikos scenoje ne tik dėl savo dvejopo pianisto ir orkestro dirigento vaidmens, bet ir dėl jo plataus repertuaro - nuo pirmųjų baroko šedevrų iki miuziklų. C. Aragonas ne tik nuolat koncertuose akompanuoja žymiems ispanų atlikėjams, bet ir diriguoja orkestrams, tokiems kaip Malagos filharmonijos, Madrido, Balearų simfoniniams orkestras, „Santa Cecilia“ orkestrui Romoje, Maskvos kameriniui bei Didžiojo teatro orkestrams Rusijoje.

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.