Visos dienos

CRRNT No. 5

CRRNT - tai koncertų ciklas skirtas šiuolaikinei muzikai. Ši koncertų ciklo dalis jau penktoji, o joje pasirodys grupės "Džiazlaif"nariai, šį kartą susigrupavę po du, atliks duetus:

Kazimieras Jušinskas (sopraninis saksofonas) x Paulius Vaškas (elektrinė gitara)

Danielius Pancerovas (baritoninis saksofonas) x Ignas Kasikauskas (Būgnai)

Arminas Bižys (altinis saksofonas) x Aurelijus Užameckis (kontrabosas)

„Džiazlaif" – yra žinomi kaip Vilniaus renesansinės džiazo scenos chuliganai. Nors grupė gyvuoja tik metus, spėjo sudalyvauti „Vilnius Jazz“, „Kaunas Jazz“, „Peronas Jazz“, „Soulkrasti Jazz“, „Mama Jazz“ „Biržtonas Jazz“ festivaliuose, ir kituose „Jazz“. 2017 m. Vilnius Jazz festivalio konkurse buvo įvertinti “Grand Prix” ir apdovanojimu už originaliausią kompoziciją. 2018 m. su koncertiniu turu pasirodė Vokietijoje – Leipzige, Berlyne, Niurnberge ir kituose miestuose. 2018 m. Vasarį grupė išleido albumą pavadinimu „Džiazlaif".

https://soundcloud.com/dziazlaif

https://youtu.be/3lLndYhIK40

Kazimieras Jušinskas - įvairiuose projektuose aktyviai muzikuojantis saksofonistas, žinomas kaip grupių Brave Noises, Džiazlaif, The Septet ir saksofonų kvarteto Katarsis4 narys. Soprano ir alto saksofonais grojantis muzikantas taip pat yra dalyvavęs „Vilnius Mama Jazz“, „Kaunas Jazz“ ir „Peronas Jazz“ džiazo muzikos festivaliuose. Baigęs Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos Konservatoriją, K. Jušinskas įstojo į Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademiją ir toliau sėkmingai tęsia mokslus. 

Danielius Pancerovas pradėjo domėtis džiazu Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, čia kaupė žinias savarankiškai, nes džiazo skyriaus mokykloje nėra. Vėliau jis grojo su Klaipėdos džiazo orkestru ir grupe „Funk in“ uostamiesčio „Pilies džiazo festivalyje“, su LMTA bigbendu – „Kaunas Jazz“ ir „Vilnius Mama Jazz“ festivaliuose. Šiuo metu saksofonininkas yra grupių „Katarsis4“, „The Septet“ narys, dalyvauja įvairiuose meno projektuose Lietuvoje ir už jos ribų.

Ignas Kasikauskas – būgnininkas, atlikėjas. Groja šiuolaikinės ir tradicinės muzikos projektuose. Studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvauja meistriškumo kursuose ir kūrybinėse dirbtuvėse. Atlikėjas bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio muzikantais, tarp jų: Peter Smrdel, Arkady Gotesman, Eugenijus Kanevičius, Tomas Razmus, Arnas Mikalkėnas ir kiti. Dalyvavo festivaliuose „Mama Jazz", „Vilnius Jazz", „Kaunas Jazz", „Peronas Jazz", „Soulkrasti Jazz" ir „Roma Summer Jazz Festival". Dalyvavo meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje. 

Arminas Bižys - aktyviai muzikos sferoje dalyvaujantis ir baritoniniu bei alto saksofonais grojantis muzikantas. A. Bižys žinomas kaip grupių „Brave Noises", saksofonų kvarteto „Katarsis4", „Džiazlaif", „Miško Gyventojai", „Contemporary Music Ensemble Syneasthesis" narys bei LR Vidaus Reikalų Ministerijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro baritoninio saksofono atlikėjas. Muzikinį kelią saksofonistas pradėjo įstojęs į Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos Konservatoriją, vėliau Juozo Pakalnio konkurse laimėjo I-ąją vietą ir šiuo metu muzikines studijas tęsia Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje. 

Aurelijus Užameckis – kontrabosininkas, džiazo ir improvizacinės muzikos atlikėjas bei kūrėjas. Studijavo klasikinę muziką ir džiazą, grojo su orkestrais, tapo vietinių konkursų laureatu. Taip pat savarankiškai mokėsi elektroninės ir ne akademinės muzikos žanrų kūrybos bei atlikimo. Dalyvavo meistriškumo kursuose ir sėmėsi žinių pas Miloslav Jelínek, Frank Gratkowski, Adam Pultz Melbye, Raymond Strid ir kt. Taip pat buvo improvizacijos kursų „Agata Langai“ dalyvis, kur studijavo su Arnu Mikalkėnu. Su grupe „Džiazlaif“ laimėjo „Grand Prix“ konkurse „Vilnius Jazz Young Power“. Jame buvo įvertintas prizu už geriausią originalią kompoziciją ir universalią boso raišką. Šiuo metu muzikantas aktyviai dalyvauja džiazo, improvizacinės muzikos ir kitose scenose, groja ir kuria su aktualiausiais šalies muzikantais, bendradarbiauja su teatru ir kitomis meno disciplinomis. 

Koncerto bilieto kaina – 3 €

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.