Tiekėjų auditas: tiekėjų patvirtinimo ir monitoringo sistemos sudarymas, pasirengimas auditui, tiekėjų auditų specifika priklausomai nuo jų veiklos, pagrindiniai akcentai.
09:30 - 10:00
Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 - 11:00
Tiekėjų patvirtinimo ir monitoringo sistemos sudarymas atsižvelgiant į tiekėjo ir žaliavos rizikas, žaliavų falsifikavimas, įgyvendinimas pagal FSSC 22000, BRC ir IFS reikalavimus.
11:00 - 11:30
Pasirengimas tiekėjo auditui – auditų planavimas, auditorių kompetencija, pirminės informacijos rinkimas apie įmonę, tiekiamų žaliavų / produktų specifikacijos, įvadinės informacijos tiekėjo auditui rinkimas iš tiekėjo (naudojamos žaliavos, srauto diagrama, technologija, SVT ir VT / BVP).
11:30 - 12:00
Pasirengimas tiekėjo auditui – audituojamos veiklos analizė, GGP gairių peržiūra, klausimynų pasirengimas, audituojamų vietų nustatymas ir parinkimas.
12:00 - 13:00
Pietų pertrauka.
13:00 - 14:00
Gamybos įmonių auditavimas – esminės audito vietos ir akcentai priklausomai nuo tiekėjo veiklos (gyvūninės kilmės tvarkymo įmonės – mėsa, pienas, žuvis, kiaušiniai, negyvūninės kilmės tvarkymo įmonės – grūdų produktai, prieskoniai, grybai, uogos, kruopos ir kt.).
14:00 - 14:30
Pirminės grandinės / žemės ūkio produktų tiekimo įmonių / ūkininkų auditavimas (grūdai, vaisiai, daržovės, medus, gyvuliai, paukščiai ir kt.).
14:30 - 14:45
Kavos pertraukėlė.
14:45 - 15:05
Didmeninės prekybos įmonių auditavimas.
Pakavimo medžiagų, skirtų tiesioginiam kontaktui su maistu, auditavimas.
15:05 - 15:35
Paslaugų teikėjų auditai – skalbimas, transportas, sandėliai, gamybos / pakavimo paslaugos teikėjai.
15:35 - 15:50
Audito rezultatų apibendrinimas, audito programos / ciklo įgyvendinimo efektyvumo kontrolė.
15:50 - 16:15
Klausimai, diskusijos.
Lektorius - Marius Kaziliūnas, UAB „Maisto saugos biuras“ direktorius, auditorius.