Maisto saugos valdymas visoje maisto grandinėje
09:30 - 10:00
Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 - 12:00
Reikalavimai maisto saugos ir kokybės užtikrinimui:
maisto saugos ir kokybės reikalavimų žinių įsivertinimas (praktinė dalis);maisto teisės aktualijos ir jų įgyvendinimas (naujausi Lietuvos teisės aktai, Europos Sąjungos reglamentai, rekomendacijos ir kt.);aktualijos maisto saugos valdymo sistemose.
12:00 - 13:00
Pietų pertrauka.
13:00 - 14:15
Valstybinės maisto kontrolės principai ir metodai:
valstybinės maisto kontrolės įgyvendinimas pagal Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktus;poveikio priemonių taikymas maisto tvarkymo subjektams;rinkos ribojimo priemonių taikymas nesaugiems maisto produktams ir medžiagoms besiliečiančioms su maistu;administracinės nuobaudos.
14:15 - 14:30
Kavos pertraukėlė.
14:30 - 15:15
Nesaugių maisto produktų ir medžiagų bei gaminių besiliečiančių su maistu valdymas:
Europos Sąjungos nesaugių maisto produktų ir medžiagų bei gaminių besiliečiančių su maistu sistema (RASFF), jos privalumai ir trūkumai;nesaugių maisto produktų valdymas įmonėje ir bendradarbiavimas su kontrolės institucija.
Lektorė – Aušra Išarienė, VMVT Maisto skyriaus vedėja, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto l.e.p. vyriausioji patarėja (sukaupusi 20 metų patirtį maisto kontrolėje).