Visos dienos

Edukacinė konferencija nėščiosioms „Gimdymas – (ne)lengvas iššūkis šeimai“

Nenuostabu, kad kūdikio besilaukiančioms šeimoms, ypač artėjant gimdymui, kyla begalė pačių įvairiausių klausimų, dvejonių, neaiškumų: kaip elgtis per gimdymą, kad jis būtų kuo sklandesnis? Kaip geriausiai maitinti naujagimį? Kaip jį maudyti? Kuo rengti? Balandžio 26 dieną (ketvirtadienį) Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akademijos šeimai organizuojama edukacinė konferencija nėščiosioms „Gimdymas – (ne)lengvas iššūkis šeimai“ – tai bandymas kurti abipusiu pasitikėjimu grįstus santykius, skatinti bendrą diskusiją, palaikyti dialogą tarp nėščiųjų ir medikų.

 

„Labai džiugu, kad šeimos Lietuvoje vis atsakingiau ruošiasi vaikelio sutikimui ir atsakymų į klausimus ieško dar prieš jam gimstant“ – džiaugėsi Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė prof. Rūta Nadišauskienė. „Dar smagiau, kai atsakymus tėvai nori išgirsti iš patikimų šaltinių – ilgą darbo patirtį turinčių ir mokslo įrodymais darbe besivadovaujančių gydytojų akušerių-ginekologų, anesteziologų-reanimatologų ir kitų specialistų. Mūsų siekis ne tik pateikti patikimą informaciją nėščiosioms iš pirmų lūpų, bet ir išgirsti šeimų klausimus, nuogastavimus, reaguoti į juos, suprasti, kuo šiandieninės nėščiosios gyvena, kokie yra šeimų lūkesčiai“ – pasakojo klinikos vadovė.

 

Operos solisto Liudo Mikalausko žmona Sigita, šiuo metu auginanti du vaikelius, sako, jog labai svarbu pasitikėti savo akušeriu, dalintis su juo nuogastavimais ir klausimais. „Tas ypatingą akimirką užsimezgęs ryšys tarp šeimos ir akušerio yra labai svarbus ir išlieka visam gyvenimui – dažnai praeidama pro Kauno klinikas nusišypsau ir pagalvoju užsukti puodeliui kavos pas savo akušerę“ – šypsosi moteris. Sigita tvirtina, kad pasiruošimas gimdymui yra labai svarbus ypač laukiantis pirmagimio, - „kai turi atsakymus ir supranti, kas vyksta su tavo kūnu – nėra taip baisu“. Moteris ypatingai pabrėžė psichologinio pasirengimo vaikelio atėjimui reikšmę: „atrodo esi viskam pasiruošęs, tačiau vaikelio atėjimas apverčia viską taip, kaip tikrai sunku įsivaizduoti prieš gimdymą“ – atviravo moteris.

 

Nėščiųjų konferencija vyks Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos didžiojoje auditorijoje, Eivenių g. 2, Kaune. Bus diskutuojamas įvairiapusis šeimos pasirengimas priimti į savo ratą naują gyvybę. Kauno klinikų akušeriai-ginekologai moterims pasakos apie natūralų gimdymą ir cezario pjūvį, dalinsis patarimais apie skausmo malšinimą gimdymo metu. Įžvalgomis dalinsis ir psichologė-psichoterapeutė Aušra Kurienė, „Paramos vaikams centro“ įkūrėja ir knygos „Kaip užauginti žmogų“ autorė, taip pat pranešimą „Kokio dydžio pinigų krepšelio reikia gandrui?“ skaitys asmeninių finansų ekspertė Odeta Bložienė.

 

Besilaukiančias moteris ir jų artimuosius kviečiame registruotis ir dalyvauti. Išankstinė registracija pratęsta iki balandžio 24 dienos

https://reg.eventas.lt/ehome/glis2018/programa/ 

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.