Visos dienos

Ingos Linevičiūtės paroda „I know what you are up to“

------> Parodos atidarymas balandžio 25 d. (trečiadienį) 17 val. <-------
Paroda veiks iki gegužės 4 d. VDU menų galerijoje 101, adresu Muitinės g. 7, Kaunas


Pagrindinė projekto herojė – mergina. Iš pirmo žvilgsnio ji niekuo nesiskiria nuo daugelio kitų moterų. Tačiau ilgiau stebint paaiškėja, kad kiekvieną dieną ji pasirodo toje pačioje vietoje, tuo pačiu metu. Mergina ateina avėdama sportbačius, o įsitaisiusi ant suolelio viešoje vietoje demonstratyviai pasikeičia juos į aukštakulnius – taip prasideda jos darbo diena. Veido mimikos, kūno kalba, bandymas užkalbinti leidžia numanyti, ką ji planuoja. 

Projektas „I know what you are up to“ (liet. Aš žinau, ką tu veiki) - šiuolaikinio mito kūrimas, paremtas modernios visuomenės ir viešosios erdvės analize.
Pieštuku ant balto popieriaus sukurti piešiniai jungiami į animacijas – trumpus begarsius besikartojančius vaizdus. Tokiu būdu kuriamas pasaulis, kuriame analizuojamos atsitiktinės situacijos, santykis tarp privataus ir viešo elgesio bei vidiniai konfliktai. 
Vaizduodama kasdienes situacijas projekto autorė klausia, ar šios situacijos pažįstamos, ar kada nors matytos, artimos? Kas yra svetima, kas – tikra ir teisinga, o kas – ne? Atsakymus į tam tikras situacijas mums pateikia stereotipai, prietarai, tautosaka – jie lyg tai leidžia mums užbėgti „už akių“ ir „numatyti“ įvykius, sprendimus, kartais - nuteisti. 

Parodoje pristatoma animuotų piešinių instaliacija veikia kaip atskiri fragmentai ir vaizdiniai-palyginimai. Balto kubo erdvė transformuojama į projekcijų instaliaciją, kurios kiekvienas elementas siekia sukurti „gyvo“ piešinio įspūdį, išlaikyti medžiagiškumą ir suteikti tikrumo. Šiame projekte didžiausias dėmesys yra skiriamas piešimo laisvumui ir šviežumui bei nenumatytiems atradimams. Kiekviena klaida yra postūmis išplėtojimui. Kiekvienas nukrypimas - tai nauja istorijos dalis. Tai gali tęstis, kartotis ir niekada nesibaigti – kaip ir pačios situacijos. 

I know what you are up to.

Inga Linevičiūtė – lietuvių menininkė, šiuo metu kurianti Kopenhagoje. Baigusi Kauno dailės gimnaziją Inga studijavo bakalaurą Centrinio Lankašyro universitete, Jungtinėje Karalystėje. Du darbai iš Ingos bakalauro buvo atrinkti į vizualiųjų menų organizacijos „Bloomberg New Contemporaries” jaunųjų menininkų konkursą, kuris yra vienas svarbiausių Jungtinės Karalystės renginių, pristatančių perspektyviausius jaunuosius menininkus. Šiuo metu Inga nuotoliniu būdu studijuoja magistrą Londono menų universitete.
Savo kūryboje Inga analizuoja dabarties momentus remdamasi mitologija ir tradicine daile. Tai – istorijos, tyrinėjančios socialinį etiketą, žmonių elgseną.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.