Visos dienos

Seminarai Šiauliuose: ligos atsinaujinimo baimė ir sveikos mitybos principai

Gegužės 12 d. (šeštadienį) Šiauliuose kviečiame dalyvauti dviejų temų praktiniame seminare „Ligos atsinaujinimo baimė ir kaip su ja tvarkytis” bei „Sveikos mitybos principai“, kuris skirtas onkologinės ligos patirtį turintiems žmonėms – tiek pacientams, tiek jų artimiesiems.


10 val. praktinis seminaras „Ligos atsinaujinimo baimė ir kaip su ja tvarkytis“.


Daugeliui, kurie susidūrė su onkologine liga, pažįstamas gyvenimas su nežinomybės jausmu ir nerimastingomis mintimis, kad liga gali atsinaujinti. Šis jausmas ypatingai stiprus baigiantis gydymui, prieš kiekvieną sveikatos patikrinimą, laukiant tyrimų rezultatų, artėjant ligos diagnozavimo datai, sužinant apie gydymosi draugo ligos atsinaujinimą ar išgirstant apie onkologine liga sirgusio žmogaus mirtį.


Ligos atsinaujinimo baimę labai sustiprina mitai, susiję su onkologine liga, dėmesio sutelkimas į fizinius simptomus, ligos ir gydymo sukeltas kontrolės praradimo, visa apimančio nesaugumo, pažeidžiamumo jausmas, informacijos stoka, kaip įveikti ar bent jau sumažinti šią baimę.
Seminaro metu drauge kalbėsime, kaip tvarkytis su ligos atsinaujinimo baime, nežinomybės jausmu bei gyventi kuo pilnavertiškesnį, prasmingesnį ir kokybiškesnį gyvenimą po ligos – net ir žinant, kad ji gali sugrįžti. Taip pat praktiškai išbandysime įvairius streso kontrolės būdus, galinčius padėti sumažinti jaučiamą ligos atsinaujinimo baimę.


Seminarą ves psichologė Ina Valeckienė.


12.30 val. seminaras „Sveikos mitybos principai onkologiniams pacientams ir jų artimiesiems“.


Klausimas – ką valgyti ir kaip valgyti? – yra vienas iš tų, kurie sukasi onkologine liga sergančių pacientų bei jų artimųjų mintyse ne tik ruošiantis gydymui ar gydymosi metu, bet ir pasveikus.


Šiame seminare kalbėsime apie mokslu pagrįstą mitybą, kuri gali padėti sergant onkologinėmis ligomis. Sveikas gyvenimo ir mitybos būdas yra bene vienas svarbiausių dalykų, galinčių pagerinti gyvenimo kokybę ir savijautą, padėti greičiau atgauti jėgas. Kalbėsime apie konkrečius maisto produktus, patvirtintus klinikiniais tyrimais bei apie bendrą mitybos kokybę.


Kokie maisto produktai gydo ir saugo? Kaip gaminti maistą, kad jame išliktų kuo daugiau vertingų medžiagų? Kaip maistas tiesiogiai veikia onkologines ligas? Šiuos ir dar daugiau klausimų aptarsime seminaro metu.


Seminarą ves homeopatė ir gydomosios mitybos specialistė Deimantė Rapalytė.


◊ ◊ ◊ ◊ ◊ ◊ ◊


Seminaras vyks: Respublikinės Šiaulių ligoninės onkologijos klinikoje, Administracijos salėje, 2-ame aukšte (Darželio g. 10, Šiauliai).


Norėdami dalyvauti registruokitės internetu https://bit.ly/2HbH8bK arba siųskite SMS žinutę tel. 8 687 40 952.


Dalyvavimas seminare NEMOKAMAS! Laukiame Jūsų!


Seminarą organizuoja asociacija „Kraujas“. Seminarą finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei UAB „Johnson & Johnson“.

Taip pat rekomenduojame
26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.