Visos dienos

CRRNT No. 3 / KMN

„CRRNT“ – tai koncertų ciklas skirtas naujajai gyvai muzikai. Trečiajį kartą vyksiančiame cikle pasirodys kvartetas susibūręs iš atlikėjų atstovaujančių džiazo, improvizacinės ir eksperimentinės muzikos scenas. Ansamblis atliks kompozicijas apjungtas improvizacijos bei triukšmo sinteze.

Dovydas Stalmokas (saksofonas)
Marius Giedra (klavišiniai)
Aurelijus Užameckis (kontrabosas)
Ignas Kasikauskas (mušamieji)

Apie atlikėjus:

Dovydas Stalmokas – saksofonistas, improvizatorius. Baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją mokėsi Džiazo katedroje profesoriaus Petro Vyšniausko klasėje, baigė bakalauro bei magistro studijas, pusę metų studijavo Paryžiuje Conservatoire à rayonnement régional de Boulogne-Billancourt . Nors Dovydas Stalmokas Lietuvoje labiausiai žinomas kaip improvizacinės kūrybos projektų dalyvis, tačiau atlikėjas groja įvairių stilių muziką. Jis yra bekompromisis, drąsus eksperimentuotojas, kurio šiuolaikiniame, gaivalingame grojime juntami akademiniai instrumento valdymo igūdžiai ir išplėstinės jo panaudojimo technikos.
Šiuo metu Dovydas Stalmokas yra grupių „Yrinauda“, „Aprasymaa“, „Horny Horns“, “The Yrinauders”, “The Honkin' Dudes Brass Band” įkūrėjas ir lyderis. Dovydas Stalmokas yra universalus įvairių stilių muzikantas, pasižymintis polinkiu į improvizacinę, eksperimentinę muziką. Tarptautinio pripažinimo sulaukė atstovaudamas Lietuvą „European Saxophone Ensemble“ Europoje bei Čikagoje JAV festivalyje „Umbrella Jazz“, bei Kanadoje - Montrealyje, kur rezidavo 9 mėnesius.

Marius Giedra - džiazo pianistas, kompozitorius. Nuolatos muzikuoja su įvairiais Lietuvos atlikėjais, dalyvauja festivaliuose ir kitose muzikinėse platformose. Atlikėjo stilius vyrauja nuo tradicinio, modernaus džiazo iki klasikinės ir improvizacinės muzikos. Praplėsdamas savo muzikinę kalbą domisi ir groja kitais instrumentais. Savo veikloje neapsiriboja vien grojimu - aranžuoja bei kuria originalias kompozicijas.

Aurelijus Užameckis – kontrabosininkas, džiazo ir improvizacinės muzikos atlikėjas bei kūrėjas. Studijavo klasikinę muziką ir džiazą, grojo su orkestrais, tapo vietinių konkursų laureatu. Taip pat savarankiškai mokėsi elektroninės ir ne akademinės muzikos žanrų kūrybos bei atlikimo. Dalyvavo meistriškumo kursuose ir sėmėsi žinių pas Miloslav Jelínek, Frank Gratkowski, Adam Pultz Melbye, Raymond Strid ir kt. Taip pat buvo improvizacijos kursų „Agata Langai“ dalyvis, kur studijavo su Arnu Mikalkėnu. Su grupe “Džiazlaif“ laimėjo „Grand Prix“ konkurse „Vilnius Jazz Young Power“. Jame buvo įvertintas prizu už geriausią originalią kompoziciją ir universalią boso raišką. Šiuo metu muzikantas aktyviai dalyvauja džiazo, improvizacinės muzikos ir kitose scenose, groja ir kuria su aktualiausiais šalies muzikantais, bendradarbiauja su teatru ir kitomis meno disciplinomis.

Ignas Kasikauskas – būgnininkas, atlikėjas. Groja šiuolaikinės ir tradicinės muzikos projektuose. Studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvauja meistriškumo kursuose ir kūrybinėse dirbtuvėse. Atlikėjas bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio muzikantais, tarp jų: Peter Smrdel, Arkady Gotesman, Eugenijus Kanevičius, Tomas Razmus, Arnas Mikalkėnas ir kiti. Dalyvavo festivaliuose Mama Jazz, Vilnius Jazz, Kaunas Jazz, Peronas Jazz, Soulkrasti Jazz ir Roma Summer Jazz Festival. Dalyvavo meistriškumo kursuose Italijoje, Danijoje, Suomijoje.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.