Visos dienos

Baroko aistros

Lapkričio 10 d. 18:00 val. kviečiame į Šiaulių kamerinėje salėje vyksiantį koncertą „Baroko aistros“.

Baroko muzikos atlikimo meno atgimimas visoje Europoje byloja apie nepaprastai turtingą šio nevienalyčio laikotarpio muzikos emocinę ekspresiją, įkvepiančią tiek atlikėjus, tiek klausytojus. Vokalinėje muzikoje ji išreikšta per glaudžią žodžio ir muzikos sintezę, suteikiančią išskirtinę progą nuovokiam atlikėjui tapti gyvu, išraiškingu ir įtaigiu kūrėju interpretatoriumi, kalbančiu tiesiai klausytojui į širdį. 
Koncertine programa Baroko aistros įvairių kraštų kompozitorių kūriniais pasakosime kokią plačią emocinės ekspresijos amplitudę aprėpia baroko muzika. Tuo pačiu siekiame akcentuoti ir tai, jog šio laikotarpio muzika nėra vien tik istorinis palikimas, mažai ką bendra turintis su mūsų jausmais bei pasaulėvoka. Ši programa – tai bandymas išskleisti prabėgusios epochos emocinį muzikos lauką šiuolaikinio žmogaus akimis, perteikti muzikinės ir emocinės epochų sąšaukos aktualumą. Koncerte skambės ryškiausių baroko epochos kompozitorių kūriniai. Juos atliks virtuoziškumu bei dramatizmu išsiskiriantis kontratenoras Algirdas Bagdonavičius, spalvų turtingumu pasižyminti mecosopranas Nora Petročenko drauge su Kauno styginių kvarteto ir klavesino skambesiu.

Dainininkė NORA PETROČENKO yra dažnai kviečiama atlikti klasikinį koncertinį repertuarą, dalyvauti įvairiuose operų pastatymuose Prancūzijoje, Portugalijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje. Svari atlikėjos repertuaro dalis tenka baroko ir šiuolaikinei muzikai.

ALGIRDAS BAGDONAVIČIUS turi didelę įvairių muzikinių epochų ir žanrų kūrinių atlikimo patirtį – nuo renesanso iki šiuolaikinės muzikos. Solistas aktyviai koncertuoja, yra dainavęs JAV, Italijoje, Vokietijoje, Rumunijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Austrijoje ir Slovėnijoje.

VAIVA EIDUKAITYTĖ-STORASTIENĖ – respublikinių bei tarptautinių konkursų dalyvė ir laureatė, senosios muzikos specialistė. Kaip solistė ir kamerinių ansamblių artistė ji dalyvavo „Gaidos“, Thomo Manno, „Jaunos muzikos“, Kristupo vasaros, „Banchetto musicale“, „Klaipėdos muzikos pavasario“,„Europa musicale“ ir kt. festivaliuose, „Didžiajame muzikų parade“, programoje „Baroko kelias“; nuolat dalyvauja įvairiuose senosios muzikos projektuose.
V. Eidukaitytė surengė keletą senosios muzikos rečitalių, ji yra ansamblio „Affectus“ narė; dalyvauja istorinio šokios trupės „Festa cortese“ programose. Nuo 2010 m. ji yra Lietuvos kamerinio orkestro klavesinininkė. 

KAUNO STYGINIŲ KVARTETAS dažnai tituluojamas kūrybiškiausiu, gyvybingiausiu ar tiesiog geriausiu tokio pobūdžio kolektyvu mūsų šalyje. Platus skirtingų epochų ir stilių muzikos repertuaras leidžia šiam kolektyvui aktyviai propaguoti baroko epochos, klasikinę, šiuolaikinę lietuvių bei užsienio autorių muziką. 2012 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui įvertintas Lietuvos Respublikos Vyriausybės premija.

Bilietų kaina 10 ir 7 € (nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliems pateikus pažymėjimą).

NAUJIENA!!! - Koncertų ciklo „Muzika pro atvirą langą“ ABONEMENTAI. 3 pasirinkti šio ciklo koncertai tik už 15 eurų. ABONEMENTUS galite įsigyti TIK Aušros al. 15, kamerinės salės „Polifonija“ kasoje.

Bilietus galite įsigyti Polifonijos kasoje (Aušros al. 15) ir visose Ticket Market kasose.
Bilietų rezervacija telefonu: (8 41) 52 11 60

Kitus koncertų ciklo „Muzika pro atvirą langą“ koncertus galite rasti paspaudę nuorodą: http://www.polifonija.lt/n/wp-content/uploads/2018/08/ruduo-ziema-afisa-A2-psl.jpg

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.