Visos dienos

Tarptautinė irklavimo regata „Rowing Masters Sprint“

“Rowing Masters Sprint” regatoje Trakuose susirungs irklavimo meistrai iš viso pasaulio!

 

Lygiai po dešimties metų pertraukos šalia Galvės ežero įsikūrusiame mieste bus surengtas irklavimo sporto meistrų sprintas „Rowing Masters Sprint“. Renginys jau įtrauktas į tarptautinį pasaulio irklavimo, “World Rowing”, renginių kalendorių.  Organizatoriai tikina, kad tarptautinio masto renginys padės ne tik populiarinti irklavimo sportą Lietuvoje, bet ir skatinti atvykstamąjį turizmą – planuojama, jog 500 metrų sprinto rungtyje jėgas surems per tūkstantį irklavimo sporto profesionalų iš viso pasaulio. Plačiau apie renginį kviečiame susipažinti renginio svetainėje: www.rowingmasterssprint.com.

 

Kaip teigia Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas Dainius Pavilionis, atgaivinti prieš dešimtmetį Trakuose vykusios pasaulio irklavimo sporto meistrų („World Rowing Masters“) regatos idėją paskatino didžiulis irklavimo sporto aistruolių susidomėjimas, taip pat noras įrodyti, jog šio sporto tradicijos šalyje nuolat stiprėja.

 

Jau šių metų vasarą, birželio 28 d. – liepos 1 d., vyksiančio “Rowing Masters Sprint” renginio išskirtinumą patvirtina varžybų koncepcija. Irklavimo sporto meistrai (Tarptautinis terminas: Rowing masters) varžysis 500 metrų distancijos rungtyje. O Galvės ežere esanti sprinto trasa, kur ir bus suremtos profesionalų jėgos, patenka į gražiausių pasaulio irklavimo sporto trasų penketuką ir neabejotinai sukuria unikalią renginio atmosferą.

 

Irklavimo sporto meistras Sigitas Fabijonavičius, kurio vadovaujama kelionių agentūra „Baltic Tours“ yra ilgametė irklavimo sporto rėmėja, teigia, jog vyksiančios meistrų sprinto varžybos bus trumpos, greitos, tačiau itin emocingos. Bei priduria, kad “Renginys neapsiriboja vien varžybomis, ne mažiau svarbi ir šventė, kurią organizuojame kartu su sportininkais entuziastais, verslo partneriais ir Trakų rajono savivaldybe. Esame įsitikinę, kad kiekvieno irklavimo sporto meistro sugrįžimas į trasą yra itin reikšmingas, tad paminėti jį  šventiškai tiesiog būtina“, – kalbėjo S. Fabijonavičius.

 

Renginį globojanti Trakų rajono merė Edita Rudelienė pabrėžia, kad tarptautinės varžybos reikšmingos net tik irklavimo sporto entuziastams, bet ir visai šaliai. „Tokio tipo renginiai, naujos idėjos yra gyvybiškai svarbios norint populiarinti ir plėtoti irklavimo sportą Lietuvoje. Itin džiugina ir tai, kad tokiu būdu prisidedame prie šalies atvykstamojo turizmo stiprinimo. Planuojame, kad vasarą, be per tūkstančio irklavimo sporto meistrų, Trakuose sulauksime ir itin gausios irkluotojus atlydėsiančios palaikymo komandos“, – kalbėjo Trakų rajono merė.

 

Viso pasaulio meistrai jau kviečiami registruotis į unikalų renginį “Rowing Masters Sprint” internetu: http://register.rowingmasterssprint.com

Taip pat rekomenduojame
Išbandyk naują pramogą - sportą!
Sportas
star_rate
Wim Hof Metodo pagrindai: Vilnius
Sportas
28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.