Visos dienos

Komunikacija. Žurnalistikos pagrindai

Ar žinojote, kad komunikacijos specialistas yra laikomas pats universaliausias darbuotojas? Jis gali būti viešųjų ryšių specialistas, žurnalistas, reklamos asas ar socialinių tinklų guru. Jis moka rašyti, daryti „pijarą“, organizuoti, fotografuoti, atlaikyti stresą ir viską atlikti profesionaliai. „Šiuolaikinio mokslo ir meno centro“ komunikacijos akademija pasiruošė užauginti naująją šios srities kartą per aštuonis mėnesius.

Šią akademiją sudaro pradedančiųjų ir pažengusių grupės. Žinoma, grupės nustatomos atlikus paruoštą testą ir akademikai susiskirstomi į grupes. Visas komunikacijos mokymosi ciklas susidaro iš 8 modulių (temų). Kiekvieną mėnesį išklausus modulį laukia praktinė užduotis – atsiskaitymas.  O perėjus visą komunikacijos akademijos programą – įteikiamas sertifikatas!

Formulė: 8 mėnesiai komunikacijos žinių + praktinės užduotys – atsiskaitymai : kantrybės, entuziazmo = komunikacijos AKADEMIJOS sertifikatas

Startas – žurnalistikos pagrindai

Būti profesionaliu žurnalistu be šios srities aukštojo diplomo – įmanoma. Žmonėms dažnai reikia tik patobulinti įgūdžius, pasukti tinkame linkme ir paduoti tušinuką. Tačiau daugelis siekdamas šio tikslo pradeda nuo straipsnių rašymo - praleisdamas ypač svarbius žurnalistikos pagrindus. Gal laikas auginti profesionalią žurnalistų kartą ir pastatyti stiprius žiniasklaidos pamatus?

Mokymų cikle „Žurnalistikos pagrindai“ nagrinėsime žurnalisto profesiją iš arčiau. Pirmiausia susipažinsime su žurnalisto funkcijomis ir darbo specifika: kaip vyksta darbas redakcijoje, kaip reaguoja žurnalistas į „HOT news“, koks žurnalisto darbas už TV ekranų, idėjos straipsniams ir reportažams. Apie funkcijas, kurias privalo atlikti žurnalistas, bet dažnai užmirštamos. Nagrinėsime pasitaikančias klaidas profesinėje srityje (tiek krizines, tiek kuriozines).

Antra, išsiaiškinsime, kuri žurnalistikos rūšis yra artimiausia kiekvienam iš mūsų: įžymybių bulvaras ar piliečių žurnalistika? Tiriamoji ar užsakomoji? Ar socialiniai tinklai gali būti, kaip žurnalistikos rūšis? Vertinsime, kuri rūšis Lietuvoje yra populiariausia? Atliksime asmenybės testą, pagal kurio rezultatus nustatysime, kuri žurnalistikos rūšis artimiausia kiekvienam iš mūsų. Mokysimės argumentuoti ir labiau įsisavinti rūšių skirtumus ir panašumus, privalumus ir trūkumus.

Privalomai susipažinsime su žurnalisto etikos kodeksu ir darbo principais. Teorinė dalis reikalinga, kad kiekvienas mokinys į šią sritį žiūrėtų kuo profesionaliau ir išvengtų klaidų ateityje. Įvertinsime šiuolaikinę informaciją, aptarsime apie Lietuvoje vis didėjantį dezinformacijos kiekį. Aptarsime patikimus šaltinius: kur ieškoti informacijos? Kuo pasitikėti? Kaip apsisaugoti nuo galimos dezinformacijos?

Galiausiai praktiškai įvertinsime ko išmokome. Kiekvienas pristatys profesionaliausią Lietuvos žurnalistą: jo bruožai, pavyzdiniai darbai, išvengtos krizės, pasiekimai, etika, skaidri karjera ir kt. Žurnalisto vertinimas pagal aptartus ir išmoktus žurnalisto darbo aspektus.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.