Visos dienos

G&G Sindikatas „Uždegti šviesą“

„G&G Sindikatas“ uždegs Šviesą 

Šiemet pirmą kartą pajutę areninio koncerto skonį Vilniuje, „G&G Sindikato” nariai ryžosi dar platesniam žingsniui. Grupė skelbia, kad ateinantį pavasarį pasirodymą „Uždegti šviesą“ surengs sostinės „Siemens“ arenoje bei Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Apie raginimą palaikyti šviesą ir tiesą, tamsybes savyje ir liepsnojančias ambicijas būsimuose koncertuose įgyvendinti sumanymus, kurių prieš tai neišdrįso – iš pačių grupės narių lūpų.

Kodėl koncertus pavadinote „Uždegti šviesą“?

Gabrielius Liaudanskas-Svaras: Pastaruoju metu visas pasaulis perpildytas įtampos ir pykčio. Labai dažnai žmonės renkasi nebe pozityvius, o negatyvius sprendimo kelius. Norime, kad Šviesos būtų daugiau, apie tai ir kalbame savo koncertuose. Kviečiame visus sueiti ir parodyti, kad palaikome Šviesą ir Tiesą.

Kastytis Sarnickas-Kastetas: Galbūt tai savotiškai įprasmina viską, ką mes darome savo muzika. Didžiąja dalimi, kokį mūsų muzikinį kūrinį bepaėmus, beveik kiekvienas jų šneka šia tema. Galbūt ne konkrečiai, bet visi jie susiveda į vieną. Tik reik mokėt išgirst. Kai kada ironiškai, kai kada autoironiškai, kai kada tiesmukai ir grubiai, bet visada mes bandėme būti tie, kurie ėjo link šviesos ir stengėmės tai daryti kartu su savo klausytojais.

Dainoje „Laikas keistis“ teigiama, kad „sunku uždegti tamsą“. Ar turo pavadinimas, turintis sąsajų su šia eilute, taip pat taps kvietimu keistis?

Svaras: Žinoma, pokyčiai neatsiejama žmogaus Kelio dalis, jie pastovus ir kasdieniški. Su Tamsa kovoti sunku, bet nei mes, nei mus palaikantys niekada nebuvo silpni puštažandžiai niekalai. Mes einam sunkesniu keliu ir darom savo kasdienybę šiltesne, saugesne ir šviesesne.

Ko, jūsų nuomone, pasaulyje daugiau – šviesos ar tamsos?

Donatas Juršėnas-Donciavas: Tiek šviesa, tiek tamsa yra mūsų sąmones antspaudai. Be tamsos nebūtų šviesos ir atvirkščiai. Kekvienas musu turime ir vieno, ir kito. Pastaruoju metu pasaulyje ar mūsų sąmonėse vyksta daug negatyvių, tamsių dalykų. Mano manymu, nereikia keisti pasaulio, o reikia pabandyt pakeisti savo požiūrį į jį... Tai yra užsidegti daugiau šviesos savo galvose.

Kastetas: Žmonės, gyvenantys šviesoje, dažnai tos tamsos nepastebi. Panašiai ir man. Deja, net ir tuomet, kai saulė būna zenite, visada gali atsirasti kažkas, kas meta šešėlį. Tikriausiai svarbiausia nugalėti tą tamsą savyje, o tada ir aplinka pasidarys šviesesnė.

Kokių pradinių minčių turite apie tai, kaip atrodys turo koncertai?

Kastetas: Po praėjusio koncerto „Siemens“ arenoje pamatėme, kokios galimybės įgyvendinti sumanymus atsiveria tokiuose koncertuose. Tie, kas buvo, gali daugmaž įsivaizduoti, kad mes neblogai apšilom, pasimokėm ir dabar bandysime įgyvendinti sumanymus, kurių praėjusį kartą galbūt neišdrįsom.

Donciavas: Be abejo – uždegsim šviesą! Išties bus visko – ir šviesos, ir tamsos. Manau, esame sukaupę daug muzikinių ir šou elementų per savo koncertų istoriją. Laikas parodys, ką naudosim, o ką keisim, kaip viskas išsivystys. Kad bus kviestinių muzikantų, kaip ir pastovių mūsų scenos draugų – tikrai faktas.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.