Visos dienos

KOLEKTYVINIAI DARBO SANTYKIAI

- KONSULTACINIS SEMINARAS –

Apie socialinę partnerystę ir darbuotojų atstovavimo sistemą

PRAKTINIAI PATARIMAI IR GEBĖJIMŲ LAVINIMAS

KĄ DARYTI, KAD DARBO TARYBA NEVIRSTŲ PROFSĄJUNGA?

„Tikėtina, kad šiuo metu besikuriančios darbo tarybos dar pačios nesupranta, kiek daug ir kokią reikšmingą informaciją galės gauti iš darbdavių. Turėdama tokią informaciją darbo taryba gali derėtis dėl tam tikrų sąlygų ar daryti įtaką sprendimams“

Seminarą veda:              

Mantas Mikalopas yra advokatų profesinės bendrijos „iLAW“ partneris, advokatas. Pagrindinės advokato praktikos sritys: darbo, įmonių, sutarčių bei reklamos teisė, civilinės atsakomybės taikymas ir atstovavimas teisminiuose ginčuose. Mantas Mikalopas teikia teisines konsultacijas visuomenės informavimo priemonėse, veda įmonių vidinius ir atviruosius mokymus. Tarptautinio teisės žinyno „Chambers Europe“ paskelbtame 2016 m. geriausių advokatų kontorų ir teisininkų reitinge advokatų kontora „iLAW“ buvo įvertinta kaip viena iš lyderiaujančių teisės firmų darbo teisės srityje, o advokatas Mantas Mikalopas išskirtas kaip darbo teisės ekspertas. Šis advokatas žinyne „Chambers Europe“ įvardijamas kaip kylanti žvaigždė. Jis yra pelnęs klientų pripažinimą dėl to, kad ieško sprendimų ir pateikia praktinio taikymo galimybes.

Temos:

Darbuotojų atstovai: profesinė sąjunga, darbo taryba ir darbuotojų patikėtinis. Darbdavių ir darbuotojų atstovų santykis ir funkcijos. Darbo tarybų rinkimai. Įnformavimas ir konsultavimas. Darbo tarybos ir profesinės sąjungos veiklos ypatumai. Kolektyvinės derybos ir jų organizavimas. Kolektyvinių sutarčių sudarymas, praktinis taikymas ir reikšmė. Kolektyvinė sutarties nauda darbdaviams ir dabuotojams. Darbuotojų atstovų teisė: organizuoti susirinkimus, streikus, mitingus. 10.00 – 16.00 val.

Darbo teisės ekspertas, advokatas Mantas Mikalopas

 

Darbuotojų atstovai: profesinė sąjunga, darbo taryba ir darbuotojų patikėtinis, jų funkcijos.Darbo tarybos rinkimų prielaidos: vidutinis darbuotojų skaičiaus apskaičiavimas; veikiančios profesinės sąjungos statuso nustatymas ir jos veikimo įtaka darbo tarybos formavimui.Darbo tarybos rinkimai: rinkimų komisijos sudarymas; rinkimų komisijos funkcijos ir jų vykdymo reikalavimai; rinkimų procedūra ir terminai; kandidatų kėlimas, rinkimų dokumentų rengimas; rinkimų eiga ir rezultatų skelbimas.Darbo tarybos veikla: informavimo ir konsultavimo procedūros; susitarimai su darbdaviu, santykiai su darbovietėje ir aukštesniu (teritorijos, šakos) lygmeniu veikiančiomis profesinėmis sąjungomis.Darbo tarybos narių teisės ir pareigos bei garantijos: veiklos užtikrinimo sąlygos; apribojimai atleisti iš darbo; kvalifikacijos kėlimas.Darbo tarybos ir profesinės sąjungos veiklos ypatumai, kompetencijų atribojimas ir santykis.Darbdavio santykis su darbuotojų atstovais.Profesinė sąjunga. Kolektyvinės derybos ir jų organizavimas.Kolektyvinių sutarčių sudarymas. Kolektyvinė sutarties praktinis taikymas, derinant Darbo kodeksą, šakos (teritorijos) kolektyvinę sutartį, lokalius teisės aktus ir t.t.Kolektyvinės sutarties nauda darbdaviams ir darbuotojams.Darbuotojų atstovų teisė: kolektyvinės sutarties sudarymas ir įstatymų nustatyta tvarka organizuoti mitingus, streikus, demonstracijas ir pan.Tikimybė, kad dalis darbo tarybų virs profsąjungomis.Darbuotojų atstovų įtaka įmonės darbo organizavimui ir lokaliems teisės aktams.Reikalavimai lokaliems darbdavio teisės aktams. Dokumentų derinimas su darbuotojų atstovais. Darbo normų nustatymas. Darbo apmokėjimo sistema. Informacinių ir komunikacinių technologijų naudojimo bei darbuotojų stebėsenos ir kontrolės darbo vietoje tvarka. Asmens duomenų saugojimo politika ir jos įgyvendinimo priemonės. Lygių galimybių politikos įgyvendinimo ir vykdymo priežiūros principų įgyvendinimo priemonės.Diskusijos, konsultacijos, atsakymai į dalyvių klausimus. 

Neorganizuojant darbo tarybos rinkimų – galimos pasekmės darbdaviui.

Darbo tarybos - privalomas darbuotojus atstovaujantis organas įmonėse, kuriose dirba virš 20 darbuotojų. Koks jų veiklos tikslas, kaip jį tinkamai realizuoti, kaip suprasti darbdavio dokumentus, juos analizuoti, kokius teikti pasiūlymus ir kaip vesti konsultacijas su darbdaviu? Praktiniai patarimai ir gebėjimų lavinimas specializuotuose mokymuose. Ką reikia žinoti?

Papildoma informacija.

2018 m. kovo 29 d., 10.00 – 16.00 val. (6 akad. val.)

Klaipėdos viešbučio Amberton II a. konferencijų salė, Naujojo Sodo g. 1.

Seminaro registracija: 9.30–10.00 val.; pietų pertrauka: 12.00–13.00 val.; kavos/arbatos pertrauka 14.45–15.00 val.

Seminaro metu kiekvienas dalyvis gauna:

metodinė medžiaga; 6 akademinių valandų seminaro dalyvio pažymėjimas; seminaro lektoriaus individualios konsultacijos seminaro metu; Pietūs, kava ir saldumynai pertraukų metu.

Seminaro kaina 95.00 EUR (įskaičiuota pietūs ir kava/arbata), PVM netaikomas, užsiregistravus ir apmokėjus iki 2018-03-20, vėliau seminaro kaina 115.00 Eur.  

Registruotis:  

El. paštu: info@tivakademija.lt  

27
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.