Visos dienos

Šokio ir judesio spektaklis 6-18mėn.kūdikiams ,,Debesų gaudyklė"

Interaktyvus šokio ir judesio spektaklis 6- 18mėn. kūdikiams "Debesų gaudyklė".

Spektaklio choreografė ir režisierė: Laura Geraščenko

Scenografė: Angelina Furmaniuk - Savickienė

Kostiumų dizainerė: Lina Andriukonė

Muzikos autorius: Kristijonas Lučinskas

Šokėjai ir aktoriai:
Elinga Serapinaitė

Kamilė Andriuškaitė/ Miranda Šakienė

Eiva Dobilaitė/ Marija Untulytė

Kristupas Biržietis/ Jonas Viršilas/Darius Berulis

„Debesų gaudyklė“ – tai ne tik šokio ir judesio spektaklis patiems mažiausiems. Tai buvimas erdvėje, kurioje galima būti taip, kaip norisi, kur stimuliuojama klausa, rega, lytėjimas, kur kuriamas saugumo ir švelnumo jausmas. Tai credo, kuriuo vadovaujasi visa kūdikių spektaklio komanda: choreografė ir režisierė  Laura Geraščenko, scenografė  Angelina Furmaniuk-Savickienė, šokėjai ir aktoriai Elinga Serapinaitė, Justina Jukonytė, Kristupas Biržietis, Greta Jankauskaitė, Jonas Viršilas, muzikos autorius Kristijonas Lučinskas, kostiumų dizainerė Lina Andriukonė.

Mintis apie šokio ir judesio spektaklį kūdikiams choreografei-režisierei užsimezgė prieš porą metų. „Pačiai auginant tris vaikus ir kartu perėjus kūdikystės etapą ne kartą, rutuliojosi mintis pasiekti ir pačią jauniausią auditoriją. O ši idėja tapo ,,kūnu“ studijuojant šokio magistrą. Nesustoti skatino ir palaikė šiuolaikinio šokio teatro ,,Padi dapi Fish“ meno vadovė, choreografė Agnija Šeiko. Mano baigiamasis magistro mokslinis darbas apie ,,Šokio spektaklių įtaką kūdikių emocinei ir fizinei raidai“. Tęsti pradėtą darbą vedė mintis, jog būtent šokio judesio spektaklių 6-18mėn. kūdikiams nėra ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.“

Į klausimą, ar „Debesų gaudyklė“ – tai daugiau nei šokio spektaklis, savo mintimis dalijasi  spektaklio komandos nariai:

„Šis spektaklis – interaktyvus, jame kartu su aktoriais kviečiami veikti kūdikiai ir tėvai, patys žiūrovai patampa spektaklio dalyviais ir kūrėjais.“ (Laura Geraščenko)

,,Kaskart atsiduriu šviesiame sapne. Atrodo, grįžtu į pirmas savo gyvenimo dienas, kai mama ir tėtis lopšinėmis ir pasakomis statė karalystes. Čia sustoja laiko tėkmė, čia grįžtu į namus, į tą saugų kamputį, kur viskas sava, viskas paprasta, kur ramu.“ (Elinga Serapinaitė)

,,Ramios vilnys jaukumo debesy – kviečiu leistis į lengvus, žaismingus ieškojimus ir atradimus!” (Kristijonas Lučinskas)

,,Debesų gaudyklėje tikiuosi pagauti debesų.“(Justina Jukonytė)

,,Debesys – skraidantis vanduo, vanduo – nukritę debesys.“ (Kristupas Biržietis)

,,Nuo debesies ant debesies į visai kitą pasaulį – į savo debesų gaudyklę. “(Greta Jankauskaitė)

,, Kartais debesys gali tapti pasiekiami tiesiog ranka, tik svarbu labai norėti ir to atkakliai siekti.“ (Angelina Furmaniuk- Savickienė)

„Spektaklis veikia ne tik kūdikius, bet ir tėvus, kadangi veda į kiekvieno mūsų prenetalinę būseną. Kviečiu patiems pabūti, pamatyti, išgyventi savo gimimą.“ – choreografė ir režisierė L. Geraščenko.


Trukmė: 40min.
Bilieto kaina - 12eur (dviem asmenims - suaugęs+kūdikis)

 

Bilietai negrąžinami ir nekeičiami.

Žiūrovai, neatvykę laiku, į spektaklį neįleidžiami.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.