Visos dienos

NEW YORK GYPSY ALL-STARS koncertas

Pavasarį Lietuvoje pirmą kartą įspūdingą koncertą surengs  muzikos gurmanams žinoma grupė “New York Gypsy All Stars”.

Pasaulinio garso klarnetistas Ismail Luminowski į Lietuvą atvyksta su grupe virtuozų iš prestižiškiausių konservatorijų. “New York Gypsy All Stars” lietuvius žada įtraukti į tikrą balkanų, turkų, graikų bei kitų pasaulio tautų melodijų sūkurį. Visus kūrinius, kurie skambės Vilniuje ir Palangoje, aranžavo  pats  “New York Gypsy All Stars” kolektyvas.

Ši grupė  virtuoziškai atlieka viską: nuo tradicinių pasaulinių liaudies dainų aranžuočių iki pačių sukurtų kompozicijų, kurios išryškina jų šalių kultūrinį įvairumą.

Klausytojai turės progą išgirsti ir neįprasto mums instrumento kanūno garsus. Šis citros tipo styginis muzikos instrumentas, paplitęs Artimuosiuose ir Viduriniuosiuose Rytuose, Užkaukazėje. Kanūnas plačiai naudojamas Balkanų regiono klasikinėje muzikoje, juo dažnai atliekama ir osmanų klasikinė muzika.

Iš įvairiausių pasaulio kampelių suburta muzikantų grupė puikiai įvertinta muzikos apžvalgininkų ir kritikų. “Žadą atimantis jaudulys, kurį geba sukurti kvintetas, yra jų muzikos kūrimo prekinis ženklas", - pagyrų nešykšti “‘The New York Times”, “The Huffington post” ir kiti užsienio laikraščiai.
Muzikantų kvintetas yra šlovinamas dėl jų savitumo, niekada neprarandančio savo aštraus fokuso, temperamento ir nepakartojamų techninių sugebėjimų, kurie idealiai įkūnija tikrąją gipsy dvasią.

“Tai muzika visiems - jazzo, roko, liaudies muzikos mylėtojams ir muzikantams”, - nuotaikingai savo koncertinę programą pristato “New York Gypsy All Stars”.

Muzikantai dažnai koncertuoja Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Azijoje, Australijoje ir Europos didmiesčiuose. Grupė kviečiama į prestižines koncertų sales ir festivalius, taip pat pasirodo ir su simfoniniais orkestrais .

Kvinteto siela  - Julliardo mokyklos absolventas ir studijų laureatas, makedonietis Ismail Luminowski, studijavęs pas Čarlzą Nejdičą ir Ajako Osimą.  Muzikantas net kelis kartus nuskynė pirmąsias vietas Makedonijos klarneto konkursuose, tapo tarptautinio jaunųjų atlikėjų konkurso Bulgarijoje nugalėtoju ir susišlavė laurus JAV menų akademijos organizuojamame „Fine Arts Awards“ konkurse.

 “New York Gypsy All Stars”  Vilniuje,  Šv.Kotrynos bažnyčioje koncertuos kovo 6 dieną 19 val., Palangoje ši grupė pasirodymą surengs kovo 9 d. „Ramybės“ kultūros centre 20 val.

 “New York Gypsy All Stars” sudėtis:

Ismail Lumanowski- klarnetas
Tamer Pinarbasi-kanun
Panagiotis Andreou-bosas
Engin Günaydin- būgnai
Jason Lindner- klavišiniai

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.