Visos dienos

Šampanų degustacija / Cote de Blancs / 02.27

Subregiono*** „Cote de Blancs“ šampanai


Trumpas šio subregiono pristatymas: Grand Cru kaimeliai (Avize,
Chouilly, Cramant, Le Mesnil sur Oger, Oger ir Oiry) - viso 2067 ha
vynuogynų (iš jų: 99,7 % Chardonnay ir 0,3 % Pinot Noir); Premier Cru
kaimeliai (Bergeres-les-Vertus, Cuis, Epernay Grauves, Vertus,
Villeneuve-Renneville – Chevigny, Voipreux, Etrechy, Val-des-Marais) –
viso 1497 ha vynuogynų (iš jų 93,2 % Chardonnay, 5,8 % Pinot Noir ir 1 %
Pinot Meunier) bei skirtingose teritorijose esantys Cru kaimeliai:
Vitryat vietovė (15 kaimelių, bendras plotas 458 ha, iš jų 97,5 %
Chardonnay, 1,3 % Pinot Noir ir 1,2 % Pinot Meunier); Sezonnais vietovė
(12 kaimelių, bendras plotas 1479 ha, iš jų 76,8 % Chardonnay, 18
% Pinot Noir, 4,7 % Pinot Meunier ir 0,5% kitos vynuogių veislės) bei
kaimelis Montgueux (plotas 208,2 ha, iš jų 90% Chardonnay ir 10% Pinot
Poir ir Pinot Meunier). Taigi šiame subregione vyraujanti vynuogė yra
Chardonnay, iš kurios gaminamas šampanas - Blanc de Blancs. O apskritai
visoje šampano gamyboje Chardonnay vynuogė sudaro apie 30 % visų
vynuogių kiekio (Pinot Noir - 38%, Pinot Meunier – 32 %, o kitos
vynuogės tesudaro vos 0,03 %).


Degustuosime 6 šampanus:

Besserat de Bellefon BRUT Blanc de Blancs GRAND CRU


Vynuogės: 100% Chardonnay (iš 5-ių Grand Cru kaimelių: Avize, Chouilly,
Cramant, Le Mesnil sur Oger, Oger). Pirminė vyno fermentacija vyksta
tik plieninėse talpose, neatliekant malolaktinės fermentacijos. Antrinė
fermentacija butelyje ant mielių ne mažiau kaip 2-3 metai (disg. 2016
gruodis). Cukrus: 7-8 gr/L.
Gamintojas: šampano namai

Bonnaire Brut Blanc de Blancs Millesime 2006* Grand Cru


Vynuogės: 100% Chardonnay (iš Grand Cru kaimelyje Cramant, esančių
nuosavų vynuogynų 22 ha). Pirminė vyno fermentacija atliekama dalinai
plieninėse talpose ir dalinai ąžuolo statinėse. Antrinė fermentacija
butelyje ant mielių 6 metai. Cukrus: 7 gr/L.
Gamintojas: vynuogių augintojas

Delamotte Brut Blanc de Blanc


Vynuogės: 100% Chardonnay (iš Grand Cru kaimelių: Le Mesnil sur Oger,
Oger, Avize, Cramant ir kt. kaimelių). Pirminė vyno fermentacija vyksta
tik plieninėse talpose. Naudojama tik apie 10 % rezervinių vynų. Antrinė
fermentacija butelyje ant mielių nuo 2 iki 6 metų. Cukrus: 7-8 gr/L.
Gamintojas: šampano namai

Larmandier-Bernier Extra Brut Latitude Blanc de Blancs Premier Cru


Vynuogės: 100% Chardonnay (iš Premier Cru kaimelio Vertus, esančių
nuosavų vynuogynų viso 10,5 ha). Naudojamos natūralios mielės, o
malolaktinė fermentacija atliekama ąžuolo statinėse bei didesnėse
talpose ir plieninėse talpose. Antrinė fermentacija butelyje ant mielių
nemažiau kaip 2 metai. Baze: 2013 (2/3) ir rezerviniai vynai (viso 1/3)
is 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005 ir 2004. Cukrus: 4
gr/L.
Gamintojas: vynuogių augintojas/biodinaminis ūkis

LENOBLE Brut Blanc de Blancs Grand Cru


Vynuogės: 100% Chardonnay (iš Grand Cru kaimelio Chouilly, nuosavybėje
esantys vynuogynai 10 ha). 35 % rezerviniai vynai, 22 % vyno
fermentacija atliekama ąžuolo statinėse. Fermentacija butelyje ant
mielių apie 3 metai. Cukrus: 5 gr/L.
Gamintojas: šampano namai

Ruffin Brut Cuvee Nobilis 2006* Grand Cru


Vynuogės: 100% Chardonnay (perkamos iš Grand Cru kaimelio Cramant).
Pirminė vyno fermentacija tik plieninėse talpose. Antrinė fermentacija
butelyje ant mielių 4 metai. Cukrus: 6 gr/L.
Gamintojas: šampano namai

*2006 metų derlius vertinamas: 4 lygis iš 5 galimų.

*** Šampanėje yra išskiriami 4 vynuogių auginimo subregionai: Cote de
Blancs; Montagne de Reims; Vallee de La Marne; Cote de Bar.
Degustaciją veda gėrimų ekspertas Juozas Kabašinskas

Degustacijoje vietų kiekis ribotas, todėl būtina išankstinė rezervacija.
el.paštu: info@cognac.lt
tel. 8 633 33285

23
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.