Visos dienos

BLUES BY FIVE: Viktorija Gečytė Quintet (Prancūzija)

Viktorija GEČYTĖ / vokalas (Lietuva, Prancūzija)
Laurent MAUR / lūpinė armonikėlė(Prancūzija)
Yoan FERNANDEZ / gitara (Prancūzija)
Peter GIRON / kontrabosas (JAV, Prancūzija)
Mourad BENHAMMOU / būgnai (Prancūzija)

Praėjusiame amžiuje bliuzas tapo rokenrolo „tėvu“ ir turėjo įtakos kitų žanrų, tokių kaip rokas ir kantri, soul ir džiazas, išpopuliarėjimui. Nuo nepažaboto džiaugsmo iki gilaus liūdesio, nė viena kita muzikos forma neperteikia nuoširdesnės emocijos nei bliuzas. Niūniuodami bliuzą kiekviename žingsnyje, Viktorija Gečytė bei jos tarptautinis kvintetas pasidalins su jumis autentiškomis bliuzo interpretacijomis, nuo Bessie Smith iki Thelonious Monk, bei originaliomis kompozicijomis.

Viktorija Gečytė muzikoje „nardo“ nuo pat vaikystės. Publikai pirmą kartą savo gimtojoje Lietuvoje pasirodė būdama penkerių ir nuo to laiko daugelį metų reguliariai dalyvaudavo televizijos laidose. Pabaigusi Jungtinėse Valstijose esantį Lafayette koledžą, ji apsistojo Paryžiuje, kur toliau koncertuoja vietiniuose klubuose ir festivaliuose. Nuo 2008 m., ji gastroliuoja po JAV ir Europą su žymiu amerikiečiu kontrabosininku Gene Perla, dirbusiu kartu tokiomis džiazo legendomis kaip Elvin Jones, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Nina Simone ir daugeliu kitų. Būdama elegantiška ir rafinuota ne pagal savo amžių, Viktorija lyginama su didžiosiomis muzikos žvaigždėmis. „Aukštas lygis“, – sako Edinburgo džiazo ir bliuzo festivalio organizatoriai.

Gimęs Paryžiuje, lūpinės armonikėlės meistras Laurent Maur dar būdamas paauglys pradėjo savo muzikinę karjerą bliuzo ir roko grupėse. Vėliau pasukęs į džiazą, ir paskatintas Toots Thielemans, jis netrukus pristatė savo pirmąjį įrašą. Besimokydamas garsaus prancūzų smuikininko Didier Lockwood džiazo mokykloje, jis prisijungė prie venesueliečio perkusijos meistro Orlando Poleo grupės. Kartu jie apkeliavo Europą ir Lotynų Ameriką. Vėliau Laurent persikėlė į Aziją, kur šešis metus gastroliavo Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Taivane. Jis ne tik puikus solistas ir kompozitorius, bet ir tarptautinių lūpinės armonikėlės konkursų nugalėtojas Vokietijoje ir Lenkijoje.

Yoan Fernandez savo pirmąją gitarą į rankas paėmė būdamas septynerių. Klasikinę ir flamenko muziką studijuoti jis pradėjo Béziers-Mediterranean konservatorijoje ir netrukus susidomėjo elektrinėmis gitaromis. Anksčiau buvęs bosisto Peter Giron mokinys, šiandien Yoan pats yra mokytojas bei neįtikėtinai kūrybingas ir įvairiapusis muzikantas. Jis yra grojęs kartu su prancūzų ir tarptautinėms įvairių žanrų grupėmis – džiazą, bliuzą, lotynų muziką bei prancūzų šansonus. 2012 m., Yoan atstovavo džiazo kolektyvą iš Pietų Prancūzijos kelionėje į Niujorką, kur dalyvavo meistriškumo dirbtuvėse su Steve Coleman ir Dave Liebman bei grojo kartu su Ari Horeng.

Kilęs iš Niujorko, kontrabosininkas Peter Giron kaip profesionalus muzikantas pradėjo groti būdamas 16-os. 1970-aisiais, jis grojo Brodvėjaus miuzikluose. Vėliau įvairiose bliuzo, „motown“, džiazo ir lotynų muzikos grupėse Niujorke ir visoje Amerikoje su tokiais muzikantais kaip Charles Earland ir John Purcell. Nuo 1989 m. iki 1994 m. jis buvo „American Blues Hall of Fame“ gitaristo Luther Allison bosistas, su juo dalyvavo daugelyje festivalių ir pasaulinių turų, bendradarbiavo įrašant du Allison albumus. Nuo 1994 m., Peter akompanuoja įvairiems atlikėjams Prancūzijos ir tarptautiniuose festivaliuose, įskaitant Kurt Elling, Rick Margitza, Steve Turre ir Ernie Watts. Jis yra ir vienas iš steigėjų ir direktorių “International Music Educators of Paris (IMEP)” mokykloje, kuri bendradarbiauja su Berklio muzikos koledžu Niujorke.

Būgnininkas Mourad Benhammou pradėjo dirbti Paryžiaus klubuose būdamas 23-ejų. Ten laikui bėgant tobulino savo muzikinius įgūdžius su žymiausiais muzikantais, tokiais kaip stepo šokėjas Jimmy Slide ar būgnininkas Sunny Murray. Po kiek laiko, įkvėptas „Sun Ra“ muzikos, jis įkūrė savo pirmąją grupę „The Interplanetary Music Orchestra“, nonetą su amerikiečių saksofonininku Steve Potts bei prancūzų trimitininku Alex Tassel. Nuo 1996 m., Mourad koncertuoja prestižiškiausiose salėse ir festivaliuose su įvairių šalių muzikantais, tokiais kaip Bobby Few, Cedar Walton ir David Murray. Mourad taip pat ir džiazo eruditas bei kolekcionierius. Sužavėtas džiazo istorijos, 2004 m., jis nuvyko pasisemti patirties pas žymius Niujorko būgnininkus. Vienas iš jų, Walter Perkins (Charles Mingus būgnininkas žymiajame įraše „Mingus Mingus Mingus Mingus Mingus”), tapo jo mentorium. Ši patirtis įkvėpė Mourad įkurti naują grupę, „Jazzworkers“, su kuria jis išleido du albumus.

Bilietus galima įsigyti Tiketa sistemoje ir viloje "Ramybė" (Vytauto g. 54).

Bilietai rezervuojami tel.: 864846042 arba e-paštu info@klubasramybe.lt

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.