Visos dienos

PROFESINIO MOKYMO MUGĖ 2018

Jau visai netrukus, sausio 17 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvers pirmoji „Profesinio mokymo mugė 2018“, kuri šiemet vyks kartu su tradicine „Aukštųjų mokyklų muge“, kur jaunimas susipažins su naujomis galimybėmis.
Kiekvienas norintis galės išsiaiškinti kokia profesija šiandien yra paklausiausia, o kurioje srityje specialistų trūksta labiausiai, rasti bendraminčių ir padrąsinimą eiti pirmyn.

Neretai girdima, kad geriausius universitetus baigę studentai lieka be gerai apmokamo darbo, nes tam tikrų sričių darbdaviai reikalauja būtent praktinių, o ne teorinių žinių. Profesinės mokyklos, šiuo atžvilgiu, yra bene tinkamiausias būdas įgyti amatą ar išmokti dirbti toje srityje, kur greitas žinių pritaikymas yra pageidaujamas labiau, nei perskaitytų knygų ar įstatymų kiekis. Juo labiau, kad įvairių įmonių savininkai vis garsiau kalba apie tai, kad neturi ką samdyti, nes paprasčiausiai nėra kas dirbtų.

„Profesinio mokymo mugėje“ dalyvaus gausus būrys įstaigų, pasiruošusių priimti moksleivius ir papasakoti apie jiems aktualiausius dalykus. Viena iš jų – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, kuriam vieninteliam Lietuvoje suteiktas kvalifikuotos – „International Education Society (IES)“ – mokymo įstaigos ženklas. Centre vykdomos mokymo programos yra patvirtintos Tarptautinės Švietimo Asociacijos diplomais, absolventai gali sėkmingai integruotis ne tik į Europos šalių, bet ir JAV, Kanados, Australijos bei Azijos darbo rinkas. Siūlomos populiariausios specialybės grožio, verslo ir socialinės gerovės srityse. Centre besimokantys mokiniai praktinius įgūdžius nuolat tobulina moderniose praktinio mokymo bazėse.

Mugėje bus galima sutikti ir Kauno technikos profesinio mokymo centro atstovus, padėsiančius apsispręsti jaunuoliams, ypač tiems, kuriuos domina automobilių mechanikos, statybos, logistikos, apdailos ir panašios sritys. Kauno TPMC parūpina mokymus realioje darbo aplinkoje, sudaro palankias sąlygas atlikti praktiką ES šalyse.

Lankytojai galės susipažinti su Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro komanda, kuri didžiuojasi ypač aukštais absolventų įsidarbinimo rodikliais. Kiekvienais metais didžioji dalis baigusiųjų gauna darbo vietą pagal įgytą specialybę, o įstaiga kasmet suteikia galimybes mokiniams dalyvauti Erasmus+ projektuose.

Tarp „Profesinio mokymo mugės“ dalyvių jaunimas galės išvysti ir Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklą, kuri siūlo ne tik plataus spektro specialybes nuo floristo iki nekilnojamo turto organizatoriaus, bet ir suteikia nemokamą mokslą bei stipendijas.

Vilkijos Žemės ūkio mokykla kvies lankytojus pabendrauti, bus pasiruošę
pristatyti profesijas ne tik žemės ūkio srityje, bet ir naujas – slaugos ir automobilių sferose, supažindins su stažavimosi svetur perspektyvomis.

Profesinis mokymas siejamas ne tik su jaunais moksleiviais, bet ir su vyresniais, studentais, kurie norėtų išbandyti save kitose srityse ar įgyti naujų įgūdžių. Galbūt kažkas baigė ekonomikos studijas, bet dabar labai nori išmokti siūti arba tapti geriausiu šalyje virtuvės šefu, gal kas turi medicinos diplomą, bet visada norėjo būti kosmetologu.

Besidomintys profesinio mokymo įstaigose vykdomomis programomis mugėje sužinos priėmimo į profesines mokyklas sąlygas, tęstinio profesinio mokymo kursus, karjeros galimybes. Planuojantiems dalyvauti šių metų priėmime į profesines mokymo įstaigas bus suteikta informacija, kokia priėmimo tvarka bus šiemet, kaip naudotis LAMA BPO informacine sistema (nes priėmimas į pirminio mokymo ir formaliojo tęstinio mokymo programas vyks tik centralizuotai) ir teisingai užpildyti prašymą.

Visi susidomėję savo ateitimi bus laukiami Kauno „Žalgirio“ arenoje, „Profesinio mokymo mugėje“.




28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.