Visos dienos

Koncertas „Kvietimas kelionei“

Atlikėjai: VAIDAS VYŠNIAUSKAS (KRISTIAN BENEDIKT) (tenoras),
PETRAS GENIUŠAS (fortepijonas)

Programoje prancūzų, italų bei lietuvių kompozitorių: G. Bizet, J. Massenet, H. Duparc, S.Šimkaus, A. Kačanausko, V. Kairiūkščio, P. Tosti, S. Gastaldoni, E. di Capua ir kt. vokalinės-fortepijoninės ir kamerinės muzikos kūriniai

_________________

Keliauti nuostabiausiais vokalinės-fortepijoninės muzikos takais klausytojus kviečia du išskirtiniu talentu žibantys atlikėjai, savo srityje pasiekę neregėtas karjeros aukštumas. Jų parengta programa atskleis subtiliausius dainos žanro puslapius nuo lyriško lietuviško romanso iki aistromis žėrinčių itališkų melodijų.
Vaidas Vyšniauskas, užsienyje žinomas Kristian Benedikt vardu – tarptautinį pripažinimą turintis tenoras. Dar studijų metais solistas debiutavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, o 2006 m. – Estijos nacionalinėje operoje. Nuo tada šis dainininkas neatsiejamas nuo Lietuvos ir Estijos kultūrinio gyvenimo. 2008 m. jis puikiai pasirodė televizijos projekte „Triumfo arka“, pelnydamas televizijos žiūrovų simpatijas bei deramai užsitarnaudamas populiarumą Lietuvoje. Šiuo metu solisto kūrybiniai keliai driekiasi per garsiausias pasaulio operos teatrų scenas, kur jo atliekamos dramatinio tenoro partijos sulaukia publikos simpatijų ir išskirtinio kritikos dėmesio: „Ir, žinoma, poveikį sustiprina tokio tenoro, kaip Kristian Benedikt (Otelas), balsas, emocionaliai nuspalvinto ir gilaus skambesio, suteikiantis temperamento ir sielos garantiją“.
Tarp Lietuvos atlikėjų pianistas Petras Geniušas išsiskiria interesų įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai parengęs gausų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, jis rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais, dirigentais. Tačiau klasikinio pianisto amplua P. Geniušui per maža: neretai jį galima pamatyti scenoje akompanuojantį dramos spektakliams, baletui ar net kabaretui, dalyvaujantį džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose. Įgimtas žinių troškimas skatina jį neapsiriboti klasikinio pianisto patirtimi ir veikla, nuolat plėsti savo muzikinį akiratį. Visi šie interesai savo ruožtu praturtina atlikėjo klasikinio muzikavimo praktiką. Šalia išlavinto muzikinio skonio, technikos ir jautrumo garsui, tai, matyt, yra viena vertingiausių šio pianisto savybių. Už plačią koncertinę ir kūrybinę veiklą P. Geniušas buvo įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija bei Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos (WIPO) premija.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.