Visos dienos

Tarptautinių muzikos apdovanojimų „BelBrand Award“ laureatų koncertas Kaune

Tarptautiniai muzikos apdovanojimai „BelBrand Award“ buvo įsteigti 2014 m. Jų įsteigimą iniciavo to paties pavadinimo asociacija, kurios globėja yra „Eurazijos ekonomikos komisija“. Pagrindinis jos tiklas buvo – pritraukti kuo platesnį jaunųjų muzikantų būrį ir suteikti jiems visą reikiamą bazę bei sudaryti tinkamas sąlygas vokalistų ir instrumentalistų iš įvairių šalių kūrybai bei pasirodymams.

Pagrindinė asociacijos užduotis yra pritraukti kultūros ir meno kūrėjų bei rėmėjų dėmesį tam, kad būtų skatinamas jaunųjų atlikėjų kūrybiškumumas, didinamas profesionalių pedagogų būrys, kuris padėtų formuoti jaunųjų muzikų meistriškumą bei stiprinamas muzikinio ugdymo įstaigų tarptautinis bendradarbiavimas.

„BelBrand“ didelį dėmesį skiria įvairių šalių kultūrinių tradicijų išsaugojimui ir tęstinumui, stiprina tarptautinį bendradarbiavimą. Organizuojami renginiai leidžia atpažinti talentingus atlikėjus, sukurti gerą pagrindą jų profesiniam tobulėjimui bei išlaikyti lengvą ir kūrybišką atmosferą apdovanojimų metu. Taip pat prisideda prie visuomenės muzikinio skonio formavimo.

Kauno miesto simfoninis orkestras džiaugiasi turėdamas progą prisidėti prie šių tikslų. Ir gruodžio 15 d., penktadienį, 18 val. visus kviečia į koncertą, kuriame pristatys „BelBrand Award“ laureatus. Koncerto solistai – sopranas iš Kazachstano Klaudia Potemkina ir fleististė iš Baltarusijos Polina Popova. KMSO ir solistams diriguos „BelBrand“ konkurso žiūri komisijos pirmininkas prof. Vyacheslavas Bortnovskis.

Klaudia Potemkina baigė Kazachstano valstybinę kolegiją, vėliau tęsė studijas Kazachstano valstybinėje konservatorijoje, operinio dainavimo kurse. Ne kartą solistė tapo tarptautinių konkursų laureate. Klaudia pagrindinius vaidmenis sukūrė P. Čaikovskio, Dž. Pučinio, V. A. Mocarto, Dž. Verdžio ir F. Leháro operų pastatymuose. Dažnai pasirodo Kazachstano ir Baltarusijos nacionalinėms šventėms paminėti skirtuose svarbiuose renginiuose tokiuose kaip, Kazachstano Respublikos prezidento inauguracija. Taip pat mielai dalyvauja įvairiuose labdaros renginiuose. K. Potemkina 2014 m. surengė ir du solo koncertus – Austrijos sostinėje Vienoje ir Zalcburge. Nuo 2017 m. ji yra Baltarusijos Respublikos nacionalinio akademinio didžiojo operos ir baleto teatro solistė.

Pianistas Alexander Danilovas baigė Baltarusijos valstybinę muzikos akademiją, fotepijono specialybę. Jis yra V Tarptautinio instrumentalistų konkurso Grand Prix savininkas. 2015 m. vykusiame XI Tarptautiniame M. K. Oginskio kamerinių ansamblių konkurse jam buvo įteiktas 2-osios vietos diplomas, V – jame Tarptautiniame pianistų konkurse, kuris vyko 2014 m. Baltarusijoje, solistas taip pat pelnė 2 – osios vietos laimėjimą. 2016 m. A. Danilovas buvo apdovanotas už svarbų indėlį plėtojant Baltarusijos ir Suomijos santykius kultūros srityje. Kaip telintingojo jaunimo atstovui jam taip pat suteikta Baltarusijos Respublikos Prezidento stipendija. Nuo 2017 m. jis yra Baltarusijos Respublikos Prezidento orkestro atlikėjas. Alexander Danilov kaip solistas pasirodo Baltarusijoje, Rusijoje, Suomijoje, Kinijoje, Serbijoje, Kirgizijoje, Kazachstane, Belgijoje.

Per daugiau nei keturis dešimtmečius maestro Vyacheslavas Bartnovskis dirigavo galybėje koncertų, dirbo su dešimtimis orkestrų. Ne kartą buvo įvairių labdaros renginių bendraautorius. Taip pat į jo biografiją įrašyti nuveikti darbai kartu su garsiais menininkais ir kūrybinėmis komandomis iš Rusijos, Anglijos, Vokietijos, Olandijos. Visi šie ir daugelis kitų jo darbų yra susiję su mokymu bei jaunosios muzikų kartos ugdymu.

Koncerto dieną solistai ir KMSO diriguojami maetro atliks Dž.. Rossinio operos „Italė Alžyre“ uvertiūrą, F. Chopeno Skerco Nr. 2 b-moll, op. 31, F. Chopeno Skerco Nr. 3 cis-moll, op. 39, Dž.. Enesco Rumuniškąją rapsodiją Nr. 1 A-dur, op. 11, C. Saint-Saenso „Bacchanale“ iš op. „Samsonas ir Dalila“, Dž.. Verdžio – Leonoros kavatina iš op. „Trubadūras“, F. Leháro Džiuditos dainą iš op. „Džiudita“, A. Kačaturiano Siuitą iš baleto „Spartakas“.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.