Visos dienos

Tarptautinis Kauno filmų festivalis Panevėžyje

Šis renginys yra vienas labiausiai vertinamų kino festivalių Lietuvoje ir svarbiausias kino renginys Kaune, kurio filmų programa rodoma ir kituose Lietuvos miestuose. Jis pristato pasaulyje pripažintus filmus, tačiau kartu ieško ir naujų atradimų. Festivalis teikia pirmenybę kūriniams, kuriuose dera meninė kokybė ir ryški socialinė pozicija.

Gruodžio 15 d. 19 val.

RUGPJŪČIO 32-OJI

Un 32 août sur terre

Kanada, drama, 2016, 1:28, N-7

Režisierius: Denis Villeneuve

Vaidina: Pascale Bussières, Alexis Martin, Ivan Smith, Emmanuel Bilodeau

Originalo kalba: prancūzų, anglų

„Rugpjūčio 32-oji” seka Simonos, foto modeliu dirbančios merginos, istoriją: po avarijos greitkelyje ši nutaria susilaukti vaiko su savo buvusiu vaikinu Philippe’u. Anot Simonos, tai vienintelis būdas suteikti jos gyvenimui prasmę. Vienintelė problema – Philippe’as jau vedęs. Dviese jiedu pajuda link dykumos.

Geriausio aktoriaus apdovanojimas Alexis Martin, „Jutra“ apdovanojimai (Kanada). Geriausio prancūziško filmo apdovanojimas, Tarptautinis Namuro frankofoniško filmo festivalis (Belgija).

Gruodžio 16 d. 16 val.

ŠVYTUOKLĖ

Pendular

Brazilija, Argentina, Prancūzija, drama, 2017, 1:45, N-18

Režisierius: Julia Murat

Vaidina: Raquel Karro, Rodrigo Bolzan, Neto Machado, Marcio Vito

Originalo kalba: portugalų

Jauna meninkų pora įsikuria tuščiame lofte ir prie grindų pritvirtina oranžinės spalvos juostą, kuri atskiria dvi erdves: šokių studiją ir skulptūros dirbtuves. Atviro išplanavimo virtuvė ir čiužinys pavirsta į namų erdvę, kurioje pora žaidžia, bendrauja su draugais, linksminasi. Tačiau po viso to jie visada grįžta į savo erdves, ribojamas linijų, taip puoselėdami savo kūrybiškumą bei meninės tapatybės išlaikymą. Režisierė žaismingai vaizduoja poros tarpusavio konkurencijos ir intymumo sąveiką, unikaliai pasakodama apie meilę, meninę kūrybą ir savęs pažinimą.

Gruodžio 16 d. 18 val.

VILTINGIEJI

Aspirantes

Brazilija, drama, 2015, 1:14, N-13

Režisierius: Ives Rosenfeld

Vaidina: Ariclenes Barroso, Sérgio Malheiros, Julia Bernat, Karien Teles

Originalo kalba: portugalų

Pažadais apie šlovę ir turtus jaunimą viliojantis profesionalaus futbolo pasaulis. Nepaisant  ilgametės draugystės, Jaunėlis ir Bento – visiškos priešingybės: kol Bento vaikosi linksmybių ir malonumų, Jaunėlį slegia nesibaigiantys rūpesčiai dėl šeimos ir netikėto draugės nėštumo... Tačiau sėkmė vis šypsosi Bento. Byrant Jaunėlio svajonei tapti futbolo žvaigžde, dviejų vaikinų draugystei iškyla pavojus. „Viltingieji“ - sumaniai sudėliota istorija apie pavydą, neviltį ir svajones su itin netikėta pabaiga.

Kritikus ir publiką Rio de Žaneiro kino festivalyje sužavėjęs filmas laimėjo geriausio režisieriaus, aktoriaus ir antrojo plano aktorės apdovanojimus.

Gruodžio 17 d. 16 val.

DREIFAS

Drift

Vokietija, drama, 2017, 1:37, N-7

Režisierius: Helena Wittmann

Vaidina: Theresa George, Josefina Gill

Originalo kalba: vokiečių

„Dreifas“ – tai ne tik filmas, bet ir jutiminė patirtis tiek akustine, tiek vizualine prasme: meistriški, žadą atimantys pačios Wittman nufilmuoti vaizdai žiūrovus panardina į Atlanto vandenyno bangavimą. Kartu tai – jautri istoriją apie žmogiškąjį ryšį ir santykių kaitą. Moterims vėl susitikus, viena jų gali paklausti kitos: „ar tu pasikeitei?“.

Gruodžio 17 d. 18 val.

LABAI ROMANTIŠKA

Muito Romântico

Brazilija, Vokietija, drama, 2016, 1:12, N-13

Režisierius: Melissa Dullius, Gustavo Jahn

Vaidina: Melissa Dulius, Gustavo Jahn, Gustavo Beck, Kana Chiaki

Originalo kalba: portugalų, vokiečių

Labai romantiška“ prasideda krovininiame laive, plaukiančiame per Atlanto vandenyną. Jis atplukdo Melissą ir Gustavą į Berlyną. Pora randa namus ir paverčia juos savo visatos centru. Laikui bėgant jų gyvenimas susijungia su kinu, jų kambariui virstant į kintančią studiją, kurioje lankosi draugai, vaidinantys skirtingas roles. Šiame chaose Melissa ir Gustavas pamiršta savo kelią ir trapiai jų harmonijai iškyla pavojus. Vieną dieną jų kambaryje atsiranda kosminis portalas, atskleidžiantis ryšį tarp praeities, dabarties ir ateities. Tai žaisminga patirčių, prisiminimų ir fantazijos dėlionė, kviečianti žiūrovus į kelionę virš laiko ir erdvės ribų.

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.