Visos dienos

Miniatiūrų taku

Šių metų Gruodžio 30 d.,19h Klaipėdos Prano Domšaičio galerijoje bei
Gruodžio 31 d., 16h Palangos Gintaro muziejuje miniatiūrų takais klausytojus ves jauni, talentingi muzikantai.

Keliaujant girdėsite kūrinius, kurie skambėdavo muzikuojančių žmonių namuose, tokius kaip Šopeno antrasis noktiurnas ar Listo Mazeppa.

Muzikantai paruošė labai įdomią programą. Išgirsite solo smuiką, violončelę, fortepijoną, taip pat atlikėjai gros ir kartu.


Atlikėjai:

 

ÁNGELES SALAS SALAS (smuikas, Ispanija)

AUGUSTAS GOCENTAS (violončelė)

PAULIUS ANDERSON (fortepijonas)

Programa:

F. Liszt Mazeppa
C. Schumann Trys romansai, Op. 22
M. de Falla - Jota iš septynių populiarių dainų ciklo

Chopin Noktiurnas No. 2, Op. 9
A. Rubinstein Romancas No. 1, Op. 44
D. Popper Serenadas Moszkowski Gitara
P. Tchaikovsky Metų laikai, Spalis Shostakovich Penki kūriniai dviem smuikams ir fortepijonui

Koncerto trukmė- 1h.


Augustas Gocentas - Lietuvos violončelininkas, gimęs muzikantų šeimoje Vilniuje. Mokytis griežti violončele pradėjo M. K. Čiurlionio mokykloje Ramutės Kalnėnaitės klasėje. Tuo pačiu vienuolika metų mokėsi groti pianinu. 2019 m. violončelininkas įgijo bakalauro laipsnį Sibelijaus akademijoje ir toliau tęsia magistro studijas prof. Martti Rousi klasėje. Taip pat 2019/ 2020 mokslo metais atliko mainų programą prof. Reinhard Latzko klasėje, Vienos muzikos ir menų akademijoje, Austrija.

Augustas yra European Union Youth Orchestra (EUYO) narys, grojo su kameriniu orkestru „Kremerata Baltica“, Baltic Sea Philharmonic orkestru ir jungtiniu Sibelijaus bei Juilliardo mokyklų simfoniniu orkestru. Muzikantas lyderiavo violončelių grupei Sibelijaus akademijos simfoniniame orkestre ir „Mikroorkestra“.

Kaip solistas jis koncertavo su Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei šv. Kristoforo kameriniu orkestru. Nuo 2017 m. Augustas grojo J. Haydn C -dur violončelės koncertą su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, E. Lalo violončelės koncertą su Rumunijos jaunimo orkestru ir E. Elgaro violončelės koncertą su European Union Youth Orchestra 2021 m.


 
Nuo studijų pradžios Suomijoje, Augustas buvo pakviestas į daugybę festivalių, tokių kaip Encuentro de Santander (Ispanija), „European Music Trails“ (Vokietija, Lietuva), Moritzburgo festivalis, „Super cello“ festivalis (Pekinas), „Cello Festival“ (Čingdao), EUYO 2021 vasaros projektas. Taip pat violončelininkas aktyviai dalyvauja konkursuose. Tarp paskutinių laimėjimų-  pirma vieta bei specialus prizas už privalomo kūrinio interpretaciją A. Dambrovskio devintajame konkurse, Latvijoje bei trečia vieta K. Davydovo dešimtajame konkurse, Latvijoje.

Violončelininkas tobulinosi meistriškumo kursuose pas D. Geringas, F. Helmerson, E. Bronzi, Li- Wei Qin, O. Karlsson, J. Vogler, V. Sondeckis, M. Leskovar, Wen-Sinn Yang, A. Brantelid, E. Testelec.

Augustas metus buvo remiamas M. Rostropovičiaus fondo bei taip pat globojamas S. Karoso fondo. Šiuo metu jis groja violončele Blanchard, kuri iki 2022 metų yra suteikta Sibelijaus Akademijos.

Augustas stengiasi dalyvauti kiekviename festivalyje, projekte, konkurse ar organizuoti koncertus. Iki šiol violončelininkas surengė dvidešimt tris rečitalius su dešimčia skirtingų programų.





Ángelesas Salas Salas gimė mažame kaimelyje Andalūzijoje, Ispanijoje, 1995 m. sausio 16 d.

Jos aistra smuikui užsimezgė išgirdus miesto orkestrą koncertuojantį bažnyčioje. Visi garsai, vibruojantys aplinkui, patraukė mergaitės dėmesį ir ypatingai sudomino smuikas bei ryškūs jo tonai. Iš karto po to Angeles pradėjo griežti žaisliniu smuiku ir po metų jau dalyvavo muzikos mokyklos orkestro projektuose. Ten ji susipažino su pirmąją smuiko mokytoja Anca Bitan. Ji buvo labai griežta, reikli bet taip pat ir rūpestinga rumunų kilmės mokytoja, išmokinusi jaunąją smuikininkę visų instrumento pagrindų. Baigusi mokyklą Angeles persikėlė į Madridą studijuoti Sergėjaus Teslia klasėje. Naujasis smuiko mokytojas buvo dar griežtesnis bei reiklesnis, dėl ko

jaunoji studentė pradėjo maištauti, bet tuo pačiu tapo dar labiau atsidavusi smuikui. Siekdama plėsti savo akiratį ir Sergėjaus Teslia paskatinta, Ángeles persikėlė į Suomiją ir dabar studijuoja Sibelijaus akademijoje, Mari Tampere-Bezrodny klasėje.

Panelė Salas-Salas koncertuoja su aukščiausio lygio jaunimo orkestrais Europoje: Ispanijos nacionalinio jaunimo orkestru, Europos Sąjungos jaunimo orkestru, Gustavo Malerio jaunimo orkestru. Taip pat ji dirbo Suomijos nacionaliniame operos orkestre ir Aleksandro teatro orkestre. Šiuo metu Angeles atlieka praktiką Roterdamo filharmonijos akademijoje, kur taip pat groja kamerinę muziką kartu su orkestro muzikantais.

 

Paulius Andersson -Lietuvos ir Danijos koncertuojantis pianistas, laimėjęs per 16 tarptautinių konkursų visoje Europoje. Naujausias Pauliaus pasiekimas -2-oji premija prestižiniame S. Rachmaninovo pianistų konkurse Maskvoje 2020 m. Jo N. Medtnerio sonatos „Nakties vėjas“  ir J.S. Bacho-Busoni „Chaconne“ įrašai buvo transliuojami per Olandijos radijo kanalą „Conzertzender’'. Išgirdęs jo Medtnerio sonatos „Nakties vėjas“ atlikimą, garsus australų pianistas Geoffrey Douglasas Madge'as negailėjo pagyrimų Pauliui už neįtikėtiną kūrinio laiko ir architektūros pojūtį:

„Aš nedvejodamas sakau, kad tai geriausias mano kada nors girdėtas atlikimas“ (Geoffrey Douglas Madge, 2021 m. sausio mėn.).

„Paulius Andersson yra ypatingai talentingas pianistas. Be didžiulio virtuoziškumo, muzikos ir stiliaus pojūčio, Paulius pasižymi ryškia menine asmenybe ir stipria scenine įtaiga, kuri pavergia publiką“ (Eugen Indjic).

Po ypatingai sėkmingo koncerto Olandijoje 2021 m. liepos mėn. Paulius gavo kvietimą surengti koncertą Olandijos Karališkajai porai.

2021 m. Jis įrašė 3-iąjį N. Medtnerio fortepijoninį koncertą su Lietuvos nacionalinės filharmonijos orkestru. 2019 m. Köln Funkhaus / WDR Sendesaal Paulius atliko kamerinę L.van Beethoveno muziką. Koncertas buvo transliuojamas per Vokietijos radijo kanalą WDR. 2017 m. Jis išleido savo pirmąjį kompaktinių diskų įrašą, kuriame skamba L.van Beethoven, F.Chopin, F.Schubert, J.Vitols, M.Ravel kūriniai. Jis koncertuoja prestižiškiausiuose Lietuvos, Vokietijos, Danijos, Prancūzijos, Ispanijos, Lenkijos, Suomijos koncertų salėse, dažnai kviečiamas dalyvauti pripažintuose tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, Suomijoje, Danijoje, Švedijoje, Estijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje (Fortepijono festivalis „Gradus“, Pažaislio, Bistrampolio, Kristupo , M. K Čiurlionio muzikos festivaliai). Atstovavo Lietuvai Japonijoje –dalyvavo pasaulinės parodos EXPO 2005 metu vykusiuose koncertuose. 2012 m. Paulius surengė debiutinį rečitalį Vašingtone, JAV.

Pianistą muzika supo nuo pat pirmos gimimo dienos - jo šeima- kelios dinastijos žymių muzikų  (mama Aleksandra Žvirblytė ir močiutė Veronika Vitaitė- žinomos pianistės, profesorės, senelis -pasižymėjęs dirigentas Vytautas Žvirblis). Būdamas 5 metų Paulius pradėjo groti fortepijonu ir būgnais, o būdamas 7 metų įstojo į Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų gimnaziją (E.Miklaševskaja, prof. A.Žvirblytė). 2018 m. Paulius baigė bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. Z. Ibelhauptas). 2021 m. birželio mėn. Paulius su pagyrimu baigė studijas ir įgijo scenos meno magistro laipsnį Diuseldorfo Roberto Schumanno Hochschule (prof. Paolo Giacometti). 2021 m. Paulius įstojo į prestižinės aukštosios Miami Frost muzikos mokyklos (Frost school of music Miami university, JAV) atlikimo meno aspirantūrą. Šioje aukštojoje mokykloje Paulius studijuoja pas pasaulinio garso pianistą - F. Chopino ir P. Čaikovskio konkursų laureatą Keviną Kennerį.

Taip pat Paulius čia dirba kaip asistentas.

Koncertuoti Paulius pradėjo būdamas vos penkerių, per visus šiuos metus surengė koncertus beveik visoje Europoje, Japonijoje, Indonezijoje ir JAV. Būdamas 11 metų jis debiutavo su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, vadovaujamu D.Katkus, atlikdamas W.A.Mozarto koncertą fortepijonui ir orkestrui D-dur.

25
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.