Visos dienos

Natų rinkimo programos Sibelius teorija ir praktika

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Karjeros ir kompetencijų centras kviečia į kvalifikacijos tobulinimo seminarą „Natų rinkimo programos SIBELIUS teorija ir praktika“, doc. dr. Mārtiņš Viļums.

Registracija vyksta iki 2018 m. kovo 21 d.
REGISTRACIJOS NUORODA:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemascdwivKMa2RH8Sy0kkOiWVeo6TNBomvFeGeyPy355KFaA/viewform

Seminaro dalyviams bus išduodami akredituoto Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Karjeros ir kompetencijų centro PAŽYMĖJIMAI (akreditavimo pažymėjimas Nr. KT3-2).

Data: 2018 m. kovo 23 ir 30 d.
Laikas: 8.30–13.00 val.
Vieta: Lietuvos muzikos ir teatro akademija, I Centriniai rūmai (Gedimino pr. 42, Vilnius), Muzikos inovacijų studijų centras.
Kaina: 51 Eur (18 akad. val.).

Išplėstinės 18 akad. val. kvalifikacijos tobulinimo programos struktūrą sudaro:

I dalis – 2018 m. kovo 23 d. (6 akad. val.).
II dalis – namų užduotis (atliekama savarankiškai, 6 akad. val.).
III dalis – 2018 m. kovo 30 d., praktinis seminaras, namų užduoties analizė (6 akad. val.).

Šiandieniniam mokiniui autoritetu dažnai būna tas pedagogas, kuris gerai įvaldęs kompiuterinę techniką. Tad kviečiame visus muzikos pedagogus pasinaudoti šiuo, kompiuterinio raštingumo seminaru ir atvykti 2018 m. kovo 23 d. į įvadinį kursą darbui su notografijos programa Sibelius (7–8 versijomis). Po seminaro gausite praktinę užduotį, kurioje galėsite panaudoti seminaro metu įgytas žinias, o antro susitikimo metu, kovo 30 d., galėsite pagilinti žinias ir peržengti aukštesnį programos Sibelius panaudojimo lygį.

Seminarų ciklas, skirtas teorinėms ir praktinėms kompiuterinės programos Sibelius studijoms ir šios programos pritaikymui muzikos pamokose. Šiandien kompiuterinės technologijos gali itin palengvinti ir praturtinti muzikos mokytojo darbą, todėl labai svarbu, kad mokytojas gebėtų jomis naudotis. Programa Sibelius, šiuo metu ypač paplitusi ir plačiai naudojama daugelio šalių mokymo įstaigose bei leidyklose, turėtų būti labai naudinga ir muzikos mokytojams, muzikos grupių vadovams, muzikantams, studentams ir kt. Kurse išdėstomi programos Sibelius pagrindai, kurie leis studijuojantiesiems įvaldyti šią programą ir pritaikyti savo darbe. Kompiuterinių technologijų studijavimas padės mokytojams tobulinti savo kvalifikaciją, o jų pritaikymas darbe suteiks daug praktinės naudos ir pakels šį darbą į naują lygmenį.

Seminaro dalyviai:

įsisavins teorinį programos Sibelius naudojimo galimybių spektrą bei įmanomus taikymo praktikoje būdus;
supras seminare pateiktos medžiagos panaudojimo strategijas;
mokės naudotis kompiuterinės technikos resursais muzikos pamokose bei paskaitose;
gebės pats kurti įvairias mokymo priemones, pasitelkiant naujausias technologijas;
Labai greitai kintančios kompiuterinės technologijos skatina neapsiriboti vien įgytomis žiniomis, bet nuolat kelti pedagogo kvalifikaciją.

Seminaro metu bus galimybė naudotis stacionariais kompiuteriais su Sibelius 7 ir 8 versijomis, tačiau dalyviai galės naudotis ir savo nešiojamame kompiuteryje instaliuota Sibelius programa.



PROGRAMOS TURINYS:

KOVO 23 D. PIRMOJI SESIJA – 6 akad. val.

Sibelius programos įsisavinimas.

Programa Sibelius yra viena populiariausių ir labiausiai perkamų kompiuterinių notografinių muzikos programų pasaulyje. Ji pasižymi didelių galimybių spektru, o taip pat ir nesudėtinga bei intuityviai lengvai suprantama sąsajos kalba.

Programos Sibelius įsisavinimas turėtų didelės ir teigiamos naudos muziko profesijoje:

leistų tobulinti savo žinias bei įgūdžius darbe su muzikos rašymo programa ir neapsiriboti vien praeityje įgytomis žiniomis, bet skatintų nuolat ir toliau mokytis, nes labai greitai kintančios kompiuterinės technologijos tiesiog verčia tai daryti;
padėtų ugdyti gebėjimus naudotis kompiuterinės technikos resursais atliekant įvairias muzikos rašymo ir taikymo užduotis;
pakeltų profesinius įgūdžius, padėtų geriau pritaikyti įgytas žinias pedagoginei veiklai;
leistų pačiam kurti įvairias mokymosi / mokymo priemones, taikyti įsisavintus įgūdžius vykdant savo profesinę (atlikėjo ir pedagogo) veiklą, remiantis naujausiomis technologijomis.
Gebėjimai naudotis programa Sibelius leistų šią programą taikyti savo poreikiams:

muzikinio teksto įvedimui į kompiuterį, jo klausymui ir spausdinimui;
elementarios muzikos teorijos ir muzikinio rašto įsisavinimui;
solfedžio mokymuisi;
muzikinių diktantų rašymui;
muzikos kūrinių ar jų fragmentų klausymui;
muzikos instrumentų ir tembrų pažinimui;
muzikos įrašų darymui;
kompiuterio, kaip akompanuojančio instrumento panaudojimui;
partitūrų bei partijų ruošimui.
Sibelius programos praktiniai užsiėmimai.

Seminaro metu dalyviai sieks atkurti paruoštą pavyzdį naudojant Sibelius programą. Bus suteikiama visa reikiama informacija ir naudingi patarimai praktiniam darbui su programa, vietoje sprendžiami kilę klausimai, bei neaiškumai.

Pirmosios sesijos pabaigoje bus pateikiamos užduotys savarankiškam darbui ir suteikiama papildoma informacija, padedanti šias užduotis atlikti.

SAVARANKIŠKO DARBO PARENGIMAS – 6 akad. val.

Parengti užduotį mokiniams bei pasirinktą kūrinio fragmentą pasinaudojant Sibelius programą.



KOVO 30 D. ANTROJI SESIJA – 6 akad. val.

Seminaro dalyvių parengtų savarankiškų užduočių pristatymas.
Pastabos ir konsultacija. Muzikos pavyzdžio sukūrimas pasitelkiant įvairesnį notografijos priemonių arsenalą.
Baigiamoji diskusija.


Svarbi informacija apie apmokėjimą

Klausytojams, kuriems už mokymus (seminarus, kursus ir kt. kvalifikacijos tobulinimo(si) renginius) apmokės įstaiga (darbovietė) pavedimu, į renginį būtina atsinešti garantinį raštą, su įstaigos vadovo parašu, kad mokestis bus sumokėtas iki tam tikros datos.
Klausytojų, kurie už mokymus (seminarus, kursus ir kt. kvalifikacijos tobulinimo(si) renginius) moka savo lėšomis, kvitą arba atspausdintą mokėjimo nurodymą už atliktą apmokėjimą prašome pristatyti atvykus į mokymus.
Jei nedalyvaujate renginiuose dėl asmeninių priežasčių – pinigai nebus grąžinami.
Sąskaitos faktūros bus išrašomos pasibaigus seminarui ir išsiunčiamos el. paštu.
Išankstinį apmokėjimą galima daryti tik po to, kai el. paštu gausite informaciją apie apmokėjimą. Informacija apie apmokėjimą nuo kovo 22 d. dienos bus išsiųsta kiekvienam užsiregistravusiam dalyviui registracijos metu nurodytu el. paštu.


BENDRAUKIME

LMTA Karjeros ir kompetencijų centras
Vyresnioji specialistė Ilona Sakalauskienė
Mob. +370 686 72012
Tel. 8 5 26 111 42;
kkcrenginiai@lmta.lt
www.kkc.lmta.lt

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.