Visos dienos

PARODA „40 BŪTIES AKCENTŲ“

Lapkričio 16 d., ketvirtadienį, 14.00 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyriuje (K. Petrausko g. 31) atidaroma Kauno taikomosios dailės mokyklos įkūrimo 40-ies metų sukakčiai paminėti skirta paroda „40 būties akcentų“.

Pasak parodos organizatorių,estetikos žmonės ieško visur, kad ir kaip skirtingai vertintų savo galimybes. „Natūrali gamta, miesto žalieji plotai, kiemo augmenija svarbi kiekvienam iš mūsų. Iš jos semiamės jėgų. Profesionalių menininkų kūriniai skatina mus mąstyti, darytis geresniais žmonėmis. Kasdien arčiausia mūsų yra dizainerių ir dailiųjų dirbinių amatininkų sukurti daiktai. Labai svarbu, kokie jie. Siekiam, ne tik funkcionalumo, bet ir grožio“, – pasakoja Kauno taikomosios dailės mokyklos direktorė Daina Rožnienė.

„Dažnas iš mūsų kažką kuria, bet ne visi išdrįsta tuo pasidalinti su kitais. Aiškiai suprasdami, kad grožio pojūtį reikia lavinti, žmonės ieško bendraminčių ir mokosi. Nuo 1977 metų keturis kartus pakeitusi savo pavadinimą Kauno taikomosios dailės mokykla joje besimokiusiems ir besimokantiems, dirbusiems ir dirbantiems, nėra tiesiog dar viena švietimo institucija. Prieš beveik keturiasdešimt metų įstoti mokytis į šią mokyklą buvo nelengva. Daug jaunų žmonių siekė įvaldyti dailiųjų medžio, metalo, keramikos, tekstilės dirbinių gamybos technologijas. Porceliano formavimo ir dekoravimo, pynimo iš vytelių, žaislų gamybos, apipavidalinimo dekoravimo programos buvo populiarios kelis dešimtmečius. Technologijos vystosi taip sparčiai, kad dabar, jas įvaldžiusieji, gali greitai sukurti akis pamaloninančius objektus. Fotografija, kompiuterinė grafika, vizualinė reklama šių dienų grožio kūrimo priemonės. Mokykloje puoselėjamos tautinės kultūros tradicijos ir kuriama modernios estetikos kultūra“, – teigia Daina Rožnienė.

Pasak parodos kuratorių, džiugu, kad žmonės suprato – mokytis niekada nevėlu. Dabar mokykloje prie vieno darbo stalo pamatysi ne tik pagrindinę ar vidurinę mokyklą baigusį jaunuolį, bet ir patirties įgijusį, aukštuosius mokslus baigusį žmogų. Žinodamas, ko nori, tikrai gausi. Profesijos pedagogai, pasiruošę rasti geriausius būdus išlaisvinti kūrybingumą ir priemones įvaldyti technologijas.  KTDM – atvira kaitai, naujoms iniciatyvoms, dalyvaujama šalies ir tarptautiniuose projektuose, siekiama nuolatinio tobulėjimo. Kurtieji ir neprigirdintys integruojami į ugdymo procesą. KTDM mokiniai - ne vienos olimpiados, konkurso, varžybų laureatai, diplomantai, prizininkai. Baigę mokyklą studijuoja aukštosiose mokyklose arba kuria savo verslus, išvyksta į kitas šalis. KTDM absolventai savo darbais liudija Europai ir pasauliui, kad maža valstybė Lietuva, turinti unikalią, suprantamą moderniam pasauliui, kultūrą, ją puoselėja. 

                5780 mokinių jau baigė mokyklą. Prisimenant juos ir visus tuos, kas juos mokė, surengta paroda „40 būties akcentų“. Senieji, mokyklos muziejuje saugoti darbai ir paskutiniųjų laidų absolventų projektai lapkričio 10-20 d. eksponuojami M. ir K. Petrauskų Lietuvių muzikos muziejuje. Keramika, juvelyrika, tekstilė, interjero lėlės, kompiuterinė grafika – įkvepia naujiems kūrybiniams projektams ir kviečia stebėti, pažinti ir gėrėtis mus supančia aplinka.

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.