Visos dienos

Sporto kino festivalis

Gruodžio 6-9 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyks Sporto kino festivalis – vienintelis toks Lietuvoje. Jo programą sudaro šeši ilgametražiai, penki trumpametražiai filmai ir šiais metais pirmą kartą organizuoto trumpametražių filmų konkurso „Sport Shorts“ filmai. Festivalio organizatoriai žiūrovus į seansus kviečia nemokamai.

Šiais metais Sporto kino festivalio dalyviai pamatys filmus apie sportą, kuris vienija. Pagrindinė festivalio tema – įtrauktis ir įvairovė. Filmais siekiama parodyti sportą kaip priemonę, kuri gali padėti įveikti socialinę, tautinę, rasinę, lytinę ir kitas atskirtis, taip pat gali vienyti ir laužyti stereotipus.

Ilgametražių filmų programą sudaro „Tikra šypsena“ (Ispanija), „Nugalėtojai” (Prancūzija/Ispanija), „Kova už gyvenimą“ (Nyderlandai), „Plaukiojant su vyrais” (Didžioji Britanija), „Sara kovotoja“ (Prancūzija“). Trumpametražių filmų programoje: „Su energija“ (Didžioji Britanija), „Ar tu tinklinis“ (Irakas), „Žaidimas“ (JAV), „Chris Vos nieko nėra neįmanomo“ (Nyderlandai), „Aštresnis kardas“ (JAV), taip pat šeši geriausi šiuo metu vykstančio konkurso „SPORT SHORTS“ darbai.

Sporto kino festivalis vyks kino teatre „Pasaka“ (Vilnius), Kauno kino centre „Romuva“ (Kaunas) ir Klaipėdos kultūros fabrike (Klaipėda). Po filmų žiūrovai laukiami jų aptarime, kūrybinėse dirbtuvėse, diskusijose su olimpiečiais, diplomatais, sporto ekspertais bei kino kūrėjais.

Sporto kino festivalis yra vienintelis kino festivalis Lietuvoje, skirtas sportui. Juo siekiama supažindinti Lietuvos visuomenę su sporto ir aktyvaus gyvenimo būdo teikiamomis naudomis, paskatinti domėtis sporto istorija, olimpinėmis vertybėmis, įvairių šalių kultūromis ir olimpiniu judėjimu.

Šis renginys yra nemokamas ir atviras visiems. Festivalį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir VU Sveikatos ir sporto centras.

Sporto kino festivalio filmai:

„Tikra šypsena“ (angl. „True Smile”) - jaudinanti istorija apie autistą vaikiną, kuris visus gyvenimo sunkumus priima su šypsena. Dokumentinis filmas apie nuostabią vaikino ir jo brolio kelionę dviračiu, įveikiant 800 mylių. Filmas nukelia žiūrovus į Sergio nepasiekiamą pasaulį, kaip dykumą, kur ir vyksta jų nepaprasta kelionė.

Režisierius Juan Rayos, šalis – Ispanija, trukmė - 82 min.

„Nugalėtojai” (angl. „The Finishers”) - praeityje garsaus sportininko Paulo šeimoje gimė fizinę negalią turintis sūnus Julienas, kuris nuolat svajoja apie gyvenimo nuotykį, tačiau sėdint vežimėlyje atrodo, kad jį pasiekti atrodo tiesiog neįmanoma. Įkvėptas savo tėvo praeities pasiekimų Julienas meta jam iššūkį kartu įveikti „Iron Man” triatlono varžybas - būtent tuomet visas pasaulis verčiasi aukštyn kojomis.

Režisierius Nils Tavernier, šalis - Prancūzija/Ispanija, trukmė 86 min.

„Kova už gyvenimą“ (angl. „Fighting for life”) - dokumentinis filmas, kuris suteikia unikalią perspektyvą Pietų Afrikos Respublikos Drakensteino pataisos centrui ir įspūdingam olandų bokso trenerės Sharitos van der Hulsto darbui vykdant reabilitacijos programą kaliniams. Šiame kalėjime moteris veda bokso treniruočių kursus. Juos trenerė organizuoja atrinktiems kaliniams, kurie patys nori tapti bokso treneriais, tokiu būdu suteikdama nepaprastą viltį jiems tapti kitokiais žmonėmis.

Režisieriai Ian Greyvensteyn ir Jamillah van der Hulst, šalis – Nyderlandai, trukmė - 70 min.

„Plaukiojant su vyrais” (angl. „Swimming with men”) - pilnas humoro ir nuotaikingas pasakojamas apie vyrą, kuris kentėdamas nuo vidurinio amžiaus krizės ir ieškodamas, kaip įprasminti savo gyvenimą, atranda save sau ir kitiems itin netikėtoje veikloje – vyrų sinchroniniame plaukime. Tokie pat bendraminčiai mėgėjai kartu įveikia daug barjerų ir padeda vienas kitam realizuoti save.

Režisierius Oliver Parker, šalis - Didžioji Britanija, trukmė - 90 min.

„Kovotoja Sara“ (angl. „Sarah the fighter”) - Prancūzijos ringo karalienės kelias nuo jos pirmojo bokso klubo Aubervilliers ir pirmųjų kovų dar 1996 metais iki olimpinio medalio olimpinėse Rio de Janeiro žaidynėse po dvidešimties įdomių metų.

Režisierius Cédric Balaguier, šalis – Prancūzija, trukmė - 100 min.

„Herojaus žingsniai“ (angl. „Hero Steps”) - už širdies griebianti kolumbietiško gyvenimo drama, kurioje mažas berniukas Eduardo triumfuoja išpildydamas savo svajonę tapti futbolininku, atrodo, visiškai neįmanomų aplinkybių akivaizdoje. Šio berniuko istorija primena kiekvienam, jog jei Eduardo gali siekti ir pasiekti savo svajonių tapti futbolininku, tuomet kiekvienas iš mūsų šioje žemėje tikrai turi vilties.

Režisierius  Henry Rincon, šalis – Kolumbija, trukmė - 97 min.                     

Trumpametražiai festivalio atidarymo filmai

„Su energija” (angl. „The energy within”) - trumpametražis dokumentinis filmas apie kojos netekusią moterį, kuri visuomet svajojo būti garsia atlete. Net ir po įvykusios nelaimės ji randa jėgų ir įkvėpimo toliau siekti savo svajonės padedant ją supantiems žmonėms ir randant įkvėpimą savo širdyje.

Režisierius Samuel de Ceccatty, šalis - Didžioji Britanija, trukmė - 18 min.

„Ar tu - tinklinis” (angl. „Are you volleyball”) - istorija apie prieglobsčio Irake ieškotojus, kurie karo metu praradę ne tik viską, ką turėjo, tačiau ir vidinę ramybę, vis tiek nenustoja ieškoti savo vietos po saule. Galiausiai veikėjai atsiduria pasienio zonoje ir štai čia prasideda jų tikroji kelionė.

Režisieriai Mohammad Bakhshi ir Saeid Ahanj, šalis – Irakas, trukmė - 14 min.

„Žaidimas” (angl. „Game”) - tipinės daug keliaujančios amerikiečių šeimos gyvenimo istorija, kurioje pasakojama, kaip į naują miestą atvykęs vaikas bando įsilieti į nepažįstamų žmonių būrį ir toliau pildyti savo gyvenimo svajonę - žaisti krepšinį.

Režisierius Jeannie Donohoe, šalis - JAV, trukmė - 16 min.

„Aštresnis kardas” (angl. „A sharper sword”) - dokumentinis pasakojimas apie pirmąjį tamsiaodį fechtavimo sporto olimpinį vicečempioną, kuriame savo kelią sėkmės link pasakoja ne tik pats sportininkas, bet ir jo treneris. Tai pasakojimas apie pasiaukojimą pasirinktam keliui, draugystei ir kaip svarbu yra ne tik imti, tačiau ir duoti.

Režisierius Olivier Bernier, šalis – JAV, trukmė - 10 min.

„Chris Vos - nieko nėra neįmanomo” - dokumentinis pasakojimas apie neįgalų olandų paralimpietį snieglentininką ir jo gyvenimo istoriją: jo tėvų išgyvenimus po šiurpios avarijos, sunkų gyvenimo laikotarpį, kuriame reikėjo priimti sudėtingus sprendimus, bei kaip visa tai išvirto į olimpinį sidabro medalį Pjongčango olimpinėse žaidynėse.

Režisierius Leon Bellaart, šalis – Nyderlandai, trukmė - 25 min.

Registracija į kino seansus Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.