Visos dienos

Žvilgsnis į tradicinės kinų medicinos teoriją

ŽVILGSNIS Į TRADICINĖS KINŲ MEDICINOS TEORIJĄ.
U-SIN - PENKI PIRMINIAI ELEMENTAI - PENKIOS STICHIJOS- PENKIOS FAZINĖS BŪSENOS

Tradicinė kinų medicina plati ir visą apimanti. Ji žvelgia į žmogų, kaip į visumą - mikrokosmosą makrokosmoso sudėtyje. Jos pagrindą sudaro In-Jan, U-Sin, energinių kanalų teorija, pagrįsta ne vieno tūkstantmečio patirtimi ir žiniomis įgytomis stebint bei eksperimentuojant.
Mokymas apie U-Sin - penkias gyvybinės energijos Ci fazių būsenas, yra viena iš senovės Kinijos filosofinės koncepcijos dalių. (Vakaruose, dėl kažkada įvykusios netikslaus vertimo iš kinų kalbos klaidos, šios fazės vadinamos stichijomis, pirminiais elementais). Būtent šios penkios Ci fazių būsenos – penki elementai: Ugnis, Žemė, Metalas, Vanduo ir Medis kuria ir palaiko visą visatą, visus matomus ir nematomus pasaulius, gyvą ir negyvą gamtą. Jie suformuoja ir palaiko mūsų kūną. Jiems irstant – mirštame.
Šie elementai, judėdami išoriniame mūsų būties rate, apsprendžia KAIP mes gyvename. Tai – mūsų matomoji būtis. Kaip šie elementai sąveikauja su vidiniais elementais mūsų fizinio kūno viduje – paslaptinga ir įdomu. Senoji kinų filosofija tam skyrė labai didelį dėmesį. Ji teigė, kad šių penkių elementų kokybė ir potencialas valdo ir mūsų protą. Visi pergyvenimai – proto žaidimai. 
Pergyvenimai, remiantis U-Sin teorija, Žemės elemento savybė, tęstinumas ir gebėjimas prisitaikyt, Vandens - jos aiškumas ir sugebėjimas suvokti, Ugnies - jos nuolatinis judėjimas yra Oro savybė, ir jos beribė tuštuma yra metalo/erdvės savybė.
Žemės fazės būsena sprendžia ir požiūrį į savo ateitį. Dėl įvykių pasaulyje, šalyje, darbe ar artimoje aplinkoje, gali sutrikti Žemės elemento pusiausvyra ir tuomet iškyla baimė dėl ateities. Šis faktorius gali pažeisti blužnį, kasą, skrandį, raumenis ir kt.
Iš asmeninės savo darbo patirties pastebėjau, kad daugelis Lietuvos gyventojų turi Ci sutrikimus Žemės fazėje. Dažniausiai – Ci energijos nepakankamumą, t.y In energijos perteklių.
Visų pirma, ką galėčiau parekomenduoti tokiam žmogui, atkreipti dėmesį į valgymo įpročius, subalansuoti maistą pagal savo organizmo In-Jan būseną. Antra – daugiau judėti, nes raumenynas priklauso Žemės stichijai, o jų tonusas pagerins emocinį foną. Geresnės emocijos – skaidresnis protas ir gražesnis, džiaugsmingesnis gyvenimas!
Taip pat, remiantis tradicine kinų medicina, labai svarbu teisingas miegas. Ką tai reiškia? Eiti laiku miegoti ir laiku keltis, negulinėti lovoje. Ilgas gulinėjimas kenkia blužnies darbui.
Mankštinti savo kūną yra būtina ir tai daryti verta jums patogiausiu ir geriausiu būdu. Galite mankštintis namie - svarbu reguliarumas ir be perkrovos, bet galite lankyti užsiėmimus grupėje. 
Puikius rezultatus duoda cigunas. Reguliariai jį praktikuojant gerėja sveikata, stiprėja fizinis kūnas, rimsta emocijos, skaidrėja protas ir gerėja gyvenimo kokybė. 
Ciguną praktikuoti, be abejonės, reikia pradėti su patyrusiu profesionaliu instruktoriumi.
Cigunas – puiki gimnastikos forma darbo vietoje. Jam nereikia specialių patalpų, aprangos ar dušo po praktikos. Be to, daugelis ciguno formų yra pratimų kompleksai koordinuojantys judesius, harmonizuojantys kairiojo ir dešinio smegenų pusrutulių darbą – subalansuojantys jausmus ir loginį mąstymą. Ar ne to mums ir reikia, kad ilgai, sveikai ir laimingai gyventume?
Linkiu jums atrasti ciguno užsiėmimus jūsų miete ir susipažinti su tradicinės kinų medicinos menu.

Kaune ciguno užsiėmimai vyksta pirmadieniais ir ketvirtadieniais 18:00-19:45 val. Šiaurės pr.8A- 105. Senjorams nemokami užsiėmimai ketvirtadieniais 10:00-10:45 val. 

Kinų medicinos mokymo pradmenys. U-Sin - penki pirminiai elementai, penki vidaus organai ir jų tarpusavio ryšiai. 
Programos dalyviai diagnostikos metu mokysis atrasti sutrikusį organų tarpusavio ryšį, pašalinti trikdžius, blokuojančius energijų tekėjimą ir atkurti darną visame organizme fiziniame, emociniame ir proto lygmenyje. 
Teoriniai-praktiniai mokymai vyks spalio 21 ir lapkričio 4 d. 10:00-18:00 val. Šiaurės pr. 8A-204. 

Programos vadovė TKM ir IM terapeutė Zita Grigaitienė ( KLR, Pekinas, „Kundaell“ medicinos institutas).

BŪTINA REGISTRACIJA el.p. kauno.reiki.centras@gmail.com arba telef. 8 671 15554.

Vienos dienos seminaro kaina 65 eur.

25
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.